Cilinder/piston gezocht

Hallo iedereen ik zok nog een cilinder voor op mijn kliefmachine piston moet dubbelwerken zijn ong 1 m kunnen uitschuiven en de asdikte van piston zelf moet min 6 cm zijn heeft er iemand van jullie nog eentje liggen ?

Deel dit topic

Reacties

RvM96
@afbrekerke
ik snap t al 100% in orde voor een klein prijsje 😃
en verwijder de reactie van stannetje maar weer die is toch niet serieus terwijl dit wel gewoon een normaal topic is.
afbrekerke
Klein prijsje......? ik zal je zeggen heb op kapaza gekeken 2deahnds noem maar op maar niets goeds komt er uit allemaal te dun daarmee even hier horen je weet maar nooit
Rega
Je moet een kiepcilinder van een kiepwagen zoeken, deze zijn er meer dan geschikt voor. Enkel moet je er dan een extra tule inmaken voor je dubbelwerkende functie.
stannetje96
@RvM96 grrrr....!! haha 😛
RvM96
@afbrekerke
klein prijsje betekend hier in nederland weinig geld of bedoel je dat niet?
afbrekerke
@RvM96 ik snap wat je er mee wil zeggen maar neen hoor ik zou anders niet weten waar ik er nog kan aan geraken dat is alles heeft niets met kleine prijs te maken wat kost dat kost het als het maar schapplijk is .
RvM96
@afbrekerke
klopt als je iets nodig hebt en het is bijna niet te krijgen is dat wel wat frustrerend 😉 maar nieuw zijn ze ook niet leverbaar of is dat toch wat te veel van t goede?
afbrekerke
Ze zijn neiuw voldoende te krijgen maar aan de prijs dat ze nieuw zijn kan ik bijna mits wat opleg een volledig nieuwe kliefmachiene kopen maar dan is het niet naar mijn zin gemaakt..
ik heb bij gebrek aan een andere piston een reserve van een atlas 1404 kraan maar die is nogal lang dus dat is als laatste redmiddel haha
Fiat1000
Cilinder kan je toch inkorten. Of een cilinder zoeken van een oude kuilsnijder. Alleen die hebben meestal een stang van 50mm
Wimsumar
Beste Afbrekerke: Zoek een afgedankte U-kuilvoerblokkensnijder op. Daarin zit precies wat je zoekt.

Bijvoorbeeld:

agrarisch.tweedehands.net/mechanisatie/…
afbrekerke
Cilinder van een kuilvoersnijder is niet geschikt als cilinder voor kliefmachine deze buigt te snel door in het verleden heb ik er al 2 zien plooien op eiken blokken
Laszlow
Ben ik niet met je eens! Wij hebben ook een cilinder gebruikt van een u-snijder gebeurt niks mee hoor!
afbrekerke
@Laszlow en wat voor pomp gebruik je en hoeveel ton pers je uit je machiene ?
mijn pomp komt uit een 60 tons plooibank dus kracht genoeg en ik gebruik deze omdat die nog 2 kleine pompjes er achter heeft lopen goed voor een loopbandje en een blokken lift
@ old man jose ik ga zeker eens horen achter die 30 ton cilinder dank je had deze nog niet gevonden
Laszlow
Dan heb jij meer opbrengst dan ik. Ik haal als ik het toen goed berekend had ongeveer 9.3 ton met mijn trekker ervoor. Trekker levert iets van 170 180 bar dacht ik. En mijn cilinder is 90mm doorsnede met een zuigerstang van 60mm.
Had ik een cilinder van 100mm, dan had ik een 12 tons klover gehad.
afbrekerke
Deze pomp heb ik nou heeft me niets gekost dus kan ik ze beter houden alleen de cilinder die er bij hoorde is wat kort dus zal nog even zoeken achter eentje die dik genoeg is en anders zal het die van de kraan maar worden .
IH-Kees
Quote @afbrekerke:
mijn pomp komt uit een 60 tons plooibank

dan hoop ik dat jij veel geduld hebt met kloven als je er een 30 tons cilinder aan wilt hangen.
Valtra-Fordpower
@afbrekerke Heb nog wel een zware voor je liggen!
afbrekerke
@ IH-kees neen hoor want is een pomp met een hoog debiet en ik hang er een kleindere piston aan dus die gaat als een raket gaan haha ..

@Valtra-Fordpower vertel ?
Valtra-Fordpower
60cm lang, 12cm dik

Edit: Laat maar, is te klein...
KubotaB6001
Anders moet je hem eens mailen
everyoneweb.com/jansix/
TomopSame
Ik heb in Maart een kliefmachine gemaakt met een cilinder van een kuilvoersnijder. En ik kan er blokken van fruitbomen mee klieven die al 6 maand geleden gezaagd zijn.

Maar je moet zorgen dat je mes kan geleiden over je profiel en zich niet radiaal kan verplaatsen. Want een cilinder kan geen radiale krachten opnemen. Anders krijg je zelfs een cilinder met een stang diameter van 60 krom.

Maar hoeveel druk kan je pomp van je 60 ton pers leveren? Want je kan wel spreken van een 60 ton pers maar je kan zelfs met 10 bar aan 60 ton druk komen afhankelijk van je cilinder.
afbrekerke
Op de pers zat er een cilinder met asdikte van 13 cm goed genoeg om de pers en duw kracht van 60 ton te leveren dus de pomp levert zeker en vast meer dan genoeg hoor
IH-Kees
Dz van 13cm en 60 ton komt neer op een druk hoger dan 450 bar. Standaard landbouw componenten kun je dan niet meer gebruiken. Mocht je pomp dat echt leveren moet je flink uitkijken met welke cilinder , slangen, ventielen ed je werkt. Hydrauliek componenten worden boven de 200 bar flink duurder. Je kunt wel een overdruk op bouwen.
afbrekerke
Jep zal idd werken worden met over druk klep en regelventielen die heb ik allemaal van die pers kunnen halen maar voor eu soort kliefmachine dat ik ga maken is behoorlijk wat kracht nodig van de fabriek uit komen die met 30 ton uit en hoop toch ook op dat te lummen eindigen.
IH-Kees
Ben er zelf ook een van 30 ton aan het bouwen, om een beetje snelheid te krijgen heb je een hoge opbrengst nodig samen met hoge druk geeft dat veel vermogen, zonder differentiaal ventielen en of 2 traps pompen red je dat niet met weinig vermogen. Aangezien niet elk stopcontact 40kw geeft ga ik voor een aftakas pomp.
TomopSame
@afbrekerke
Asdiameter of zuigerdiameter 13 cm?
afbrekerke
@tomopsame dikte van de binnen kant he de zuiger zelf maar is niet bruikbaar want die is maar 30 cm land
TomopSame
Welk vermogen heeft die motor dan die de pomp aan drijft? Want zoals IH-kees zegt vraagt een pomp met een groot debiet en druk heel wat vermogen.
Om maar een voorbeeld te geven, een pomp die 100 l/min bij 450 bar levert vraagt een vermogen van 94 kW.
afbrekerke
Het is een electro motor van 6 pk die hem aandrijft maar zit een vliegwiel op van een goeie 10 kg enz maar verdere info heb ik ook niet zo direct plaatjes zijn niet goed meer leesbaar is nog eentje uit de jaren 80 toen wisten ze goed waar ze mee bezig waren voor nu staat er op zoiets in plaats van die kleine electro motor met vliegwiel en dikke V8 op te brullen haha
IH-Kees
6pk=6pk , wel of geen groot vliegwiel, als die eenmaal gaat smoren op een flink blok hout toert je motortje zo af. Dat vliegwiel slaat maar voor korte duur wat extra energie op.
met 6pk red je nog geen 14 l/min op 200 bar. Met een cilinder die dan 30 ton moet leveren en een slag van 100cm duurt het 2 minuten om hem heen en terug te doen.
afbrekerke
Ik heb ook nooit gezegd dat ik die motor gebruik he dat was een electro motor die kan ik niet gebruiken ik zet er een 15 pk motor op das al meer dan op al die klievertjes staat hoor

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
32
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
1