LTO tegen schrappen rode diesel zonder voldoende compensatie

Afschaffing van het belastingvoordeel op rode diesel zonder voldoende compensatie is voor LTO Nederland onaanvaardbaar. Dit staat in een brief die vandaag is gestuurd naar de fractievoorzitters van VVD, CDA, D66, Groen Links en Christen Unie.

Deel dit topic

Reacties

mf gek gerbert
We zullen wel zien of het helpt ??
Johan-L
Ik hoop het
jorghofste
Flauwe kul ,laat ze op polities bezuinigen die doen toch geen drol.
edwin 283
@jorghofste

Of op ministers en die rotzooi wat ze politiek noemen, als ze daarop bezuinigen zou een stuk beter wezen, als op dingen zoals landbouw en pensioen enz.
Johan-L
@edwin 283 weet je wat nog beter zou zijn, die koningin die leeft ook alleen maar van ons geld (dat noemen ze belasting geld) maar toch die verrekt ook geen spier in d'r hele leven, als ze op dat troontje zit.
mf6290power
Als rode diesel er af gaat moeten de tarieven van loonwerkers weer onhoog!!
steyrTom
@Johan-L Juist, ze hoeven alleen maar lintjes te knippen. En ze willen hun macht nog meer inkrimpen. Dan kun je ze ook wel een miljoentje minder per jaar geven.
radium45
Quote @edwin 283:
De beste oplossing is de koningin weg

gevaarlijke woorden, heb je zo de BVD in de stal staan
edwin 283
@steyrTom

Een miljoen per jaar??
Laat ze dan maar gaan werken voor dat miljoen in plaats van lintjes knippen en een beetje handen schudden met weet ik het wie.
jordi 1455
@edwin 283
De koningin heeft een diplomatike macht.
Ze kunnen beter Wilders uit de kamer halen.
edwin 283
@jordi 1455

Ik vind het allemaal we goed met de politiek, als ze dan toch bezig gaan mogen ze de partij van de dieren ook wel weg halen, want anders krijg je allemaal van dat soort partijen.
Maargoed dit heeft weinig met tractorfan te maken.
jd4050
Quote @Johan-L:
weet je wat nog beter zou zijn, die koningin die leeft ook alleen maar van ons geld (dat noemen ze belasting geld) maar toch die verrekt ook geen spier in d'r hele leven, als ze op dat troontje zit.

???

het koningshuis kost per jaar veel maar brengt nederland nog veel meer op!
pino
@jordi 1455 is goed dat wilders er is die laat de mensen nog een keer na denken !!
edwin 283
Ik sluit me bij de tekst van dit lied aan 😃
jordi 1455
@edwin 283
partij voor de dieren kunnen ze beter afschaffen, want het zijn allemaal hypocrieten en mensen zonder kennis over de agrarische sector.
jordi 1455
@edwin 283
ja dat klopt de harde waarheid.
je kan een land vanuit de badkuip regeren.
tjerk-koetje
@jorghofste
of op de voetballers. die verkockt worden aan hoeveel miljoen.
tjerk-koetje
@jordi 1455
me pa zecht altijd: je kunt beter een mens vermoorden, dan een koe een pak slaag te geven.
edwin 283
@jordi 1455

Haha als het er toch zo aan toe ging in de politiek werd het nog een keer mooi om te zien 😃
jd greenpower
@Johan-L
Mooi gezegd johan laten we hopen dat de brief werkt
weurding
Tís weer van een hoog niveau hier 😃
JD6930
Quote @edwin 283:
@jorghofste

Of op ministers en die rotzooi wat ze politiek noemen, als ze daarop bezuinigen zou een stuk beter wezen, als op dingen zoals landbouw en pensioen enz.

Daar kan ik je groot gelijk in geven. Wat die Rutte, Wilders en Verhagen afgelopen maanden op belastingsgeld in een kamertje int Catshuis of hoe heet het hebben gedaan kan blijkbaar in 1 dag zoals we nu gezien hebben. Die 7 weken daarvoor hadden ze er als ze naar elkaar wilde luisteren ook wel uit kunnen komen.

Maargoed, het heeft toch een voordeel! Over enkele manden kunnen we Kabinet Rutte hopelijk gedag zeggen en een nieuwe president met hopelijk een kabinet als dat van Balkenende terug krijgen. Nu alleen nog hopen dat Henk Bleker snel effe zich tussen de kandidaten voor presidentsschap gaat steken en de stemstrijd kan beginnen. 😛

Kzie duizend keer liever Henk Bleker aant roer als die grootste aanstellerietusverslaafde minister president allertijden met zen dikke grijns genaamd; Rutte.
Adri-JD850
Als dit het niveau van de boeren in de toekomst is maak ik me toch zorgen om wat er nog gaat komen,MAAR eindelijk komt de LTO in beweging lang niks gehoord van die jongens nu het zichzelf betaamt komt er actie.De natuur heeft voorrang in dit land dus hoe meer boeren naar de kl**ten des te meer bestaat de mogelijkheid om goedkoop grond aan te kopen voor natuurgebied.
keizer
@jorghofste die toeren een beetje in het rond, en wie betaald die benzine? WIJ
JD6930
Quote @pino:
@jordi 1455 is goed dat wilders er is die laat de mensen nog een keer na denken !!

Daar kan ik het half mee eens zijn. Ik ben niet voor Wilders gedoe rond de buitenlanders, maar hij heeft tenminste begrip voor de ouderen en gehandicapten/mensen met een beperking in ons land wat ervoor zorgt dat mijn votrige school weer normaal begeleiding kan geven aan degene die het hard nodig hebben en geen klasen van 10 bij 10 meter vol stouwd met 30 leerlingen.

En dat gedoe rond het pensioen wordt ook als maar erger. 70 jaar gaat voor mij echt te ver. 67 is al oud zat. Je meot onderhand tot je dood toe werken. 65 en niet hoger als ik het moest zeggen, maar helaas denkt Den Haag daar tot de dag van vandaag anders over. 😉
Boemrang
@JD6930
Wat jij aangeeft kan ik zonder meer met je delen, niks mis mee.
De ouderen die nu kunnen en mogen genieten van hum AOW en pensioen hebben dit wat er nu is wel allemaal opgebouwd.
En wij werken tot de 67, dat is mijn ogen gewoon niet haalbaar, maar we zullen het zien.
Maar als je het kunt, ga vanaf nu zelf sparen voor je oude dag.
Straks moet je nog maar afwachten wat je nog krijgt.
Ik heb zelf twee opgroeiende kinderen, maar ik maak me weleens zorgen hierover hoe het straks allemaal verder moet.
Dus, als je kunt begin er zelf mee.
Kukel
@mf6290power inderdaad en dan gaat het bij de boer dubbel op 😉
RF-HanomagR19
@Boemrang

Kan je wel zeggen tot je 65 werken.
Maar neem nu als voorbeeld mijn opa, is op zijn 14 begonnen met werken en op zijn 62 gestopt.
Ik ben onderhand 23 voordat ik ga werken, dan kan ik ook best tot mijn 67 werken, en vaak kan je toch nog eerder stoppen. (de meeste stoppen hier voor hun 65ste )

Heb het wel met de zware beroepen te doen, stratenmaker, bouwvakker etc.
Maar een vrachtwagen/trekker chauffer, of kantoorbaantje krijg je geen versleten rug van!

Owja, de gemiddelde leeftijd is de afgelopen jaren ook fors gestegen.

Geen wonder dat de pensionfondsen leeg gaan dan.
JD6930
Quote @Boemrang:
Dus, als je kunt begin er zelf mee.

Op dit moment hoef ik weinig meer als aan cadeautjes af en toe geld uit te geven en werk ik 4 dagen per week met een 24 uurscontract, dus een beetje aant sparen voor later ben ik al wel. Maar ik woon nog thuis dus over een aantal jaar zal het wel wat minder worden met sparen denk ik, maar natuurlijk altijd nog iets. Maar ik vindt het echt te gek dat zelfs mensen die nu 50 worden of enkele jaren zijn nog tot hun 67ste of 70ste onderhand door moeten werken. En dat terwijl vele er hard voor hebben gewerkt. En dan met alle respect voor leerkrachten en de betreffende man maar op mijn vorige school is een van mijn leeerkrachten toen opt vmbo met vervroegd pensioen gegaan toen ie 63 was. En onze ouders/meedemensen met een eigen agrarische bedrijf die toch wel heel wat harder werken en veel meer moeten doen als leerkrachten meoten straks met veel minder geld per maand nog tot hun 67ste of 70ste doorwerken...

Kan niet gekker worden in NL!

En dan zit Rutte maar wat van zich af te lachen met zen strakke pak, ze'n stropdas, z'n chauffeur die hem iedere dag netjes weg brengt om 09:00u ofzo naar en ophaalt om 17:00u bij de 2e kamer en eveneens het vervoer verzorgt richting al die reisjes en uitstapjes en hij 's avonds met een glasje wijn op de bank zit met opt einde van de maand weer een paar tientjes tot een honderdje of meer in duizendtallen erbij op de bank, en ja hoor er staat een camera voor zen neus, en tjas wat doe je dan. whahahahaha , jajaja hahahaha, wat zijn we toch goed hahahahaha.

Ben opzich blij dat ie het maar anderhalf jaar heeft volgehouden, al heeft Balkenende toen der tijd ook niet zo'n lange periode met zen kabinet Balkenende 1 doorgebracht in de 2e kamer. Tis te hopen dat we geen Rutte 2 meer krijgen. Wand dan kunnen we het wel schudden met de belastingen.

Net zoals ze van plan waren een Vleestaks in te voeren, alsof het allemaal niet duur genoeg is!

(oeps, sorry(voor lange reactie)!)
JD6930
Quote @RF-HanomagR19:
Heb het wel met de zware beroepen te doen, stratenmaker, bouwvakker etc.

Mee eens! Altijd buiten, hoe koud het ook is, altijd zwaar werk, gevaarlijk werk en ga maar door.

Vrachtwagenchauffeur lijkt me ook neit altijd een prettig beroep. Als je ziet hoe vroeg en laat er bij distributiecentrums/supermarkten wordt geladen en gelost af en toe. Met tijden als Kerst en pasen staat de vrachtwgaen op sommige dagen op 03:00u 's ochtends op de parkeerplaats van de supermarkt, daarvoor nog bij het DC, hoe koud het ook is. Ze hebben wel minder zwaar werk als bouwvakkers etc. maar toch. En de chauffeurs die voor machanisatiebedrijven rijden moeten regelmatig ook wel wat sjouwen, net als de monteurs opt bedrijf zelf.

De enige waar ik zeker geen medelijden mee hebt zijn die hoge kantoorlui(mannagers, directeurs) met hun stropdas en hun strakkepak en een dure bolide op de stoep. Ook al ligt het er dan ook wel weer aan in welke sector deze mensen werken. Een directeur van een machanisatiebedrijf bijv. zit sommige dagen meer in zen auto als opt bedrijf etc.

Maar je hebt er ook bij die echt een 9 tot 5 mentaliteit hebben, en die dus om 17:00u dus echt alles neer leggen en gaan. Die mogen van mij het langste blijven werken van iedereen.
Boemrang
@RF-HanomagR19

Dat ben ik niet met je eens, ik ben namelijk ook chauffeur, enne mijn rug is wel naar de klote toe.
En dan geregeld met pijn rondlopen is echt geen lolletje.
Je wilt wel maar helaas het gaat niet altijd, en roep je weer een keer godverdomme en je moet door.
Dus ik zal straks blij zijn als ik kan stoppen met werken, pff tot de 67. 😃

@JD6930, of zich is aan een lang verhaal niks mis mee.
Ik zelf sta er ook van te kijken dat Rutte het zolang volgehouden heeft met dit kabinet.
Ik denk toch dat we met z'n alle moeten hopen dat Wilders weer terug komt in het nieuwe kabinet, aan deze man hebben we tenminste nog iets aan, ik zeg niet dat Wilders alles goed doet, maar zijn standpunten kan ik wel waarderen.
fendtfan16
Wat dachten jullie dan wat het kost nu het kabinet gevallen is? Ze moesten allemaal stuk voor stuk een pak slaag hebben daar in den haag. Iedereen die nu weer terug moet naar de stembus om te stemmen. Ik denk dat ik niet eens wil weten wat dat allemaal kost.
ljdekker
In plaats van dat ze nou tegen zijn, ze geven weer veel te veel toe, stelletje loeders!
RF-HanomagR19
@Boemrang
Excuses, zo zijn er altijd mensen die soms meer klachten hebben. Bij ons ook een clublid, krijgt elke 3 maanden pijnbestrijding omdat het anders niet te houden is met zijn rug, hij is rond de 45 gok ik. Die beste man kan op zijn 65 ook niks meer (nu soms al niet)
Boemrang
@RF-HanomagR19

Je kunt natuurlijk ook niet alles weten, maar het wel verdomd lastig.
Wil je iets doen gaat het gewoon weg niet, maar we komen er wel doorheen.
Mijn motto is dan ook, waar een wil is, is ook een weg.
leo en irm
Ik zeg wil je al die ellende niet van bezuinigen kies dan de juiste partij die tegen brussel is
en dat is niet het cda,pvda en groen links die hebben jaren de kans gehad en alles voor zich uit geschoven waardoor we nou in de shit zitten
jorghofste
@keizer
JA HAHAH
leo en irm
Idioten 2 miljoen voor milleu en de rest kan verrekken en dan ontwikkelingshulp helemaal een lachertje laat ze ophouden met geld in dat zwarte gat zonder bodem te donderen wat afrika heet
KHD Deutz-Fahr
Quote @Johan-L:
@edwin 283 weet je wat nog beter zou zijn, die koningin die leeft ook alleen maar van ons geld (dat noemen ze belasting geld) maar toch die verrekt ook geen spier in d'r hele leven, als ze op dat troontje zit.

@edwin 283

Jullie praten echt als een kip zonder kop, de Koningin doet anders wel een heleboel werving werk voor Nederlandse ondernemingen 😉. Ze kost misschien best wel wat, maar door werving werk verdient ze voor het Nederlandse bedrijfsleven misschien wel 100 keer zo veel terug.
KHD Deutz-Fahr
Quote @jorghofste:
flauwe kul ,laat ze op polities bezuinigen die doen toch geen drol.


edwin 283 - 7 uur geleden
@jorghofste

Of op ministers en die rotzooi wat ze politiek noemen, als ze daarop bezuinigen zou een stuk beter wezen, als op dingen zoals landbouw en pensioen enz.

Ja laten we dat doen op ministers bezuinigingen of dat een drol helpt. Een minister verdient 180000 euro per jaar, inclusief onkosten vergoedingen. In het bedrijfsleven kunnen die mensen met zulke capaciteiten vijf keer zo veel verdienen. Maar nee dat doen ze niet, ze gaan daar zitten doen hun werk, en gaan naar huis met voor hun doen een schijt loontje, en als dank krijgen ze nog een lading schijt van de Nederlandse bevolking over zich heen. En in drukke tijden werken die ministers die zogenaamd geen drol uit voeren, 80-100 uur in de week. Denk eens na voor je wat roept!
newholland6640
Quote @jd4050:
het koningshuis kost per jaar veel maar brengt nederland nog veel meer op!

Mee eens!
Zat me al beetje te ergeren aan die reacties.
fendt trekkertje
De wereld is gek.
selten
Goh, mensen kunnen slim zijn. Er zijn ook voordelen van de afschaffing van rode diesel 😉
JD6930
Quote @leo en irm:
ik zeg wil je al die ellende niet van bezuinigen kies dan de juiste partij die tegen brussel is
en dat is niet het cda,pvda en groen links die hebben jaren de kans gehad en alles voor zich uit geschoven waardoor we nou in de shit zitten

CDA heeft de laatste 2 jaar niet veel kans gekregen om te doen waar ze goed in zijn. Het helpen van de boer.

Met kabinet Balkenende 1, 2 en 3 was niks mis mee. Ook met Gerda verburg of hoe heet ze nog aant roer vant ministerie van landbouw. Maar nu de afgelopen jaren ist gewoon 1 grote flop geweest, heel dat kabinet onder leiding van Rutte. Ik heb nog nooit gehoord dat Balkenende ooit in die 8 jaar dat ie in Nederland aant roer stond 7 weken er over moest doen om samen met andere partijen een akkoord te bereiken. Dit Kabinet lukt het met 3 man nog niet eens in 7 weken. En dan trekt Wilders de stekker er uit, en dan kan in een keer in 1 dag een akkoord gemaakt worden. Waar ben je dan toch mee bezig als regering?

Mijn keuze is zeker, en zal niet meer veranderen voor de verkiezingen in september.
jordi 1455
@JD6930
Eigenlijk moeten de provincies Groningen, Friesland, Flevoland, Drente, Gelderland, Limburg, Noord-braband zich losmaken van NL en samen V.O.N vormen, dan kun je onder de EU regels uitkomen.
V.O.N Verenigde Oost Nederland
maartendankers
@jordi 1455 ja en dan?
selten
@maartendankers
Geen wegenbelasting, geen luchtwassers, Geen accijns op diesel. 😉.

Maar aangezien je het toch niet voor mekaar kan krijgen....
jordi 1455
@selten
wel wegenbelasting, maar dan is er voor de boeren rode benzine.
staatsgreep plegen is een oplossing.
JD6930
De plaatselijke politiek wordt er ook neit beterder op in Nederland. Denken alleen nog maar aan natuur, natuur en nog eens natuur en recreatie, recreatie en nog eens recreatie.

Dan hebben vele van jullie nog geluk dat jullie niet in de gemeente Hilvarenbeek wonen. Dat is werkelijk waar de lsechtst georganiseerde gemeente vant land. Ze overtreden alle regels, lichten inwoners over veel dingen niet optijd in en denken alleen maar aan natuur en zo veel mogelijk bomen planten. Wand bomen, daar moet je mee oppassen hier, wand die zijn nog heiliger las de pastoor en de paus in deze gemeente. Eentje kappen is liefst 5 of meer terug planten.

Het enige wat hier belangrijk is voor de gemeente is alles volbouwen met woonwijken en de beste landbouw grond veranderen in een vuilnisbelt of beter bekend als natuurgebied waar niks anders als onkruid groeit.

Zo is er ook een B-team actief. Biodiversiteits team of hoe heet het. Die hebben nou weer verzonnen dat er geen zandpaden zonder bomen er langs mogen zijn in deze gemeente. Zo lichten ze eerst een half jaar voor start van het project de aangrenzende grondeigenaren verkeerd in door de zandpaden in een aangrenzend gebied op te noemen in een krantenbericht en neit ide waar ze daadwerkelijk gaan planten, frezen ze zonder ook maar enige berichtgeving aan aangrenzende grondeigenaren stukjes grond om rond zandpaden die nog net op gemeentegrond blijken te liggen maar aLltijd netjes onderhouden zijn door aangrenzende grondeigenaren, zoals bijv. het gras wat ieder jaar tot aan de pad gemaaid werdt, trekken ze scheidingspalen tussen 2 percelen eruit en planten ze om de paar meter een boom met daar tussen een paar takken wat struiken moeten worden en laten zem aar een klein stukje open waar je dan je grond op zou moeten rijden, wat dus best onhandig kan zijn bij spuiten etc op gps.

Bouwen ze een winkelcentrum in het grootste dorp(waar het gemeentehuis staat) waar maar 1 winkel van de 50 tot 100 van ingevuld is tot nu toe en hetzelfde met de bovenliggende appartementen. Blijken de kosten een paar tientjes in duizendtallen hoger te zijn als van te voren aangegeven (daar gaat het belastingsgeld weer...) en bouwen ze in datzelfde dorp 3 woonwijken tegelijk terwijl in omliggende dorpen van dezelfde gemeente 10 jaar over het ontwikkelen en uitvoeren van 1 woonwijk gedaan moet worden.

Tja, goed geregeld in NL he...
JD6930
Quote @jordi 1455:
@JD6930
Eigenlijk moeten de provincies Groningen, Friesland, Flevoland, Drente, Gelderland, Limburg, Noord-braband zich losmaken van NL en samen V.O.N vormen, dan kun je onder de EU regels uitkomen.
V.O.N Verenigde Oost Nederland

Ik denk dat ze maar beter iets meer naar de EU kunnen luisteren als iets minder. Straks wordt NL uit de EU gezet en ben je de euro ook kwijt en wat kost dat wel niet? Ondanks dat iedereen weer een paar duizend gulden rijker is als de gulden weer terug zou komen.

Dan ist alleen maar duurder om even naar Duitsland of Italië of wat dan ook te gaan. En Duitsland etc. zijn nou net landen die o zo belangrijk zijn voor Nederland.
Boemrang
De tijd zal het leren en wat de toekomst brengen zal, dat kan niemand zeggen.
Maar geloof maar, het zal niet beter worden en echt goed komen, denk dat de meeste hier er wel een zwaar hoofd hier in hebben....
jordi 1455
@JD6930
De EU zet de Nederlandse overheid onder druk en ook de trekkerindustrie, de grootste misdadigers zitten in Den Haag en Brussel zeg ik altijd.
ze denken dat ze alles beter weten in de politiek.
ooit valt de EU uit elkaar.
selten
@jordi 1455
eens valt de aarde uit elkaar.... Den Haag is slechter als EU 😉
jordi 1455
@selten
Daar heb je wel een beetje gelijk. in princiepe is Den Haag ook verantwoordelijk voor het leed in de oorlog.
selten
@jordi 1455
Den Haag teistert iedereen. Niet EU 😉
maartendankers
Zit hier met plaatsvervangende schaamte te lezen...
jordi 1455
@selten
De democratie van NL begint langzaam naar een liberale dictactuur worden.
selten
@jordi 1455
als het echt slecht gaat in NL verandert de opinie in de politiek.
KHD Deutz-Fahr
Quote @jordi 1455:
ooit valt de EU uit elkaar.

Ze hadden Griekenland, Spanje, Portugal en Italië er allang uit moeten schoppen. Die landen hebben de regels flink geschonden, jaren lang en er is nog nooit wat aangedaan.
KHD Deutz-Fahr
Quote @jordi 1455:
in princiepe is Den Haag ook verantwoordelijk voor het leed in de oorlog.

Welke oorlog, Irak, Afghanistan :?. Er zijn doden gevallen, en laten we die dan ook met trots herdenken, maar ons leger heeft ook broodnodige ervaring opgedaan.
JD6930
Quote @KHD Deutz-Fahr:
Ze hadden Griekenland, Spanje, Portugal en Itali� er allang uit moeten schoppen. Die landen hebben de regels flink geschonden, jaren lang en er is nog nooit wat aangedaan.

Eruit gooien niet, maar geld geven ook niet.

Waarom zit Nederland nu zelf ook opt randje? Juist ja. Door die miljarden die ze aan Griekenland hebbe ngegeven en niet terug krijgen omdat de Grieken het niet kunnen betalen en als ze het kunnen betalen zeeerst de flink int land moeten investeren en andere landen terug moeten betalen waarna het potje weer leeg is en de rente blijft groeien wat het gevolg is dat ze het zeker niet kunnen terug betalen.

Griekenland had heel de EU 0,0 euro aan moeten besteden, dan zaten Italië, Frankrijk en Spanje, noem maar op en straks ook Nederland als er niet snel iets gebeurd niet in het zelfde schuitje als die Grieken.

Maarja, leg dat maar eens uit aan o.a. Rutte. Zijn antwoord weet je van te voren: ja nee ja Griekenland houd zich niet aan de afspraken hahaha, Griekenland is belangrijk voor ons hahaha dus we moesten wel geld geven, hahahahaha hahahaha ha
jordi 1455
@KHD Deutz-Fahr

WO II, het Nederlandse leger was helemaal niet op de oorlog voorbereid, ze hadden wapens die in WO I al (zwaar) verouderd zijn.
Rene2506
Tis maar goed dat de brief niet opgestelt is door bepaalde forumleden van hier.

wat een kortzichtige reacties....
jordi 1455
@Rene2506
als dit niet werkt kun je nog steeds naar de ombutsman.
harald vrieling
Ik zeg al die tussen personen die op hun krent ons geld binnen schapen ERUIT, AFSCHAFFEN en dan GEEN GOUDEN HAND DRUK ERACHTER AN , stelletje niets nutten ,,, krijgt de boer ook meer geld voor zijn melk als die rode diezel eraf gaat , die is de duppe want de loonwerker berekend het wel door .produkten die de boer nodig heeft worden als ma duurder laat de consument ma dokken
leo en irm
@JD6930 waarom trok wilders de stekker er uit omdat hij voor zijn beloftes bleef staan naar zijn kiezers toe hij krijgt nu de zwarte piet
maar was de enige die zijn rug recht hield
nu zie je wat er gebeurt in frankrijk en duitsland die gaan straks de regels versoepelen opgelegt door de eu die zeggen we laten ons land niet kapot gaan door de eu en dat is wat geert ook altijd heeft gezegt eerst nederland dan pas de eu en niet de eu alles laten regelen daar hebben een heleboel mensen voor gevochten 70 jaar geleden voor die vrijheid en demoncratie
Rene2506
@leo en irm
wat een Populistisch gelul, met zijn allen lopen schoppen tegen dingen als het fout gaat en wanneer iedereen het gaat voelen.
lekker socialistich stemmen en bidden dat het goed gaat?!

de bezuinigings maatregelen hadden ze al moeten invoeren in tijden dat het goed ging maar dan wil iedereen ook meer.

de zogenaamde Democratie wordt onze ondergang als mensen alleen voor hun eigen zak met geld gaan stemmen, en ik snap dat de rode gasolie een belangrijk punt wordt maar stemmen op de PVV....denk je dat nu echt dat als nederland uit de EU stapt wij daarmee geholpen zijn??

de agrarische sector heeft het nog nooit zo goed gehad als de afgelopen paar jaren, en ik denk dat we daat trots op moeten zijn en de afschaffing van de euro zal ons alleen maar harder raken op het gebied van export waar wij als nederlandse agrarier van leven!

Succes met het korte termijn politiek, maar stem wat verder dan je neus lang is.
Adri-JD850
Nederland raakt zijn status kwijt,in het verleden waren ze bang voor die hollanders want ze regeerde zowat de hele wereld,werden erbij geroepen voor de waterwerken in andere landen,nu worden diezelfde hollanders uitgelachen en zijn we bekent om de wiet, we zijn gegaan voor het grote snelle geld en betalen nu de prijs hiervoor,producenten die naar het buitenland gaan alleen al voor de regelgeving die er in dit land heerst.We klagen allemaal wel maar doen niks we wachten rustig af wat komen gaat,zolang we allemaal massaal op vakantie gaan en voor miljoenen de lucht in schieten met nieuwjaar is er nog geld onder de mensen, de minister president staat in zijn kamertje te kijken naar al dat vuurwerk en zolang als dat nog aanwezig is kan er ook nog bezuinigd worden.
weurding
@Adri-JD850 idd, je slaat de spijker, hoogovens, scheepsbouw, land en tuinbouw, alles waar nl wereldwijd om bekend stond word langzamerhand de nek omgedraaid
Rene2506
@Adri-JD850
Ben het volkomen met je eens,en dat komt voornamelijk door de bemoeienis van iedereen over van alles en nog wat..
in nederland hoef je niks meer te doen voor je geld, alles wordt voor je geregeld. en dat is waar de centen heen gaan.
die je wel wat dan heb je direct 100 ambtenaren aan het werk die alles voor je controleren en aan welke regels je moet voldoen.

desintresse en emigratie is het gevolg. alles wordt straks in het buitenland geproduceerd omdat het daar goedkoper kan. en in nederland zou dat ook kunnen als we gewoon is een keer grip kunnen leggen op de dingen die ''wettelijk'' geregeld zijn. maar hier moeten de lonen omhoog om aan al die bullshit te voldoen, en waar nieman nettto netto beter van wordt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
70
DEELNEMERS
29
WEERGAVES
1