Toeren Claas liner 470S

Hallo,

Een maand geleden hebben we een Claas liner 470S gekocht.

Onze inter 844S heeft alleen 540 toeren aftakas. Zou het mogelijk zijn om in de 3e versnelling te rijden met 540 toeren?

Hebben een mooie rechte blok van 10 ha welke we hooien, dus zwaar spul is het niet.
In de 2e versnelling zal het zeker gaan, maar dan lijk je haast stil te staan. Bovendien is die hark er nou net op gemaakt om mee te jagen, en het hooi moet soms in een paar uurtjes op elkaar liggen.

Deel dit topic

Reacties

RvM96
@Claas01
heeft de hark zelf dan een 540 of een 100 toern aftakas, anders zie ik het probleem niet zo je kunt toch gewoon uit probern tot welke snelheid het netjes gaat?
IH-Kees
Heeft die 844s een 16-8 bak?
als het er naar is rij ik met maaien/harken in 3 hoog en 20% vertraagd met hendel links naast stoel naar beneden.
3 hoog met flink wat toeren gaat wel erg hard, maar moeje zelf weten
jd user
Een claas hark draait bij 540 toerenaftakas langzaam.Maar je rijsnelheid hangt van de windkracht en de hoeveelheid gewas af.Ook het drogestofpercentage van het gewas speelt daarbij zn parten.En daarop stel je zelf je toerental en rijsnelheid.En immers.....een goed afgestelde hark is daarbij het halve werk.
Zelf hark ik bij 750 toerenaftakas en dan 1450 motortoeren.Dan bespaar je diesel en herrie
Claas01
Ik vraag het omdat we anders een extra aftakas stomp willen bijplaatsen nog voor dat we gaan maaien. Als het hooi droog is wordt vaak besloten om een uur later te beginnen met persen, een beetje capaciteit is dan wel prettig.

Met de vorige hark (pz van 3m) was de snelheid geen probleem, maar had de hark gewoon te weinig toeren in de 3e versnelling omdat je te weinig gas geeft. Deze hark heeft meer armen (13) en de buitenkant van de armen zullen veel meer snelheid hebben omdat deze een grotere afstand moeten afleggen, daarom vroeg ik mij af of dat met deze hark misschien wel lukt.

De 844 heeft geen hoog of laag, alleen maar 4 versnellingen.

Het gewas weegt niet veel want er wordt droog hooi van gemaakt, dus dat zal geen probleem zijn.
-lammert-
Volgensmij kun je gewoon aanpoten!
weurding
Als een machine gemaakt is voor 540 laat hem dan niet meer draaien! iedereen wil alsmaar sneller, optie's genoeg: laten doen of een grotere hark kopen of met zijn tweeen aan de gang
daniel-2142
Wij hebben een case international 845 xl plus en ik rijdt altijd 3e versnelling hendel recht naast de stoel omlaag 1500 toeren gaat super ong 12km/u
Claas01
@daniel-2142

Oke, goed om te horen!. Ik wist inderdaad dat de meeste met zulke snelheden rijden met zulke hark. Ik denk ook dat het moet lukken dan.

@weurding Als je vaak hoger schakeld geef je minder gas, dus vanzelf ook minder toeren. Als je dan op de 750 toeren aftakas zou rijden lijdt de machine daar niet onder, je bespaart alleen brandstof. Bovendien kun je met die harken makkelijk 12/15 km/h rijden, dat haal je in de 2 gewoonweg niet met onze trekker. En laten doen hebben we overwogen maar is geen optie, je bent teveel afhankelijk wanneer een loonwerker tijd heeft, en een grotere hark gekocht hebben we al met deze.
Claas01
Gisteren voor het eerst ermee geharkt, ging prima! 12 km/h met 1400/1500 toeren.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
3