CLAAS MARKANT 65

Hallo iedereen,ik heb net een claas markant 65 pers gekocht,zijn er hier mensen die er ook mee werken en zo ja heeft er iemand wat informatie en tips over?
We gebruiken ze voor Hooi/stro en kleine pakjes voordroog te maken! |
Grts Rudy

Deel dit topic

Reacties

selten
Wat wil je erover weten dan :??
Kukel
Dit misschien iets:

ipless.net/stuff/bff/…
rudyhooi
Of er zwake punten zijn die we in het oog moeten houden bij deze pers?
En hoe ze reageerd op het persen van voordroog,We persen wel vrij droog maar je moet toch een bepaalde vastheid hebben en gewicht in de baal anders blijft hij niet op de wikkelaar liggen,misschien dat jij er enige ervaring mee hebt?
RvM96
@rudyhooi
misschien kan je hier wat mee, is dan wel een topic over de aanschaf van zo'n zelfde pers maar staat vlgns mij ook interresante info in.
tractorfan.nl/topic/41632/
dalton
Bij persen is het zwakste plekje altijd het knoopmechanisme. zorgen dat dit goed zuiver en droogt blijft.
rudyhooi
Aantal jaren terug hebben we ook een claas gehad en na 2 dagen de knopers stuk en naalden krom?Die knopers zijn wel gevoelig,dat klopt wel! Alvast bedankt!
rickjd
Wij hebben van de winter ook n markant 65 gekocht. ik hoop er binnen een paar weken mee gaan persen.
goeiedag eem
Gewoon droog hooi en sto perst gewoon goed, net als iedere andere pers maar voor droog hooi is gewoon moeilijker, vaker last van storingen in het knopermechanisme (losse pakken), omdat het touw moeilijker glijd en er meer kracht op de klem inrichting van het touw komt en hij het daardoor niet goed meer vast kan houden. Voor voordroog zijn de kleine pakken persen niet voor gebouwd, hier hebben ze flink aan te lijden. Ik zeg niet dat het niet wil maar best is het niet. Voordroog persen wil met bijna geen enkele pers goed lopen, puur omdat het niet droog genoeg is en het daardoor zwaarder perst.
bert8210
Wij hebben onlangs een claas dominant gekocht, is ouder dan markant maar daar is de prijs ook naar 😄
rudyhooi
@goeiedag eem
Dat klopt wel ja,er is geen enkele kleine pers die het goed verdraagt,daarom persen we de voordroog ook heel droog,het is minder belastend voor de pers en de klanten hebben het graag,alleen beetje lastig voor de wikkelaar als ze te droog zijn,dus tis altijd een beetje wikken en wegen natuurlijk!
rudyhooi
@bert8210
Hebben we ook nog gehad,claas dominant,leuke pers,de vorige eigenaar had er een hydraulische dessel van gemaakt,maar de pick up was nog origineel met zo een kabelsysteempje.
mrpieter
Ik heb gigantisch veel geperst (paar duizend pakjes op een dag was heel normaal) met een markant 65, hele fijne pers om mee te werken altijd.
Voordroog heb ik er ook best veel mee geperst, belangrijk is dan wel dat je perswagen goed in de geleiding loopt.
Bij de knopers niet te bang zijn om er nieuwe onderdelen in te doen. Vooral met de touwplaat niet twijfelen om die te vernieuwen.
rudyhooi
@mrpieter
Je bedoeld toch die plaatjes onderaan de knopers met touwplaat?
Welk soort touw gebruik jij voor de voordroog te persen?
bert8210
Waar halen jullie het touw?
mrpieter
@rudyhooi
Ja die bedoel ik.
Wij gebruikten voor alles hetzelfde touw; hooi, stro, voordroog. We persten ook heel veel pakken die weer tot een bundel van 14 bij elkaar gebundeld werden. Die moet je ook net zo vast persen als voordroog.
Geloof dat we touw van tiptop gebruikten, maar we hebben ook een tijd claas touw gebruikt.
rudyhooi
@bert8210
Wij bestelde die in het verleden gewoon bij onze machine dealer,maar nu zullen we die zelf moeten halen daar we er niet meer mee samen werken,ik dacht dat er ergens in de buurt van Dendermonde een bedrijf zat die Wikkelfolie en touw leverd?zal de naam is opzoeken!
rudyhooi
@mrpieter
Alvast bedank voor de info,ik bedoelde of je met kunststof touw werkte of gewone?
bert8210
@rudyhooi jij bedoelt Fybron wss
rudyhooi
@bert8210
Hahaha,te snel,had de link net gevonden! ja indderdaad,Temse fybron.be/home/
rudyhooi
@bert8210
Verder ken ik er niet veel die er in handelen hier in de streek,zal de enigste optie zijn,we hebben hier nog met een ander bedrijf gewerkt die wikkelfolie en net leverde toen we nog met de mini pottinger/wikkelaar werkte maar dat was niet zo een succes,die folie krimpte niet echt als de rol half gebruikt was,we dachten eerst dat het de wikkelaar was maar dan hebben we ze op verschillende wikkelaars getest en was overal het zelfde!Voor de vrede te bewaren zal ik zen naam maar niet noemen
bert8210
@rudyhooi het probleem is dat een boer zoals ik niet veel touw nodig zal hebben en fybron is wss voor grote hoeveelheden.
rudyhooi
@bert8210
Ik rij er binnekort naartoe,hou ik je wel op de hoogte.
bert8210
@rudyhooi ah oke, bedankt
wim van de brink
Ik heb ook een claas markant 65 gekocht super ja
rudyhooi
@wim van de brink Indd,leuk materiaal is dat
jan-broekate
Ik weet dat dit een oude topic is maar als ik toch lees van dat hij moet niet goed moest knopen kan ik me eigenlijk niet zo in vinden. Heb dan een markant 50 maar zit wel de zelfde knoper in maar heb bijna nooit dat er een losse baal uit komt en maakt niet uit als het droog of nog iets vochtig is . Had voor de claas altijd een New holland maar dat was altijd drama met knopen vooral als het iets te vochtig was .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
20