Video's

Hallo

Als ik mijn videostatistieken op Youtube nakijk, zie ik dat de views heel verschillend zijn... Sommigen hebben bijna 50 000 views op nog geen jaar tijd, anderen blijven onder de 500 views en zijn reeds langer upgeload.

Omdat ik mijn video's kwalitatief goed wil hebben, en mezelf wil verbeteren op dit vlak, ben ik benieuwd naar wat de videobekijkers willen zien.

Omdat TF een grote bron van views is, wil ik eens vragen wat jullie zoeken bij een video. Met andere woorden: wat maakt een goede video goed, en wat maakt een slechte video slecht?

Bij lees meer vind je mijn Youtubekanaal met alle video's. Veel van deze filmpjes zijn ook terug te vinden op mijn TF-profiel (maar niet allemaal).

Mvg

Deel dit topic

Reacties

Trekkerman Tom
Als er John Deere's in voorkomen is ie goed, anders niet 😃
MattijsDeSmedt
@Trekkerman Tom 't Is hoofdzakelijk ander groen bij mij 😛 Maar 'k heb gelovelijk wel een maaiende Johny staan 😃
StefanZ
Al eens gehoord van vieuw bot? Dat zorgt ervoor dar je opeens heel veel vieuws hebt.
tractorfreek
@StefanZ

Hoe gaat dat dan in zn werk ?
Trekkerman Tom
Quote @MattijsDeSmedt:
't Is hoofdzakelijk ander groen bij mij

En die hebben zeker minder dan 500 views? 😃
deerefan
Ik denk gewoon beeld kwaliteit en hoe je filmt dus ook soms van heel laag en zo of heel hoog gewoon beetje creatief zijn 😉
Trekkerman Tom
Quote @MattijsDeSmedt:
Maar 'k heb gelovelijk wel een maaiende Johny staan

Die heeft zeker bijna 50 000 views? 😃
dirkie ten hove
Het maakt mij niet zoveel uit als het maar brult en fluit 😉
Zetor-Musil
Dat heeft te maken met je lebels of Tags
en de groene duimpjes en mensen die jou video als favorieten hebben toegevoegd
MattijsDeSmedt
@StefanZ Van een viewbot heb ik inderdaad al gehoord, maar dat interesseert mij niet. Ik wil (en probeer) om echte kijkers aan te trekken.

@Trekkerman Tom Ik moet je teleurstellen: Maaiende Johny staat momenteel op 553, Fendt 939 BB staat momenteel op 52 317. 😃 😛 😃

@Zetor-Musil Ik probeer mijn labels en tags altijd zo volledig mogelijk aan te vullen. De groene duimpjes, daar heb ik geen controle over, vandaar dat ik mijn kwaliteit wil verbeteren 😄

@dirkie ten hove Fluiters heb ik nog niet teveel, maar toch al enkele brullers (vooral de filmpjes waar "Sound" in de titel voorkomen (Fendt 515c, Fendt 626, Fendt 309 ed) zullen je wel kunnen bekoren denk ik.

@deerefan Bedankt voor de tip, dit is wat ik vraag 😄 Zal er rekening mee houden.
Trekkerman Tom
Quote @MattijsDeSmedt:
@Trekkerman Tom Ik moet je teleurstellen: Maaiende Johny staat momenteel op 553, Fendt 939 BB staat momenteel op 52 317. :p

Dan heb je de verkeerde viewers 😃
Zetor-Musil
@MattijsDeSmedt
moet je even kijken bij video analyse en kun precies zien waar en hoe jou video's worden bekeken
als mobile heel hoog is , dan is er een bug op YT en zal van zelf op gelost worden
JD6930
Quote @deerefan:
ik denk gewoon beeld kwaliteit en hoe je filmt dus ook soms van heel laag en zo of heel hoog gewoon beetje creatief zijn

En de camera zo stil mogelijk in je handen proberen te houden, dus niet dat ie dan naar links gaat, dan naar rechts, dan in een keer omhoog schiet dan een stukje omlaag, dus je camera stil houd en dus probeert niet te veel te bewegen waardoor het beeld ook weer beter is denk. 😉
Ritchie
Het is toch wel voor een deel toeval denk ik. Kijk maar naar de sommige enorme hits op Youtube 😉

Goeie beeldkwaliteit is natuurlijk ook wel een absolute must. Zie bijvoorbeeld Rakerman op Youtube.
JD6930
eddyscania
In een goed filmpje zit iets in wat je intresseert.

een slecht filmpje schud te veel of het gaat te snel.
Boerenjongen16
M'n broer vind ik wel mooie video's maken... Doe het hem niet na. Met nadruk op degene die hij ook zelf filmt... 😉

Youtube account:
JD6930
Dit gaat net, maar ook nog wel wat te bewegend:
tractorfan.nl/movie/24052/
StefanZ
@tractorfreek dat weet ik niet precies, ik weet alleen dat het bestaat en dat mensen die geld verdienen aan hun kanaal moeten hier wel voor oppassen.
JD6930
En dit is goed. (niet als reclame bedoeld, maar alelen omdat dit de enige is van mij waar het beeld echt goed stil staat)

tractorfan.nl/movie/16708/
MattijsDeSmedt
@JD6930 Ik gebruik de laatste tijd meer en meer een statief (waar mogelijk natuurlijk) dus dat zit volgens mij wel goed.

@Ritchie Toeval zit er natuurlijk in, maar ik zie het zoals een winkel: tevreden klanten keren terug en "abonneren" zich op Youtube, ontevreden klanten ben je kwijt.

@Boerenjongen16 idd mooi kanaal, heb al verschillende video's daar bekeken.
MattijsDeSmedt
@StefanZ @tractorfreek Met bots maak je je eigen kanaal kapot... Het enige dat omhoog gaat is het cijfertje bij de video van aantal weergaven, maar je hebt geen flauw idee hoeveel je video's in feite werden bekeken, en dat is toch waar het om draait?
MattijsDeSmedt
@JD6930 Die laatste is idd stabiel.
Ritchie
@MattijsDeSmedt

Je kunt miss rondvragen bij de grotere, ervarenere Youtube-gebruikers.

Heb zelf ook 2 video's op Youtube staan haha. Maar dat zijn niet zoveel hits. Hoeft van mij ook niet, ben er niet zo mee bezig dan jij.
tractorfreek
@MattijsDeSmedt

Word het echt bekeken of gaan de cijfers omhoog zonder meer bekeken te worden, lijkt toch maar verdacht hoor.
MattijsDeSmedt
@tractorfreek Het wordt niet bekeken, een bot is een computerprogramma die zo je views omhoog haalt. Totaal nutteloos dus.
MattijsDeSmedt
@Ritchie Das nog een idee, morgen enkele berichtjes rondsturen 😄
tractortje
Geen te lange filmkes complicatiefilm met goede muziek vind ik het kijken waard maaar geen superlange films met het zelf beeld
tractorfreek
@MattijsDeSmedt

Illegaal ?
Ritchie
@MattijsDeSmedt

Vooral die mannen uit Groot- Brittanië kunnen er wel wat van. Kijk regelmatig zelf ook op hun kanalen, altijd de moeite waard. Zijn altijd gevarieerd, dat is denk ook wel een tip voor je 😉 Niet alleen Fendt, maar ook andere merken en werkzaamheden.
MattijsDeSmedt
@tractortje

Zoiets?

@tractorfreek Sommige wel, andere niet

@Ritchie Ja, een beetje variatie zou wel mogen bij mij 😛 😃
dx11
Hier staan mischien wat tips in.

RvM96
Een niet te lange intro met tekst, daar vindt niemand iets aan, en geen muziek gebruiken maar het echte geluid van de tractor/machine/ wat dan ook en zorgen dat er geen windgeruis in de video voorkomt. Ook aan te lange stukken video is niks aan. Zorg voor afwisseling!
tractorquintentje
Beste Mattijs,

wat je hier vraagt, ligt erg moeilijk. Ik film ook maar al te graag landbouwmateriaal: dat komt vooral, omdat je met een film 10x zo goed iets kunt weergeven als op foto.

Een filmpje dat boeit, is een filmpje gemaakt vanuit vele verschillende standpunten (je kunt het zo gek niet bedenken).
Vermijdt ook (zoals hier al vaker gezegd), veel te lang 1 beeld te laten zien. Dat gaat snel vervelen. Beter 100 korte filmpjes dan 1 lange film.

Qua muziek kun je eigenlijk moeilijk een oordeel vellen. Iedereen heeft hier een eigen visie over, dat maakt het ook zo moeilijk het filmpje bij iedereen tot een hit te maken. Zonder muziek vind ik een video al gauw erg saai en vervelend.
Met muziek kan je heel erg veel met filmpjes: je kan je filmpje er totaal mee verpesten of je kan het tot een topfilmpje maken. Zoek een muziek waar een gevoel inzit. Pas je filmmateriaal eraan aan. Probeer niet andersom, dat is verloren moeite. 😛
Probeer je muziek ook vrij algemeen te houden: iedereen heeft een andere muziekstijl en dat moet je respecteren...

Steek er ook veel tijd in. Elke keer als ik een filmpje van mezelf bekijk, blijf ik slechte dingen zien... 😛
Ik heb nooit echt kijkcijferhits op YT gehad... M'n filmpje met het meeste views staat op ong. 17 000 views met 54 duimen. Daar ben ik al aardig tevreden over... Maar perfect is dat filmpje ook zeker neit...
MattijsDeSmedt
@dx11 The golden rule, die zal ik moeten meenemen: 2 à 3 seconden. Dit heb ik waarschijnlijk nog nergens toegepast. Dit is ook een stuk wat @tractorquintentje zegt hé

@RvM96 Ik probeer zo weinig mogelijk muziek te gebruiken. enkel op stille stukken (wanneer ik bijvoorbeeld een deeltje versneld hebt en het geluid heb weggelaten) (zoals hier:

Wind is soms moeilijk te vermijden... Ik zoek nog een goede microfoon, maar de aanschaf daarvan is niet goedkoop, dus voorlopig gewoon met de in-camera micro.

Muziekkeuze is ook niet altijd simpel, omdat ik copyrightvrije muziek zoek, maar ook niet bereid ben om heel veel geld neer te leggen voor een licentie. Daarom zoek ik gratis muziek, en iets passends vinden is niet altijd simpel. Ik probeer 😄
MattijsDeSmedt
@tractorquintentje Ik bekijk nu pas het filmpje dat je als voorbeeld poste. Wow! Dit is wat ik in de toekomst ooit wil bereiken. Net zoals de video's van "videopower1" op youtube. Helaas niet eenvoudig te bereiken.
maggi
Wat ik wil zien in filmpjes is:

ACTIE!
Geluid van de trekkers, geen muziek (muziek kan wel, maar zachtjes als achtergrond muziek, ik wil het gebrul van de trekkers horen :-D)
fatsoenlijk beeld
afwisseling
RvM96
Zo vindt ik ook deze serie filmpjes goed gelukt, mooi gefilmd, en met geluid, ik weet toevallig dat deze man die dit gefilmd heeft met een quad langs de hakselaar af reed, maar dat ik ook niet haalbaar voor een amateur/gewone-filmer
tractorfan.nl/movie/19878/
tractorquintentje
Nog een tip: sfeerbeelden geven je filmpje ook een extra "touch". Als intro geven ze vaak weer in welke situatie je landbouwmachine aan het werk is. Een goed intro is belangrijk als je wilt zorgen dat de kijker wordt geboeid door je filmpje.

Nog een punt dat ik zeker wil zeggen is: een filmprogramma is niet echt van belang. Ik heb gewerkt met videoprogramma's van meer dan 800 euro en ik kan je vertellen. Ja, je kan er alles mee, bewerken, aanpassen, alle overgangen die je maar wilt. Maar daar wordt het filmpje niet mooier van. Het filmmateriaal schept nog altijd het filmpje, niet de bewerking ervan. Je kan het op een andere manier gebruiken, maar het filmmateriaal blijft je basis...
geertyb0y
Ik zie ook graag een beetje afwisseling en achtergrondmuziek.
Niet al te veel bewerkt.
En die Videofarming doet dat voor zijn werk en heeft serieuze uitrusting.
Wat ook een perfect voorbeeld is zijn de mannen van Grassmen!

Deze doen het ook voor hun werk, maar echt prachtig om naar te kijken!
valmet6400power
Enige filmpjes die ik hier eigenlijk kijk zijn die van ; trekkertrek, valmet, case david brown en van die BLOOPER filmpjes.. Landwerkzaamheden van bijv Fendt hebben 0.0 interesse, zijn geen bijzondere trekkers of wat dan ook
Koentjuh
Het gaat er om dat je om te beginnen mooi filmmateriaal hebt, en veel. Je kunt nooit genoeg filmen, beter dat je wat naderhand niet gebruikt dan dat je zegt van 'had ik dat nou maar gefilmt'.
Maar; goede bewerkingssoftware is ook iets dat je moet hebben! Een video met Windows MovieMaker in elkaar zetten wil wel maar het geeft meestal niet zo'n mooi resultaat als andere bewerkingssoftware.
Ik gebruik nu Pinnacle Studio 15, kost €100,- maar dan heb je ook wat (heb hem overigens gewoon gedownload). Je kunt mooie overgangen gebruiken, titels en hij kan ook achtergrond muziek zelf maken.

Dit was mijn eerste video, in elkaar gezet met Windows MovieMaker. Heeft nu net over de 3000 views.

Heb hier veel van geleerd, het was soms iets te langdradig en de achtergrondmuziek was te hard.

Deze video heb ik een paar maand later gemaakt met Pinnacle Studio 15. Deze heeft nu nog maar bijna 900 views. Aan het einde hoor je bij de foto's muziek, die is gemaakt door dit programma zelf, en de aftiteling vind ik persoonlijk ook mooi.

Hier heb ik gekozen om de video geen 15 minuten te laten worden omdat dit gewoon veel te lang is.

Zorg dat je een goede HD camera hebt, eventueel een statief of iets dergelijks en goede bewerkingssoftware voor een mooie afwerking!
Koentjuh
Zorg ook voor veel afwisselende beelden, film alles vanaf zoveel mogelijke posities/kanten. Dan blijft het mooi om naar te kijken en verveelt het niet zo.

Dat kun je hier mooi zien, mijn vader heeft dit gefilmt, ook een keer een overzichtsplaatje tussendoor ziet er ook altijd wel mooi uit.
anoniem
Diverse kijkhoeken (bijvb. laag o.i.d) dat maakt een video ook wel anders/ mooier. 😉
DOLMAR
Wat ook vreemd is dat Zetor , ursus , belarus enz beter worden bekeken dan Fendt Deutz .... :?:

Bij video analyse kun je kijken door wie je het meest bekeken word

bijmij staat op
1: Nederland
2: Polen
3: Tsjechie
4: Belgie
5: VS

:mrgreen:

(cijvers van begin dit jaar en tot nu )
Romco14
De eerste uren na het uploaden zijn de meeste views van abonnees van mij.

en het scheelt ook veel om een lanz bulldog te filmen
MattijsDeSmedt
@valmet6400power Ik vermoed dat het hier om persoonlijke interesse gaat en dat anderen landwerkzaamheden wel nog interessant vinden. Wel kan ik me vinden in het feit dat zoiets niet te lang mag duren.

Ik heb vorig jaar maar één TT bezocht, maar mijn video is toch niet echt populair. Komt dit door de lengte? Wat zou je er anders aan doen?


@Koentjuh Aan materiaal zal het bij mij (voorlopig) nog niet ontbreken... Ik film met een Nikon D5100, HD 1080p video. En ik bewerk met Adobe Première Pro CS5 en After Effects CS5. Mijn kennis van die software is echter niet optimaal.

@Romco14 Dat heb ik ook: eerste uren abonnees, dan zakt het aantal views, en een piek op het moment dat de video op TF is gepost.
valmet6400power
Quote @MattijsDeSmedt:
Wat zou je er anders aan doen?

Nou ja, anders, denk dat losse filmpjes van trekkers tijdens de trek meer kijkers totaal trekken, je kunt dan trefwoorden als Fendt etc et toevoegen zodat de Fendt gezinde trekkertrek liefhebbende zielen gewoon 1 Fendt zien ipv 17 minuten lang andere merken om het zo maar te zeggen
Wolf_miniatuur
Gewoon een mooi beginstukje met tekst en eventueel muziek.

en dan verder met alleen muziek of alleen trekker geluid, door elkaar vind ikzelf niet mooi.

hier nog een website van een bedrijf dat absolute tot de top behoort:

brandt-video.de/de/wir-uber-uns/
Romco14
Filmpjes van 1 a 1:30 minuten zijn te kort.
filmpjes van 3 à 4 minuten zijn het besten.
en de foto die je ziet als je op de video klikt is het allerbelangrijkste want dit is het eerste wat de kijker ziet
Wolf_miniatuur
@MattijsDeSmedt misschien klinkt het voor jou een beetje stom, maar als je met zulk spul aan het filmen en bewerken ben, moet je gewoon gigantisch veel uitproberen en bijv. gebruiks aanwijzingen lezen dan kun je daarmee TOPfilmpjes maken...
MattijsDeSmedt
@Wolf_miniatuur Die Brandt-video is de videopower1 op youtube waar ik het eerder over had. In verband met uitproberen heb je zeker gelijk, zo leer ik veel bij. Mijn recentere filmpjes zijn volgens mij dan ook beter bewerkt dan in het begin van mijn 'youtubecarrière'.

@Romco14 Hier heb ik geluk: omdat ik youtube partner ben kan ik een foto uploaden als thumbnail. Het beeld hoeft dus zelfs niet in de video voor te komen. Meestal hou ik wel een beeld uit de video, omdat dit het meest duidelijk is.
JD 8530
Ik vind het eerste plaatje het belangrijkst. Want dan kan de video wel heel mooi zijn, als ik hem niet aanklik heb ik nog niets 😛

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
53
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
3