Illustratie van:

Steyr T84 - diesellek

Hallo ik een styer t84 en heb in februari olie veverst nu wou ik hem gaan gebruiken en nu zit het hele carter vol gemet diesel en de tank is bijna leeg ,kaan iemand mij vertellen waar dat aan kan liggen voordat ik alles uit elkaar draai . Aan de brandstof pomp kan ik niks zien druppelen, maar ik hoor iedere halve minuut een druppel in de olie hoer vallen mijn email aderes is e-mie-l@live.nl en ik woon in Hongarije , B.V.D Emiel.

Deel dit topic

Reacties

boerekebart
Iedere halve minuut een druppel in de olie "hoer" vallen ..... 😃
selten
Ik denk dat je een 'rotte' zuiger hebt ofzo. Dat er diesel langs je zuiger oplekt ofzo. Maar dat zou niet kunnen. Want zoals je aangeeft lekt er diesel. Als je een rotte zuiger hebt kan her er niet langop lekken als die motor niet draait...

Hoe zeker ben je ervan dat het echt diesel is? Kan het geen water zijn? Dat de diesel ergens anders weglekt?

Ik ken der eentje waarvan ik weet dat ie ervaring heeft met zon tractor en dat is @steyr-wanroy
emiel1951
Nee het is zeker diesel en de zuiger is perfect de motor is vorig jaar gereviseerd en in de tijd dat de diesel is weg gelopen heeft de motor niet gedraaid en hij staat op een tegelvloer met een mat er onder dus zeker nergens heen gelopen . Toch bedankt voor je melding.
johndeere6100
@emiel1951

de brandstof pomp zit achter een klepje in de motor zelf?
gerhardleusink
@emiel1951 Het zit hem denk ik in de opvoerpomp, dus niet de brandstofpomp. De opvoerpomp wordt door de onderliggende nokkenas aangedreven. Ik denk dat het membraam van de opvoerpomp lek is en als de tankkraan dan openstaat kan de diesel via de aandrijving van de opvoerpomp in het carter lekken.
old man jose
@gerhardleusink
Bingo daar heb je het zitten.
Wimsumar
Quote @Beste Old man Jose:
Bingo

Ik vraag me ineens af, waren zulke oldtimers destijds ook al uitgerust met een brandstofopvoerpompje?
old man jose
@Wimsumar
Deze pompjes waren er voor om het ontluchten te vergemakkelijken.
CVT6230
De brandstoftank zit hoger dan de brandstofpomp, dus ontluchten gaat door de zwaartekracht. Het kan zijn dat de brandstofpomp inwendig lekt, of misschien de toevoerleiding naar de pomp.
old man jose
@CVT6230
Zeg het dan wel goed: Zwaartekracht???
Nee dus het was de communicerende vaten toch?
emiel1951
Hallo de tractor van mij heeft geen opvoerpompje de leiding gaat meteen van de tank naar de brandstofpomp het is een 1 cyl en de leiding is nergens lek de pomp zit achter de olie vul dop binnen in dus en zit plat tegen de motor geschroefd weet iemand hoe hij wordt aangedreven of moet ik eerst alles aantekenen of is dat niet nodig bij deze motoren wordt hij misschien met een nokje binnen de blok aangedreven B.V.D Emiel.
gerretje
Hoi, ik heb zelf een steyr 80, dus een type lichter en die brandstofpompjes kan je er zo uithalen, word gewoon aangedreven door een nokje op een nokken as, wel even uitkijken dat je afstand voor je terug regeling enzo hetzelfde blijft.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr T84 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
4