Vergelijking hakselaar Claas en New Holland

Hallo mede TF's

Ik ben voor mijn school/stage, CAH te Dronten, bezig met een machinevergelijking. De vergelijking zal gaan tussen twee hakselaars, namelijk de New Holland FR9050 en de Claas 890. Graag zou ik van jullie horen wat jullie ervaringen zijn met deze specifieke series/types. Bijvoorbeeld het comfort, werksnelheden, brandstofverbruik en dergelijke! Dus graag argumenten, voor en nadelen waarom jullie wel of niet voor deze machines zouden kiezen.

Dank voor de hulp,
Rosco91

Deel dit topic

Reacties

newholland6640
Ik weet er niet zo heel veel van, maar wat ik hoor dat veel loonbedrijven die twijfelen tussen NH en claas meestal toch voor NH gaan. Kost minder, en volgens hun de kwaliteit hetzelfde. Over brandstof verbruik ed weet ik niks.
Koentjuh
Waarom deze Jaguar 890? Lijkt me dat je dan bij de 900-serie moet kijken omdat er een groot verschil in zit qua comfort en techniek.

Hier bij de loonwerker gaat de voorkeur uit naar Claas.
Ze hebben hier een NH FX... gehad van 600pk, en 2x een Claas Jaguar 880 van 400pk. De Claas kon beter tegen hopen in de kinnen tijdens het grashakselen, de pijp raakt (bijna) nooit verstopt waar de NH nog wel eens problemen mee had. Ook was van die FX de korrelkneuzer eruit halen een veel grotere klus als bij de Claas.
Aangezien een 400pk machine zuiniger is als een 600pk machine met dezelfde (misschien wel betere, weet ik niet meer zeker) kwaliteit is de keuze snel gemaakt.

*EDIT* 2x een Claas Jaguar 860.
Rob-R
Is niet te vergelijken Claas iss op alle punten beter. minder brandstof door rechtstreekse aandrijving met een riem van de moter nar de hakselkooi geen haakse bakken die kapot kunnen en trekkracht vraagen veel betere gewasstroom etc etc. alleen claas is wel duurder dat is het nadeel.
Koentjuh
@Rob-R

Hebben ook veel meer restwaarde, zijn volgens mij nogal gewild die 2de hands Jaguars heb ik wel eens gehoord.
NHSanderJD
Hier rijden de meeste loonbedrijven met New Holland, eigenlijk allemaal hier zo ver ik weet.
NewHollandErik
Groot en overbekend voordeel van een New Holland hakselaar is dat hij veel beter door de blubber rolt dan een Claas. Weet iemand hier de reden van? Ik meende dat het door de betere gewichtsverdeling kwam.
maan820tms
@NewHollandErik ik meen dat onder een claas geen hoge banden konden ofzow?
maar bij claas is de inruilwaarde wel beter zoals ik weet
johndeere6230
@NewHollandErik

als je op de claas luchtdrukwisselsysteem heb zitten dan kom je even ver en miss zelfs verder 😉
Boerenjongen16
Zoals koentjuh al zei, je moet wel van beide merken de nieuwere types pakken... Dus voor de Claas de Jaguar 900- series. Als ik zou loonwerker zou zijn, zou ik gaan voor de Claas, is meer luxe, comfort en in mijn ogen hebben ze veel meer capaciteit in zowel gras als maïs. Kost meer als een FR maar heb je ook iets degelijkers onder je reet.

De FR- series vind ik in het gras persoonlijk, tegenover de FX- series en de Jaguars tegenvallen. Hoe dat komt, geen idee... Het mais daarintegen blinkt de Jaguar gewoon uit.

Claas zit daarbij ook meer op de techniek van het hakselen als bij New Holland. Bij Claas zijn ze ( vind ik) toch net een stapje verder als bij New Holland. Wil New Holland zeker ook niet afkraken, want zoals NewHollandErik zegt, de gewichtsverdeling bij NH is weer net wat beter als bij Claas!

NHSanderJD Theo de Wit heeft toch een Claas?
ford8340sle
Theo de wit heb een klaas dat klopt!!
Wolf_miniatuur
Quote @Boerenjongen16:
De FR- series vind ik in het gras persoonlijk, tegenover de FX- series en de Jaguars tegenvallen. Hoe dat komt, geen idee... Het mais daarintegen blinkt de Jaguar gewoon uit.

Mee eens.. ik zag pas een FR grashakselen, kmoest me lachen inhouden als ik zag hoe zacht hij reed met die kinderachtige diekjes..
NHSanderJD
Quote @Boerenjongen16:
NHSanderJD Theo de Wit heeft toch een Claas?
Op de site staat dat ze een claas hebben maar ik zei in de buurt en dat bedrijf is 70km verder op.
Fendt940
@NHSanderJD
Heyblok, Houtenbos
NHSanderJD
@Fendt940 zover ik kon vinden op internet zitten Heijblok en Houtenbos in het noorden van Noord-Holland... Hier in de buurt rijden zover ik weet geen claas.
Koentjuh
@Boerenjongen16

Eigenlijk is het dan appels met peren vergelijken, je vergelijkt het nieuwste model van NH met een model van Claas wat inmiddels al ongeveer 10 jaar op de markt is.

@rosco91

Je kunt dus beter een ander type nemen om de vergelijking wat realistischer te maken 😉 .
rosco91
Het klopt volledig dat de vergelijking niet helemaal gelijk op gaat. Toch is dit de vergelijking die ik bewust neer zet. Vanwege het geringe aantal uren dat de hakselaar zal worden gebruikt op het loonbedrijf zal het financieel gezien nooit uit kunnen om een nog nieuwer type te nemen. Over de inruilprijs: het klopt dat NH lager in waarde ligt dan de Claas. De planning voor de hakselaar is wel een levensduur van minimaal 12 a 15 jaar. Over de inruilprijzen is dan nog niet teveel te zeggen, daar komt bij dat de Claas dusdanig veel duurder is dan de NH dat dit het verschil in inruilwaarde ruimschoots opheft.

Dank allen voor de reacties dusver!
Siebenga
Wel grappig dat alle reacties van tieners komen...
Rimco
Vond nog een mooi filmpje is dan geen Claas maar een krone vs newholland
johnd-ts
@rosco91

van de oude rotten in het vak heb ik altjd gehoord dat New Holland hakselaars slechte grasvreters zijn.

Geen intresse in een mooie 2e hands Krone Big X500? ik weet misschien nog wel iets (a)
-lammert-
Claas is gewoon beter "punt"
newholland m100
@johndeere6230
maar met een nh op lage druk kom je nog veel verder, op perceel claas en nh gezien in 2010 en nh reed het stuk volledig af, de claas ging naar een droger stuk, raakte lang niet even ver
jeroen13
Ik ben het met je eens! @Siebenga
Koentjuh
Laten we even voorop stellen, iemand koopt een hakselaar om de kwaliteit van het hakselen, niet om hoever hij door de blubber gaat. Tuurlijk, als je elk jaar veel te maken hebt met nattigheid kijk je daar ook naar maar de hoofdzaak is de hakselkwaliteit 😉 .
remco1234
Quote @-lammert-:
claas is gewoon beter "punt"

was iedereen hier maar zo duidelijk als jij 😃
boerontour
Bij de oude types, 695 en nh 2405 reed newholland een claas letterlijk het snot voor de ogen, na de introductie van de 800 serie van claas, en de introductie van de nh fx series lag claas mijlen ver voor op nh, de nieuwe nh heb ik nog niet mee gewerkt, alleen gezien maar niet op een vergelijkings werk, ik heb op zich goede indrukken van de nh, de reden dat deze langer blijft rijden zit in het feit dat een nh aanzienlijkere betere bodemvijheid heeft dan een claas.
ik weet het prijsverschil niet maar als je iets wilt hebben wat goed is en courant in de markt ligt is een claas vindt ik wel de beste koop, maar zou erg graag eens op een new holland werken, zie de hele opbouw van nh wel zitten.
-lammert-
@remco1234 ja he 😃
weurding
Nh dendert hier anders wel met een flinke vaart door het gras, ligt ook aan de bestuurder hè 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
23