Illustratie van:

Steyr 80 - motorblok

Hoi, ik heb een steyr 80a opgeknapt.

ik heb hem gekocht met een gescheurde motor, dat heb ik ongeveer 1,5 jaar geleden gerepareerd, en is een hele tijd dicht geweest alleen is die laats weer gaan lekken, en nu ben ik bang dat als ik het opnieuw repareer hij weer zal gaan lekken na een tijdje.

dus nu zoek ik en motorblok van een steyr 80, gaat puur om het blok zelf dus krukas enzo hoeft erniet in te zitten die zitten al in dit blok, alleen een blok dus wat niet kapot gevroren is, maar een compleet blok mag ook.
is er misschien iemand hier die zo iets heeft liggen of weet hoe ik er misschien aan kan komen?

gr wilco.

Deel dit topic

Reacties

Steyr thomas
Henk van Loon uit dongen heeft vast en zeker wat voor je liggen. Anders Jansen in Duiven ook informeren! 😉
gerretje
Beide al geinformeerd, en van loon wou kijken of die er 1 mee kon nemen voor me als die over een paar weken na oostenrijk ging.

ma ja weet nooit wat iemand die hier lid van is nog in de schuur heeft liggen he;)
marcpd
Ik weet niet hoe je 'm gerepareed hebt, gelast?. Maar er bestaat ook een soort 2-componentenhars, druk- en hittebestendig, misschien daarmee eens proberen? Kost niet te veel, naad is flexibel, verder veroorzaak je geen trekspanningen in het blok en je verknoeit ook niets. Je kunt informeren bij een autoönderdelenzaak.
gerretje
Hij is op 2 plekken gescheurd, bij de bus dus tussen binnen in en dat heb ik al dicht gesmeerd met een soort van kneedbaar metaal, en hij lekt nu na buiten toe weer, want het koelwater drukt het na verloop van tijd er zo weer af, heb hem toen gelast en om het mooi vlak te maken dat spul erover gesmeerd, alleen zo blok van gietijzer dat werkt nogal qua temp enzo dus ben bang dat die zo weer verder scheurt of na verloop weer gaat lekken.
marcpd
@gerretje moeilijke plek geloof ik, en je loopt ook het risico dat er water via de scheur bij de olie komt, klopt dat?
gerretje
Ja idd, dus daarom heb ik liever gewoon een blok dat nooit gescheurd geweest is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 80 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
5