Ford 5095, laadproblemen

De batterij van m'n ford wordt niet bijgeladen. Na verschillende korte tests en het vervangen van de regelaar doet hij het nog altijd niet. Ik krijg geen spanning op de F klem waardoor de dynamo niet bekrachtigd wordt. Weet iemand hoe dit komt? Ik heb me laten vertellen dat de bekrachtiging gaat via het controlelampje (welke wel werkt).

Deel dit topic

Reacties

CVT6230
@SteffLuyckx Controleren of je dynamo werkt, je kunt dit snel testen met zo'n stalen testlampje. Haal de kabels van de dynamo los en laat de trekker op 1000 rpm draaien. Meet op D+ met het testlampje, de klem natuurlijk op de massa, het lampje moet nu heel zwak gaan branden. Druk dan het testlampje tegen DF aan. Dan moet het testlampje volop gaan branden. Doe dit max 2 seconden, en laat dan DF weer los.
SteffLuyckx
@CVT6230

Ik heb maar één D aansluiting op m'n dynamo, hoe zit dat dan?
CVT6230
@SteffLuyckx Je moet toch een veldbekrachtiging hebben? Wat voor merk dynamo?
SteffLuyckx
@CVT6230

De veldbekrachtiging gaat volgens mij via de kleine F klem.
CVT6230
@SteffLuyckx Kan wel kloppen ja, zal denk ik ook wel een lucas zijn, en kun je hem testen zoals beschreven.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1