Speling schijvenmaaier

Hallo,ik heb een krone easy-cut 280 maaier en de tweede schijf heeft speling, waardoor denk ik de mesjes van deze schijf los komen.
is deze speling makelijk weg te nemen?

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Burnie: Dit lijkt me onheilspellend: controleerje het oliepeil in de maaibalk wel?
Er is een kans dat lagerschade is ontstaan als gevolg van onvoldoende/geen smering in de maaibalk.
Maak de schijf los ( 4 bouten bovenop). Neem de schijf eraf (met een hamertikje even los"schrikken" vanwege vastklemmen/-kleven). Vervolgens kun je het lagerblok losdraaien (6 moeren).
N.B.: Teken de stand van de schotelas goed af om bij de montage de tandwielen weer op de juiste plek in elkaar te zetten.
Hoe het verder moet weet ik niet, daar ben ik zelf ook nog niet aan toegekomen met m'n eigen Krone.
malcon
@Wimsumar gewoon de grote moer losdraaien en onder een pers de lagers eraf drukken
Meneer Kool
Zal hem inderdaad in de lagers in de maaibalk zitten. Hebben het zelf ook gehad bij een Krone AM CV-242. Misschien is het raadzaam om de andere schijven ook te controleren op speling.
JD92
Als de de methode van @Wimsumar volgt heb je ze er zo af. Dan is schade zo te zien en dan kan je bijv. beslissen de grote moer er af te draaien en nieuwe lagers te plaatsen.

Controleer ook meteen je tandwiel. Lagerschade kan ook tot gevolg hebben dat je tandwiel beschadigd is en dit kan betekenen dat er nog meer schade in de maaibalk is.
burnie
Alvast bedankt voor de tips,ik zal eens kijken als ik even tijd heb,ik hou jullie op de hoogte wat er mis mee is.
fendtjuh
Allemaal wel leuk en aardig, hoeveel speling heeft dat die schijf? Kun je hem echt op en neer bewegen of hoe zit dat?

Lijkt me niet dat de messen daardoor eruit gaan, zou eerder je meshouders eens bekijken. Hoe is het pennetje die door het gat van het mesje gaat? Uitgesleten of nog mooi rond?

Als die uitgesleten zijn verlies je ook messen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0