Stage mechanisatiebedrijf buitenland

Ongeveer februari moet ik weer stage gaan lopen. Ik doe technicus landbouwmechanisatie niveau 4 in Apeldoorn.

Ik zit er over te denken om stage te lopen(half jaar) in het buitenland, en dan echt te denken aan Amerika of Canada. Let op, dit moet een stage zijn in een mechanisatiebedrijf, dus NIET bij een grote farmer met honderden hectares om op een trekker te rijden.

Nu ben ik eigenlijk op zoek naar mensen die zoiets vergelijkbaars hebben gedaan. Wil graag weten hoe je in contact bent gekomen, goede/slechte ervaringen, tips, adviezen voor eventuele adressen.

Alvast bedankt, en graag alleen serieuze antwoorden, want antwoorden als huizingharvest.nl heb ik niet zoveel aan..

Deel dit topic

Reacties

MattijsDeSmedt
Echt helpen kan ik je niet, maar is MOET het in een mechanisatiebedrijf zijn? Of kan het bijvoorbeeld ook bij een grote boer / loonwerker, maar dan in de werkplaats.

Ik vraag dit omdat ik tijdens het neuzen op HH onder andere dit tegenkwam: huizingharvest.nl/nl/vacatures/…

Misschien is dsat wel iets...
johndeere6100
@Remi_91

Bij jullie gaat het dus nog wel door?

Ik zit nu 2e jaars maar mogen het laatste jaar niet meer naar het buitenland omdat ze niet kunnen controleren wat je daar doet en hoe de vooruitgangen zijn.
johndeere6100
@MattijsDeSmedt

Even beter lezen
Remi_91
@johndeere6100

Er wordt op school een boel verteld dat het niet mag inderdaad. Stomphorst stimuleerde het om gewoon wat te zoeken, voor te leggen aan school en dan bespreken wat de mogelijkheden zijn. Dus of het uiteindelijk mag is nog maar de vraag.

Verder moet het dan idd een mechanisatiebedrijf zijn, omdat ze er dan vrijwel zeker van zijn dat je hele dagen sleutelt, en niet tussendoor op een trekker zit omdat het druk is ofzo..
maartendankers
@Remi_91 Pentagon Farmingcentre in Alberta, Canada is een erg grote Fendt dealer. Meer weet ik er niet 😃
johndeere6100
@Remi_91

Ik heb geen les van Stomphorst, Maerman is er vel tegen. Ik heb al eerder daar aangegeven, ik moet nu elke keer verder nederland in terwijl er een mechanisatie bedrijf net over de grens zit verschil naar vorig bedrijf heen en terug en net over de grens is ongeveer 60 km
Remi_91
@johndeere6100 Maerman zei het tegen ons ook idd, maar Stomphorst(Altijd begeleider geweest van Semester 8 stage) sprak dit tegen, maar kon het ook niet garanderen hoor.

Maerman kan je misschien beter treffen alstie nuchter is;)
johndeere6100
@Remi_91

Nee dan is ie chagerijnig hahahha, ik zi ehet wel 😛
janPaParazie
Bij het mixercenter in texas niks? is van een fries. dus je kan gewoon nederlands praten tegen je baas, misschien wel makkelijk.

allesgemist.nl/video/Boeren+in+Texas/…
930triplemaaier
@maartendankers of agro john deere is een grote jd dealer
of hi way service is een grote case dealer
930triplemaaier
En als ze buitenland stages verbieden vindt ik het een waardeloze school. je horizon verbreden in het buitenland vindt ik een goede zaak en in eigen land kun je altijd nog leren hoe het daar gaat. Eigelijk zouden buitenland stages verplicht moeten zijn
Husqvarna
@janPaParazie
Nooit geweten dat die vroeger AP (-bakken etc.) is begonnen, interessant verhaal.
jorn wijthmen
Ik ken een nederlander in roemenie die een mechanisatiebedrijf heeft opgericht een aantal jaar geleden.
best mooi bedrijf importeert machines vanuit nederland en verkoopt ook nieuw. zijn site is www.kasper-agri.ro laat me maar horen als je belangstelling hebt dan kan ik je er wel mee in contact brengen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
9