Illustratie van:

Mc-Cormick D 436 - Slecht rijden

De MC-Cormick startte niet goed, het probleem lag bij het voorgloeien en dat is nu opgelost
Maar als we ermee rijden is het alsof de koppeling heel de tijd doorslipt, hij heeft nagenoeg geen kracht, maar als je de grote hendel links van het stuur vooruit duwt is het beter, weet iemand de functie van die hendel of wat er eventueel nog kan schelen?

MVG

Deel dit topic

Reacties

DeutzD40L
Dat is de handrem die grote hendel
Fokke
Die hendel helemaal vooruit drukken is lage giering, en helemaal naar achteren (zodat hij plat ligt) is hoge giering.
nh1880
@DeutzD40L
Dat is die rechts van het stuur
nh1880
@Fokke
Ik zal het straks eens proberen, alvast bedankt! Dan vraag ik me juist nog af hoe hij in de middenstand toch een beetje kan rijden...
Fokke
Die hendel noemen ze de Agriomatic hendel. Als deze in het midden staat, staat deze neutraal. Wanneer je dan met de versnellingspook een versnelling kiest kun je zonder koppeling wegrijden door de agriomatic handel naar voren te duwen.

Dit werkt alleen bij de lage giering, dus de hendel naar voren. Het voordeel hiervan is dat je weg kunt rijden zonder de koppeling te gebruiken en je dus bij aftakaswerk een doordraaiende aftakas hebt.

En dat hij in de neutraal toch een beetje doorrijd, heeft te maken met dat hij opgesteld moet worden door de 2 ronde plaatjes links en rechts naast de bak boven de treeplaten te verdraaien.
nh1880
@Fokke
Dank je wel voor deze zeer gedetailleerde uitleg, ik ga het straks eens onderzoeken!
IH214d
Denk er wel aan dat de agriomatic ook via koppelingsplaten werken, en je deze dus niet als een hydromotor kunt gebruiken, dwz als je hem continue laat slippen brand je de platen er zo uit.
nh1880
@Fokke
Het werkt zoals je zegt!
Nu heb ik nog één vraag, is de hefinrichting dubbel of enkelwerkend, zoals wij ze kunnen bedienen is ze precies alleen dubbelwerkend, zie foto: als je het hendeltje (dat van een versnellingspook komt) op en neer beweegt drukt of heft hij, maar je hebt nooit een vrijloopstand...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 436 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!