Demoteren achteras Cormick D432

Beste kenners,

Ik ben bezig met het vervangen van keerringen van achterassen en aftakas van mijn mc cormick. Heb trompetten reeds gedemoteerd maar moet nu de achteras uit de trompet zien te krijgen...

Moet de as met enige 'overtuiging' (geweld) uit de trompet en dus kogelagers geslagen/ gedrukt worden of is hiervoor een andere manier...?

Ik ben benieuwd.

Groet,
Caspar

Deel dit topic

Reacties

IHC-power
Met een poulietrekker trek je de trompet normaalgezien zo van de as af.
CormickD432
Ha IHC-power,

Dank voor reactie. als ik het dus goed berijp de bovenste lager en borgring in trompet laten zitten en dan de as door de trompet drukken...?
IHC-power
@CormickD432 klopt, dan komt het bovenste lager er mee af. Wel even kijken of de lager ook niet op de as geborgd zit, maar ik geloof van niet. Het is alweer even geleden dat ik nog een D de assen heb afgedaan. Wel vorige week een 433. Maar ik denk dat dat hetzelfde is. 😄
CormickD432
@IHC-power as zonder al te veel problemen uit trompet gekregen, nu het volgende probleem... hoe krijg ik de bovenste lager van de steekas af...?
IHC-power
@CormickD432 langere benen aan de poulietrekker maken. 😄 Doen wij ook altijd. Gewoon 2 metalen strippen nemen en gaten in boren aan de uiteinden. En daarmee de benen van de poulietrekker verlengen.
CormickD432
@IHC-power Gaan we doen! Hoe klem ik het uiteinde van de strippen om de lager? Zijn de lagers vervolgens weer goed te gebruiken of adviseer je deze te vevangen...?

Dank weer alvast!
IHC-power
@CormickD432 de benen die normaal aan de poulietrekker zitten, moet je terug aan de strippen maken vanonder. Dan kan je die benen er gwn terug onder haken. Als de lagers nog mooi draaien en geen speling hebben, zou ik ze gewoon terug monteren.
ettekoven
Hoe demonteer je de trompet van cormick d432 zit er een borging zodat het hefdeksel er aaf moet
groeten albert v ettekoven
IH214d
Jep, aan het uiteind van de steekas in de achterbrug zitten twee bouten met een borgplaatje tegen het tandwiel.
Meestal zijn deze bouten afgebroken.
Ik las zelf nog wel eens een schijfjes op de borgplaat om de ruimte tussen de as en de borgplaat op te vullen.
ettekoven

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2