Claas quadrant 1150rc

Wij hebben intresse om een claas 1150 rc pers te kopen. In eerste instantie willen we deze gaan gebruiken voor stro en hooi. Daar zijn deze persen ook het meest geschikt voor. Mijn vraag is waarom zijn deze persen niet geschikt voor (nat) kuil gras?

Deel dit topic

Reacties

Fendt_favorit
Omdat deze geen voorkamer heeft. Zonder voorkamer krijg je met silage geen mooie baal gevormd. Zeg maar gerust, je krijgt gewoon geen baal.
Bart 512
Maar hooi gaat wel goed? Wij hebben normaal gesproken alles het weer het toelaat het gras altijd aan de droge kant voor onze ronde balenpers. Zegmaar iets natter dan hooi. Zou dit wel gaan? Klinkt vaag maar heb geen ervaring met vierkante persen.
Fendt_favorit
Mja, dat zal wel gaan. Maar in het voor- en najaar heb je hier problemen mee. Dan is een pak persen met natter spul niet te doen zonder voorkamer.
PatrickZ
@Bart 512
die ouwe persen van claas knallen met nat spul zo uit elkaar haha, spul perst zwaar kun je beter nw-holland voor gebruiken
Fendt_favorit
@PatrickZ

New Holland grootpakpersen is ook niks, t is goedkoop, daar heb je het ook mee gehad, als je naar de kwaliteit kijkt. Maar een 1150RC is 2 balen van 80x50 op elkaar gestapeld. New Holland heeft deze ook, BB9040 dacht ik. Dit is ook een ouderwetse pers zonder voorkamer, en krijgt ook geen nat spul geperst.
christelthijssen
Freeman pers. daar kunnen er maar weinig persen tegen aan tippen
PatrickZ
@Fendt_favorit

wij hebt 2 van die persen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1