MTD Zitmaaier - achteras

Hallo,

Ik ben bezig om een andere motorblok op een zitmaaier te bouwen namelijk een ketingoverbrenging maar ik kom met een probleem namelijk een achteras.

Ik kan er wel zelf 1 maken maar hoe?

Ik hoor het graag
Harms14

Reacties

jorghofste
Waarom niet met poelies en een v-snaar is veel makkelijker
Fast Eddy
Dan heb je ook geen versnellingen meer en geen achteruit.
dx11
Gewoon een blok van een brommer of een motor? Dus met het tandwiel verticaal?
caseih1056xl
Als je met kettingen aan de gang gaat zul je sowieso al een electrische koppeling of iets dergelijks want normaal kun je ontkoppelen met de koppeling ( v-snaar ontspant zich) en een ketting niet namelijk 😉 😉
Fokke
Centrifugaal koppeling tussen het blok en het tandwiel, en dan een achteras van een quad op de kop zien te tikken (wanneer de tandwielen verticaal staan)
Harms14
Het is een automaat trouwens, ik heb de blok er al opgebouwd maar ik moet alleen het achteras maken met remmen en dan is hij klaar maar daar loop ik mee vast.

Mvg
rickert
Quad achteras op zetten met schijfremmen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MTD Zitmaaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!