Mc-Cormick D 439 - blok reinigen

Hallo.
Ik ben bezig met het opknappen van een Mc cormick D439
Ik heb hem als voor een groot deel gestript. zodat we de kop pakking kunnen gaan vervangen. Bij het verwijderen van de radiateur zat er in de onderste slang behoorlijk wat olie.
Deze kan ik wel weer schoon krijgen, Maar nu neem ik aan dat het blok ook schoon moet gezien er olie zit op de plekken waar normaal alleen koelvloeistof komt. Mijn vraag is dan ook hoe ik dat het beste kan doen, en of iemand nog tips voor mij heeft. De trekker heeft bijna 5 jaar stil gestaan omdat hij een lekke kop pakking heeft.
Alvast bedankt Mvg Raymond
Kersaan

Reacties

jim353
Poets hem eerst goed uit en maak hem daarna goed schoon met remmenreiniger
wiltie63
Alles weer opbouwen, radiator vullen met water en soda en dan 5 min laten lopen. Daarna weer aflaten en weer vulen en als het echt nodig is een paar keer herhalen todat het aflaatwater schoon is
maggi
Loopt het blok wel? Als je koppakking gaat vervangen, is het ook verstandig om de kop te laten vlakken. Ook zal ik dan de cilinders/bussen en zuigers even goed bekijken.
Kersaan
De kop laat ik inderdaad ook vlakken en de cilinders en afdicht ringen worden ook nagekeken. Deze breng ik daarvoor weg.Kost een beetje maar dan hof ik geen 2 keer.
De trekker heeft tot het laatste gewoon gelopen, maar is aan de kant gezet vanwege de koppakking. Verder vervang ik alle fiters en vloeistoffen.
johndeere-2140
Remmenreiniger is duur je kan net zo goed wasbenzine pakken in een vloeistof spuit dat gaat erg goed
samie
Ik spuit de olie der gewoon af
caseih212
Goed lezen: het gaat over de binnenkant van het blok 😃 daar kom ik niet met remreiniger bij 😃 gewoon soda!
wiltie63
De koppen van de D serie moet je n niet afvlakken omdat er kogels inzitten
den ajoin
hp7 superontvetter een product vantec7 te vinden in de bouwmarkt
IH214d
Wat bedoel je met kogels?

En ik zou inderdaad soda gebruiken, is een effectief middel ook tegen ketelsteen.
caseih212
@ wiltie63: wat is dat voor flauwekul? 😃
Kersaan
Hartstikke bedankt voor al het advies.Stom dat ik zelf niet had bedacht om het systeem gewoon te te vullen en zijn werk te laten doen. ps de buitenkant wou inderdaad met wasbenzine weer mooi schoon
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!