2de zwaailamp brand niet.

Hallo tfers

van onze trekker jd 6230, brand de 2de zwaailamp niet meer, die er bij de uitlaat kant is op gezet. die andere wel, hij deed het eerst wel. wat kan dat zijn? slechte massa, de ene kant heeft wel een zwart kabeltje voor de massa op dat steuntje geschroeft en de andere kant niet?

ps. zwaailamp doet het op de ene kant wel.

danku!!!

Deel dit topic

Reacties

fendt-vario
Draait hij wel ?
NHtvt135
Heb je gekeken of er niet gewoon een draadje los zit, hij is aan de andere doorverbonden neem ik aan? zal wel gewoon en draadje los zitten.
NHtvt135
@fendt-vario als het zo is, dan is het lampje gewoon kapot, laat hem mar reageren dan horen we het wel...
JD 6110
@NHtvt135 jah hij draait wel op de andere kant, op deze kant niet. hij is doorverbonden jah. heb die kokertjes er al afgedraaid, die bij de uitlaat zit sws vast.
fendt-vario
Dan zit het hem in de bekabeling.
NHtvt135
@JD 6110 dus de 'kapotte' draait niet? draadjes zitten allemaal goed vast? zit er een zekering tussen de twee?
JD 6110
Alle 2 de zwaailampen doen het op de orginele plaats, en bij de 2de steun bij de uitlaat dus niet. ook niet draaien, of branden.
NHtvt135
@fendt-vario idd, kan niet veel anders zijn......
ErDee
Kabeltje in het kokertje los gegaan?
fendt-vario
Nieuwe trekkers zit de bekabeling en montagepunten al vaak ingebouwd.
java
Is het steun punt niet geoxideerd misschien? Of te warm geworden van binnen en kabels weggesmolten. Probeer is te meten of er genoeg spanning op staat! dan weet je direct of het aan je kabels licht ect.
maggi
Als die het eerst wel deed en nu niet meer, is het inderdaad het kabeltje, draai even de zwaailamp los en je ziet vanzelf het euvel. 😉
JD 6110
In kokertje zit vast. alle 2 de kanten, onder aan de orginele steun zit wel tape ( waar denk ik de massa of iets dergelijke is doorgelust? heeft die andere kant ook geen massa nodig dan? zo'n extra kabeltje.?
ErDee
@JD 6110 Normaal krijgt zo`n zwaailamppinnetje massa via het steuntje dus is er geen aparte massakabel nodig, heb je de zwaailampen als een verwisseld?
NHtvt135
Idd verwisselen, dan weet je of het in de lamp ziet als ie het in de andere steun het ook niet doet is dat het geval.
ValtraT202
FOTO ? snap er even niks van
JD 6110
Op de orginele steun doen ze het alle 2!
op de 2de steun bij de uitlaat, doen ze het alle 2 niet!
JD 6110
Stroom heeft die volgens mij wel, want hij begon net iets te vonken, toen ik er een andere kabeltje bij hield voor evt beter massa :
ErDee
@JD 6110 meet eens of je stroom hebt op het kabeltje
JD 6110
@ErDee geet lastig, heb niet zon meter thuus 😛
java
Zo als ik al zij misschien is er binnen in iets weggesmolten. dus METEN is weten!
ErDee
@JD 6110 Heb je ook niet zo`n prikkertje waar een lampje in zit, met zo`n kabeltje met klemmetje voor de massa?
JD 6110
Hmmm zou dit iets kunnen zijn?

tractorfan.nl/topic/25071/
JD 6110
@ErDee

heb alleen zon schroeven draaiertje met zon lampje er in?
ErDee
@JD 6110 Die zijn voor 230 volt normaal dus daar heb je niks aan
java
@JD 6110 Je moet een multimeter hebben (voor een paar euro's heb je er al een). Het is niet verkeert om de zekeringen te Controleren!
JD 6110
@ErDee

oh okej, dit las ik ook ergens.. van zon ander topic 😄

dat ding wat je in je steun draait , waar het draadje aan kan schroeven zit waarschijnlijk tegen je steun aan , daar even tape omheen en klaar , heb ik ook vaak gehad, Maak even een draadje met lampje waar de zekering zit , dat bespaart je zekeringen en kunt gelijk zien waar de kortsluiting zit !
StefanZ
Misschien het bolletje kapot?
JD 6110
@java maar als die doorgelust is.. en die andere doet het wel. waar moet dan die andere zekering zitten.?
ErDee
@JD 6110 Als jij zelf van de ene naar de andere zwaailamp een kabeltje hebt getrokken dan is er maar 1 zekering in de meterkast maar dat is er sowieso altijd maar 1
java
@JD 6110 Sommige doe er 1 tussen de draden die van de ene naar de ander loopt. Maar dat is een kleine kans.
JD 6110
@ErDee is door de smid gebeurd. en als de zekering in die kast achter de stoel kapot was had die andere het ook niet gedaan.
ErDee
@JD 6110 ja precies, ik zou toch kijken dat je een multimeter of zo`n lampje koopt, is toch wel eens handig, zoals nu. lampje wat ik bedoel, kost maar een euro of 4 maar je hebt er heel veel aan:
tippointtrading.nl/producten/image/…
Johan-L
Probleem hebben wij ook met 6330 dat komt omdat hij beveiligd is tegen te veel stroom. hij is gemaakt voor 1 zwaailamp maar je zet er 2 op
JD 6110
@Johan-L

jaah oke hij deed het eerst wel, we hebben hem nu 2 weken, heb hem nog maar paar keer aangehad om gedag tegen de maten te zeggen 😃, wat hebben jullie er aan gedaan.
Johan-L
@JD 6110 niets want het bleek veel werk te zijn om te verbouwen denk, maar branden de lampen en doen de motortjes niet zeker? dat is meestal...
Husqvarna
Koop gewoon een Steinel Volt Check, bij sommige kun je ook nog het voltage aflezen en die doet het ook altijd, ook als je er per ongeluk 230v op zet.
ErDee
@Johan-L Dat is volgens mij alleen bij de Premium`s, omdat die alles via het Command Center schakelen, en extra dingen aangemeld moeten worden door de dealer via laptop.
Johndeere6210r
Verwisselt beide zwaailampen eens van plaats. Dan weet je direct of het zwaailicht zelf kapot is of dat het om een kablagefout gaat 😉
marco2250
@Johndeere6210r lees een iets terug
Johndeere6210r
@marco2250

Ahn , is het al eens gezegd misschien? 😛
Wimsumar
Quote @JD 6110:
nog maar paar keer aangehad om gedag tegen de maten te zeggen

Wees blij dat er nog maar 1 het doet. Immers, jij zelf (in het donker) maar met name medeweggebruikers wordt/worden knettergek van al die 'flikkers' op de weg. 😄
(Overdaad schaadt).
Johan-L
@ErDee ja wij hebben premium
Johndeere6210r
@Wimsumar

Je zegt veel verstandige dingen, maar hier kan ik je toch niet goed in volgen. Een dubbel zwaailicht verhoogt de zichtbaarheid wel degelijk en andere weggebruikers hebben er echt niet zoveel last van. Mij is zelfs verteld dat het binnenkort zelfs verplicht wordt in België.
JD3010
@Johndeere6210r Hier in Nederland is alleen toegestaan als de breedte meer is dan 2.60m. Of evt. in gevaarlijke situaties.
Johndeere6210r
@JD3010

Normaal gezien is (België) het verplicht bent vanaf valavond op de trekker en andere gemotoriseerde landbouwvoertuigen 😉
Wimsumar
Quote @Beste Johndeere6210r:
Een dubbel zwaailicht verhoogt de zichtbaarheid

Het "voorschrift" is dat een tweede zwaailamp gemonteerd mag(!)/moet worden als eentje niet rondom zichtbaar is.

(P.S.: Het lijkt er op dat veel trekkerchauffeurs menen dat door de mobilofoonantenne 1 zwaailamp niet meer geheel rondom zichtbaar is.)
Nogmaals: Ook bij (waarschuwings)verlichting geldt: overdaad schaadt!
Valtra-Fordpower
@Wimsumar Daar kan ik me helemaal in vinden.
DESLAGERURRE
Johndeere6210r
@Wimsumar

Hoe het in Nederland zit kan ik niet over oordelen natuurlijk...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
50
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
4