Banden maten bereken.

Beste tf-ers

Ik moet even wat maten omrekenen (hoogte) en wie kan mij daar mee helpen. Ik zit met de voorbanden van mijn trekker, nu ligt de maat 7.50 R18 er op en ik wil de voorbanden waarschijnlijk 11.5 80 R15.3 Nu was mijn berekening als volgt. 7.50 inch breed is ook de rubberrand hoog vanaf de velg. dus voor de hoogte: 7.5 inch + 18 inch + 7.50 inch. Klopt dit? en voor de andere banden staat die 80 voor 80 procent van de breedte?? dus 11.5 x 0.8 = 9.2 inch voor de rubberrand dus hoogte band is 9.2 + 15.3 + 9.2 klopt dit?

grt deutz-5006

Deel dit topic

Reacties

ErDee
85% niet 80 %
JD3010
Ja, dit klopt wel. Als je het exact wilt weten, dan moet de de gegevens van de fabrikant nemen.
FiatGek
Deze banden zijn ongeveer even hoog, maar je hebt er toch ook grotere achterbanden onder gestoken? Dan zou ik naar een hogere maat voorbanden gaan.
Deutz-5006
Ja ik twijfel een beetje, iets groter zou mogen maar een mooie maat is het wel.
weurding
Weet niet of je stuurbekrachtiging hebt maar 11,5-15 is bijna niet te hanteren bij een d 06 zonder, vooral niet met aw profiel
Deutz-5006
K heb dan drie rips en zijn nieuw. dus ak die keihard zet dan moet dat gaan denk ik..

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2