Illustratie van:

Ford 3055 - ford vraagje

Hallo , ik heb een fordje en ik zie dat bij het mazoutpompje die de rest van de mazout naar de tank terug brengt dat er ook een leidinkje zit die naar de voorverwarmer gaat , nu had ik een discussie met iemand of dit voor het gloeien is of voor het voorverwarmen van de mazout of iets anders ??

dan had ik nog een vraagje waarom heeft de motor 2 keer mazout nodig 1 keer gaat er mazout naar de bougies en 1 keer nog om in te spuiten in de cilinder wat is daarvan de bedoeling .
ik hoor het graag

grt felix

Deel dit topic

Reacties

boerekebart
Haha, dobbele mazout, nu nog nen turbo 😃 😃
kees 956
Bougies ??? loopt dat ding op benzine?
fefefe felix
Ja misschien even voor de duidelijkheid het start van de mazoutpomp die gaat naar de bougies die keert dan naar een klein pomje vlakboven de mazouttank en dan gaan er 2 leidinkjes weg één naar de voorverwarmer en één nog eens naar de cilinder althans dat denk ik toch
fefefe felix
Ja wat zijn dat die dingen die de mazout verdelen in de cilinder?
nhmonteur
Die ene leiding is voor de vlam start, hier komt een beetje diesel bij een gloeispiraal waarna er een vlam ontstaat en deze de motor word binnen gezogen waardoor hij bij kou beter start.

de leiding van je verstuivers naar je tank is een retourleiding omdat er altijd wat retourdiesel van je verstuivers af komt.
ford5000
Dat leidinkje gaat naar je vlamstartelement dat in het inlaatspruitstuk zit, dus dat is je gloei inrichting.

Je tweede vraag is een beetje onduidelijk.
Bougies zitten er niet in, dus er gaat alleen maar diesel naar je cilinders via de verstuivers, en naar dat vlamstartelement in de retourleiding.
Die werkt alleen als je de contactsleutel in de tussenstand tussen contact en startmotor in vasthoud.
Er zijn ook contactsloten waar je de sleutel tegen de klok in moet draaien om voor te gloeien.
Als je dus de sleutel na het starten weer loslaat stopt de werking van het vlamstartelement, en gaat alle retourdiesel weer terug naar de tank.
Diesel wordt niet voorverwarmd.
fefefe felix
Ach zo dus de mazout die niet door de verstuivers gebruikt wordt gaat een deeltje naar de voorverwarmer en de rest gaat naar de tank terug. oke bedankt hoor ik sluit deze wel

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3055 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!