Hoe een porsche a122 diesel leiding ontluchten

De dieselpomp levert diesel, maar hij duwt de diesel niet door de leiding naar de verstuivers.
de verstuiver leidingen zijn los geweest maar er komt geen diesel bij de verstuivers.

wat kan dit zijn???

Deel dit topic

Reacties

deutzdx630
Is deze trekker zonder diesel gevallen??
ErDee
Heb je een opvoerpompje?(of werkt dat alleen tot aan de pomp??)
guldner ads
De tractor is niet zonder diesel gevallen, maar de diesel filter huis lekte en die is gemaakt maar daardoor is alle diesel er uit gelopen.

er zit geen opvoerpompje op dus dat kan het niet zijn
deutzdx630
Door dat lek is dus de hele dieselbak van deze tracteur leeggelopen als ik het goed begrijp??
guldner ads
Zelf leeg gelaten om dit te kunnen maken
er zit geen diesel kraantje op
Wimsumar
Beste Guldner ads: Vermoedelijk werkt het persklepje niet. Dit klepje ( Let op ik ben er niet zeker van of het bij jouw Porsche ook als zodanig aanwezig is hoor! ), dit klepje zit net boven de pompplunjer in de brandstofpomp en moet terugstromen/-zuigen van de diesel uit de inspuitleiding voorkomen.

P.S.: Wacht even aanvullingen/bevestiging van andere T.F.-deskundigen op dit vlak af of mijn vermoeden juist is en hoe het op te lossen is.
dennis fordson
Heb je een goede accu ?
je moet gewoon net zo lang door starten tot er wel diesel bij de verstuivers komt
marcpd
Weet je zeker dat de dieselleidingen tot aan de pomp goed ontlucht zijn? Aan de achterkant van de pomp is een ontluchtingsschroefje, dit moet je wat losdraaien en wachten tot dat er diesel uit komt. Normaal kun je een Porsche ook voorpompen. Aan de voorkant van de pomp is daarvoor een hendeltje of een zeskant stomp, waar je een ringsleutel op kunt zetten om zo voor te pompen. Als je dan leiding naar de "injecteurs" los schroeft, moet er diesel uit komen.
guldner ads
@marcpd
ik heb dat al geprobeerd maar volgens mij zijn die pompjes kapot want hoe lang je ook probeert er komt maar geen diesel
Rene schut
@guldner ads Zet hem op volgas en doe met de sleutel 15mm? op de 6kantboutjes van de brandstofpomp de brandstof op pompen tot je de verstuivers hoort en dan loopt die, leiding iets los laten ivm de lucht.
marcpd
@guldner ads Als je pompt moet je min of meer een weerstand voelen, en een geluid dat komt van de diesel die je door de verstuiver perst.Werkt het zo niet, dan kan het zijn dat je de motor een beetje moet verdraaien, door kort aan de strartknop te trekken.Herhaal dit des noods een paar keer. Het zou mij verwonderen dat ineens beide plunjers kapot zijn.
@Rene schutSleutel is een 14. 😄
guldner ads
@marcpd
oke bedankt dat gaan we proberen
marcpd
@guldner ads Heb je'm ondertussen aan de praat gekregen?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
4