Reck kuilverdeler?

Goeden avond!

Vanmiddag ben ik wezen kijken bij een gebruikte Reck kuilverdeler. En hij was idd goed gebruikt; er zat nogal wat speling op de verdeelwals. Mag dat?

Ik bedoel natuurlijk; Kun je daar nog een redelijke tijd plezier van hebben? Zitten daar lagers in of nylon bussen? En zijn er verder nog dingen waar ik op moet letten voor ik tot aanschaf over ga?

Of is het wellicht verstandiger om ietsje dieper in de buidel te tasten en een nieuwe te kopen of een ander merk. b.v. VDW?

Eventuele gebruikerstips/ervaringen zijn ook welkom in dit topic.
Alvast bedankt voor uw/je reactie!

Met vriendelijke groet, Joris/hobbyboer.

Deel dit topic

Reacties

johndeere6230
Er mag geen speling opzitten en ik weet niet of er lagers of bussen inzitten 😉
mooiwar
Ik zou geen ellende van een ander kopen ik zou gewoon een nieuwe kopen
johndeere6230
Idd tenzei je de vorige eigenaar kent dan is het een ander verhaal 😉
Andre150
Gewoon een holaras jumbo G kopen, werkt super!
eshuis
De aandrijving is een haakse overbrenging met doorlopende (6) of 8 hoekige as.
of lager van de overbrenging ligt er uit, of speling as overbrenging.
S Schenning
Die van ons heeft ook spelling, maar is ook afgereden, dat is inderdaad geen succes. Koop meteen een goede als je het geld er voor over heb.
Ritchie
Zoals al is gezegd, gewoon niet doen 😉 Is niet verstandig om te kopen, wat men al aangeeft; koop niet de ellende van 'n ander 😉
dx11
Ik zou als we het over moesten doen weer voor een (Dan evt wel gebruikte) Rogedi dubbele kuilverdeler gaan. Die kocht pa 20 jaar geleden nieuw, en draait nog steeds probleemloos. Is alleen een keer nieuwe lagers en keerringen in een van de haakse overbrengingen gezet.

@thmtrader werkt er ook mee, volgens mij is die er ook wel over te spreken
dx11
...
hobbyboer
@dx11 We hebben al iets wat daar op lijkt: een Vliebo superkuilverdeler, die gebruiken we op de voergang met 2 trekkerbanden eronder die je er ook vrij makkelijk onderweg haalt. Deed ik vroeger wel eens, maar vond dat persoonlijk niet heel mooi werken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
8