Illustratie van:

David Brown 880 - ontkoppelen aftakas

Ik kan de aftakas van mijn DB 880 selectamatic niet inschakelen als de motor loopt. De aftakas ontkoppelt niet. Ik vermoed dat de koppeling kleeft. Als ik de motor uitzet, de aftakas inschakel en de kotor weer start werkt de aftakas naar behoren en heeft hij geen moeite met de machines die ik er achter hang. Hoe kan ik dit oplossen?

Deel dit topic

Reacties

deutzstijn
Ik weet niet hoe zit bij een david brown maar je kan de koppeling geheel terug stellen en dan nog eens proberen je kan hem michien laten slippen door er zwaar aftekas werk ermee te doen als dat lukt ken je hem weer bij stellen
Wimsumar
Beste Zakerno: Vraag 1] Als je de aftakas inschakelt en dan de motor start dan ontkoppelt de aftakaskoppeling wel goed als je het pedaal helemaal ingetrapt hebt?

Vraag 2] Hoe groot is de vrije slag van het koppelingspedaal?
selten
Heeft deze een doordraaiend aftakas? Of eentje die zou moeten stoppen zodra je koppelt?
DB_jansen
Bij onze DB (780) hoort het als je de koppeling ietsje intrapt dat dan alleen de versnellingsbak koppelt, maar als je hem helemaal intrapt dat dan beide koppelen, oftewel ook een doordraaiende aftakas 😉 @selten
selten
@DB_jansen
Wij hebben thuis een dubbele koppeling met een hendel. Maar ik wist niet zeker of elk merk dit had.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 880 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
14