Restvoer voor geiten weghalen

Hallo tractorfanners,

Wij hebben 2 stallen van 80 meter lang met geiten, in totaal 320 meter voerhek dus. Hier moet elke dag het restvoer voor heen gehaald worden, want wij voeren gewoon met een mengwagen. (gras,mais,soya). Nu schuiven wij het altijd op met de rubberschuif voor aan de shovel. Dit kost veel tijd en je krijgt het nog niet helemaal mooi weg uit de hoek (grond-plank onder het hek). Weten jullie hier een oplossing voor of hoe doen jullie dit? evt grote veegmachine oid. Foto`s of links zijn welkom. We hebben de beschikking over een shovel (JCB 310 S) en trekkers van 80-100 pk.

mvg, unimogboppe

Deel dit topic

Reacties

marcford
Jullie hebben toch koeien en een schaffer?
_adams
Wij doen het met de bak van de shovel (ahlmann) wij moeten niets meer met de hand doen, alleen achteraan met de schop de hoek opscheppen
woutkuiphuis
Je kunt ook veegmachine voor trekker doen, en dan erachter mengwagen, als je fronthef hebt tenminste..
Boemrang
Ik denk dat handwerk toch altijd blijft bestaan, ongeacht hoe je het wilt hebben.
maggi
Maak een groot gat aan het einde van de voergang, transportband naar de mestbult.

Hoezo liever lui dan moe?
Wimsumar
Beste UnimogBoppe: Een veegmachine komt ook niet in "de hoek". De rubberschuif blijft uiteindelijk toch 'het beste' werktuig. ( Niet in de laatste plaats omdat deze 'het vriendelijkst' is voor de plank onder het voerhek).

Misschien is een wat luxere uitvoering de oplossing:

hekamp.nl/nl/verreiker-shovel/…
poech prut
@Boemrang

(Kheb geitenstal gezien zonder een deel. Gewoon transportbanden waar ze van vreten, Mengwagentje ervoor en je draait hem vol en restvoer draai je er dan ook zo uit. )
Maargoed dat is nu niet van toepassing bij jouw, misschien dat een rubberschuif met aan de zijkant een roterende veegborstel wat is.
dx11
Quote @maggi:
Hoezo liever lui dan moe?

Ik snap het wel. Is toch een dagelijks terugkomend karwij. Een kwartiertje per dag is dan 365 kwartiertjes per jaar. is 91uur en een kwartier per jaar. Dat is bijna een complete bouwvakvakantie van 120 vrije uren.
dx11
Trouwens unimogboppe, heb je een foto van de situatie, en het probleem. Misschien is de oplossing dan wel simpel 😉
maggi
@dx11

Tja zo kun je elk klusje gaan bekijken he.
Valtra-Fordpower
Er bestaat een stro blazer die het restvoer opzuigt en in de strohokken blaast, mits je strohokken heb natuurlijk. Dat is ook een optie. 😉
dx11
@maggi idd. Zou op simige bedrijf zeker geen slecht plan zijn. Dan is het altijd nog de afweging of min de investering vindt opwegen tegen de te behalen winst maar toch.

Een schudder van 8 ipv 7 meter scheelt je mischien 20 uur per jaar. Hoeveel zijn er niet die dat doen?

Wij waren op een gegevenmoment ook 6 uur op een dag bezig met melken en wat er bij komt kijken. Dan moet je toch eens achter je oor gaan krabben. Vandaar toen de keuze voor een nieuwe melkstal, en geen nieuwe trekker om maar wat te noemen.

Maarja, ieder zijn ding. Daarnaast, die voerschuif wordt de buurman niet jaloers van, maar als je schudder breder is als die van hem.....
t6010plus
@Valtra-Fordpower staat wel ergens een filmpje op tf van een zuigwagen oid. die het restvoer opzuigt 😉
jorn wijthmen
Misschien is een borstel voor een rubberschuif iets? dus dat je zo'n borsteltje die ook wel op veegmachines zit als optie om de kant langs de muur te vegen en die voor een normale schuif te maken. zo veeg je alles netjes naar binnen toe en blijft er niets liggen en hoef je niet zo dicht langs het voerhek te rijden met de schuif zodat je ook niks kapot kunt maken
poech prut
@jorn wijthmen Dat bedoelde ik ook jah
jorn wijthmen
@poech prut oh ik had jou reactie niet gelezen maar lijkt mij een goeie
Kubota
@poech prut
was dat toevallig ergens in friesland?
ramrod
Ik heb 3 jaar terug een speciale schuif gemaakt voor een geitenhouder met evenveel meters voerhek
Ze gaan de stal een keer rond met een radiaalbezem (ronde bezem op accu) en daarna kan de schuif alles in één keer naar buiten slepen.

Verder kan de schuif het voer ook aandrukken, omdat de totale breedte circa 80 cm smaller is dan de afstand tussen de voerhekken. Zo schuif je weerszijden in één keer aan.

De geitenhouder zegt er blij mee te zijn.
svenNHpower
Ik heb un keer gezien, soort stofzuiger die zuigt het op en blaast het bij de geiten in het hok, kost wel ff tijd, rijd ma 2 km/peruur ofso
fendt309 vario
Misschien is zon karretje van de geemente wel wat.
waarmee ze de bladeren langs de weg opruimen.
je kunt het dan ook meteen op de mesthoop dumpen.
maar ja zullen wel duure dingen zijn?
KHD Deutz-Fahr
Beste @unimogboppe
Misschien een heel raar antwoord, maar ik probeer ook maar wat bij te dragen. Is het misschien een idee om de stal aan te passen, zodat de hoeken niet echt meer haaks zijn. In van de plaats de methode van het voer weg halen te veranderen.

Succes!
weurding
@dx11 hahaha. idd, toen ik een schudder kocht van 8 elementen (3 jaar jong)en een collega nog een had van 6 kreeg ik ook te horen "een gebruikte schudder zou ik nooit kopen" ook typisch zo'n voorbeeld, goede man kocht zelf een gebruikte u snijder die je trouwens wel bijna elke dag gebruikt, maar ja 😞
unimogboppe
@ramrod heb je hier een foto of tekening van?
unimogboppe
@KHD Deutz-Fahr dit is geen optie.. maar toch mooi dat je meedenkt! bedankt!
unimogboppe
@Valtra-Fordpower heb je hier een link of foto van?
DeutzMF
NewHolland94
Of gewoon wat minder voeren als er elke dag zoveel blijft liggen 😛
vosrolf
Mischien een dom idee, maar is een opraapwagen met een borstel niet iets?
unimogboppe
@Jasperfendt dat kan, maar de opvangbak is te klein. je kunt na gaan dat 360 meter hek waar overal iets ligt niet daar in past.. is bijna een shovelbak vol..
unimogboppe
@dx11 bedankt voor de link. zal hem thuis laten zien!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
32
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
15