Fiat 450 - aftakas in schakelen

Wie kan me vertellen hoe je ,de dubbele koppeling regelt voor de aftakas erin te krijgen ,da lukt ver niet meer zelfs met gans de pedaal erin !

Deel dit topic

fiat 666

Reacties

fiatgroep
Is het gelijdelijk gegaan of wou hij ineens niet meer?
jelle algera
Koppeling zo ver mogelijk in trappen en dan het hendeltje
Tussen de benen links om drukken.
fiatgroep
Want als het ineens gebeurd is kan er bij de drukgroep wat afgebroken zijn en als het gelijdelijk gegaan is moet je hem waarschijnlijk bijstellen. je kunt het zo zien want bij het koppelinghuis zit een klepje met 2 bouten dan kun je de koppelingplaat van de aftakas zien of hij ook onkoppelt en daar kun je hem ook bijstellen.
fiat 666
Hij gaat erin met veel gekraak ,de laatste jaren veel versclecht
waar met je da regelen?
NewHollandErik
Quote @fiat 666:
hij gaat erin met veel gekraak ,

Hebben wij bij bepaalde toerentallen ook last van! Dus koppeling is bij te stellen en dan is het verholpen?
fiatgroep
Achter dat klepje zit op de drukgroep 3 bouten met dubbele moeren daar moet je hem verstellen en dat komt nogal precies(ik weet niet hoe handig je bent)
fiat 666
@fiatgroep ,ja ik ben wel een echte sleutelaar! Maar dit lijkt me nogal ingewikkeld ,volgens het boekje ,zit regeling opzijds onder het stuurhuis ! tis al welke van die drie bouten die juist vr wat tellen ! dit lijkt me nogal een precisie werkje !
jelle algera
Die bouten zitten op de koppeling. Met voelermaten
Moet je die volgens mij afstellen.
fiatgroep
Je moet ze alle drie gelijk afstellen met een voelermaat zoals jelle algera zegt.waar die twee moeren op zit loopt een pen doorheen en die pen trekt de drukplaat van aftakas aan en op die pen zit ruimte tussen en die ruimte moet je iets kleiner maken niet te ver want anders ontkoppelt rij en aftakaskoppeling te gelijk.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 450 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!