Illustratie van:

Hanomag Granit 500 - Aftakas aanzetten bij Hanomag granit 500/1

Beste,
Ik heb onlangs een Hanomag granit 500 gekocht, nu wil ik maaien met deze trekker maar ik weet niet hoe je de cardanas aanzet. Onder de zetel is er een klein hendeltje aanwezig waarmee je de cardanas in werking kan stellen, maar als de aftakas van de maaier is aangekoppeld en je brengt het hendeltje naar onder ervaar je een soort weerstand waaruit ik afleid dat er waarschijnlijk ergens een manuele koppeling moet zijn om de cardanas te ontkoppelen, maar ik vind dit niet, of misschien is er wel iets kapot aan mijn tractor?

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Hanomag 23: Wat houdt die "soort weerstand" in? Is dit tandwielgeknars?
Probeer het inschakelen eens met geheel ingetrapt voetkoppelingspedaal.
Er zou een handkoppeling op zo'n Hanomag kunnen zitten. Zoek dan om een hendel die lijkt op een handremhendel.
old man jose
Het kan ook dat er bij je koppeling pedaal een blokkering zit. Die moet dan ook worden ingetrapt dan gaat je hoofd koppeling pedaal voorbij aan de blokkering en gaat de tweede koppeling vrij lopen. Dan kun je de aftakas inschakelen en blijft deze doordraaien bij het vooruit en achteruit schakelen.Dit principe heet dan "Doordraaiende aftakas".
Hanomag 23
@Winsumar: Ja, de weerstand is inderdaad tandwielgeknars, er staat op mijn tractor wel een soort hendel die op een handrem lijkt maar als je hieraan trekt en dan probeer je dan is het resultaat hetzelfde (het is niet uitgesloten dat er iets kapot is aan mijn tractor hé).

@Old man jose: Dat mijn Hanomag met een doordraaiende aftakas is uitgerust wist ik al maar wat jij bedoelt is waarschijnlijk het systeem dat je de koppelingspedaal volledig indrukt, de cardanas inschakelt, vervolgens de koppeling een beetje loslaten zodat de cardanas begint te draaien maar zodat je nog genoeg ruimte hebt om te schakelen? Jammer genoeg wil hij zijn aftakas ook niet inschakelen met ingetrapte voetkoppeling.
old man jose
Als er niet een koppeling handel op de tractor zit, is toch waarschijnlijk de drukgroep overleden. anders even info inwinnen bij:

jansenduiven.nl/pages/index.php/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hanomag Granit 500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
5