Dubbele hydromotor

Hallo,

In hoeverre is het mogelijk om twee hydromotoren op een hydro groep te zetten? , doorverbinden dus) Ik ben bezig met een zaagselstrooier en wil weten of dat kan, ivm extra druk of koeling die misschien nodig is.

Gr. Coen

Deel dit topic

Reacties

Valtra-Fordpower
Ja dat kan, als je 2 dezelfde motoren hebben moet je een olie splitter hebben, die van 1 olie stroom 2 gelijke stromen maakt(Ongeacht belasting) en de lek en retour leiding drukloos naar de tank brengen.
selten
Hydromotor moet toch altijd terug in de drukloze retour? Dan pak je 2
1DW ventielen en van iedere ga je naar 1 hydromotor en je laat beide samenkomen in de drukloze retour? Of kan dat niet?
Coen716
Het is dus beter om er even een blokje tussen te leggen? Dan heb je als nog maar 1 enkelwerkend ventiel nodig
Valtra-Fordpower
@Coen716 Wat heb je en wat wil je?
JD3010
Wil je ze dan achter elkaar zetten, in serie?
Coen716
Schuitemaker amigo 20 strooien we de boxen nu mee in, maar komt niet vergenoeg voorin, nu heb ik nog een zelfde losband met motor en alles en die moet er onderkomen en dan uitschuifbaar worden om zo voorin te komen(zag dit ergens op internet en kon wel eens probeeen). Heb daarnaast nog diverse ventiekblokjes en spul liggen
Coen716
@jd 3010 ja als dat.tenminste kan
Valtra-Fordpower
Dus 2 afvoerbandjes te gelijk draaien laten op trekker olie? Wat voor trekker?

Hydromotoren in serie zetten gaat niet goed komen, als er voldoende olie beschikbaar is kun je met zo'n olie splitter beide via 1 ventiel laten draaien.
JD3010
@Coen716 Dat kan wel, alleen moet je dan wel oppassen met de retourdruk van de 1e hydromotor. Ik dacht zo uit mijn hoofd dat deze max. ca. 50 bar mag zijn bij zo'n Danfoss motor.
Ik heb op mijn bietenrooier ook 2 hydromotoren achter elkaar zitten.
JD3010
@Valtra-Fordpower Als je de olie gaat splitsen, heb je wel 2 keer zoveel olie nodig.
Valtra-Fordpower
@JD3010 Je zit met de retour druk, en dat gaat niet lukken ben ik bang. 50bar is wel hoog, zou het niet minder wezen?
Coen716
Hmm, ja als die druk hoger wordt gaat dan de hydromotor kapot of werkt die niet meer? Staat nu een fendt 308 voor maar wil liever mf 135 omdat die veel lichter is
JD3010
@Valtra-Fordpower Dat zou best kunnen hoor dat het minder is dan 50 bar, ik weet het niet zeker. Met evt. een extra retouraansluiting achterop de hydromotor is het altijd oke.
JD3010
@Coen716 Als de retourdruk te hoog wordt, dan gaat de keering kapot bij de uitgaande as. Het vermogen wordt ook minder, vanwege het kleinere drukverschil.
Coen716
Oké, bedankt voor de wijze informatie, probeer het met een splitter en doorverbinden ook, werkt dit beide niet dan wordt het een ventiel extra
monteurtje
@JD3010

Hoeft niet hoor alleen de hydromotoren zullen minder snel draaien als ze te weinig olie krijgen.

Oliestroom splitsen kan wel maar dan moet je er wel een stroomverdeelklep tussen zetten, als je dit zou doen met een simpel t-stuk gaat het niet werken, als dan 1 vd 2 motoren iets zwaarder werk moet verzetten gaat ie stilstaan en gaat de ander dubbel zo snel draaien.
Ik zou ze gewoon in serie zetten dan blijven ze altijd even snel draaien ook al krijgen ze wat minder of meer olie.
Valtra-Fordpower
@Coen716 Veel olie heb je niet dus.

Ik heb het even opgezocht, je kunt ze alleen in serie zetten als je een lekleiding hebt. Nou vermoed ik dat je die dus niet heb.
JD3010
@Valtra-Fordpower Een lekleiding is niet altijd nodig, maar is wel beter voor de motor. Op mijn bietenrooier zitten er al ruim 20 jaar 2 achter elkaar en ze doen het nog steeds, al heeft de laatste weinig druk nodig.
In geval van twijfel, zou ik wel een lekleiding erbij zetten, dat kan nooit geen kwaad.
Coen716
Hoe kan ik die het beste aansluiten?
JD3010
@Coen716 Zijn het Danfoss motoren? Die worden er vaak voor gebruikt.
Coen716
Geen idee of het danfoss motoren zijn
JD3010
@Coen716 Bij Danfoss zit er achterop de motor, middenin het ronde gedeelte, een zeskant bout. Die draai je eruit en daaraan sluit je de lekleiding aan.

Bij andere merken zal er ook wel ergens zo'n plug zitten.
Coen716
Oké, dan sluit ik die erbij opaan, op de 308 zit sowieso wel zo'n aansluiting weet ik dus komt goed, bedankt voor alle info!!
Fendt926Driver
Hoi coen. heb het ook gehad dat het zaagsel niet vergenoeg in de boxen kwam. heb toen een blokkenwagentje 50 cm hoger op de wielen gezet in de boventrekhaak van de trekker (305) en aftakas tussendoor naar beneden gelegd. (kan ik wel foto van maken staat in de schuur omdat die niet aan de oude kant kan ivm breedte.) heb nu andere oplossing met een zelfrijdertje met extra strooiwalsje ervoor zie mijn profiel eerste filmpje staan ook fotos op van de wals.
Coen716
En toen werkte het al goed? Hij wordt namelijk toch verhoogd, dan test ik dat eff
Fendt926Driver
Toen werkte hij prima met 1600 toeren gooide hij het zaagsel op 2 m in 2.6m diepe boxen. heb een bovenplaat van een vogelzang mest verdeler doormidden geslepen en ene helft links en andere rechts. heb je de wals er nog in of eruit. maakt ook nog verschil. bij mijn verhoogde achter de trekker zit hij er nog in de zelfrijder heb ik hem eruit gehaald.
Favorit614


Hier lopen 3 hydro motoren achter elkaar aan , en doet dit al 6 jaar zonder problemen
ramrod
Als er afvoerbandjes achter elkaar lopn, zorg dan voor een kleiner slagvolume van de tweede band, om de lekolie te corrigeren, en ophopingen te voorkomen.
Parker heeft ook motoren die er prima over kunnen, maar niet elke motor van parker of danfoss kan er over. Let daar goed op.
Fendt926Driver
@Coen716 bij mijn profiel staan 6 fotos van mijn verhoogde kar. doe er je voordeel mee.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
29
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
23