8 ha Miscantus de grond in

Het Verantwoorde Veehouderij netwerk Slaap Zacht heeft afgelopen maand hard gewerkt om 10 hectare Miscanthus (Olifantsgras) de grond in te krijgen. Het natte en grillige voorjaar maakte het niet eenvoudig. Op sommige plekken was de grond zo drassig dat de plantmachine stroopte waardoor uiteindelijk 8 hectare is geplant.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Het doel van de deelnemers in het netwerk is alternatieve boxvulling in plaats van stro en zaagsel onderzoeken, dat zij zelf kunnen verbouwen.
fendt trekkertje
Mn buurman verbouwd dit ook en stopt het in zijn kachel.
casev
Intressant gewas.in brazilie word het nogal eens als groenvoer gemaaid, en direkt op stal gevoerd.

Net voor de winter ging daar de woelpoot doorheen, om de wortels te beschadigen, om zodoende het volgend jaar weer een sterk gewas te hebben.
mf gek
Is melkveeNL net zoiets als niewsbot?
mlkvhoudr
Quote @mf gek:
is melkveeNL net zoiets als niewsbot?

gewoon leverancier van agrarisch nieuws op dit prikkebord
samie
@fendt trekkertje is dat niet heel rap opgebrand?
fendt trekkertje
@samie ik heb het nog nooit zien branden. dus ik heb geen idee.
ronald73
Heel wat van die miscantus-plantages hier in polen, voor in de kachel als alternatief voor stro. Voordat het in het voorjaar opnieuw gaat groeien maaien ze boel en persen ze het op.
Grasbaal
Quote @mf gek:
is melkveeNL net zoiets als niewsbot?

Ja, werkt op dezelfde wijze.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden grond , olifantsgras en miscanthus geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0