Illustratie van:

John Deere 2120 - oliepomp maakt lawaai

De oliepomp van mijn 2120 maakt erg lawaai als de trekker gewoon loopt, maar als ik olie vraag door te heffen of de hydrauliek te gebruiken dan is het lawaai weg.

Ook kun je voelen als hij zo tikkert aan de twee dikke leidingen die klapperen helemaal.

Nu hoorde ik laatst van iemand dat dit aan het overdruk ventiel kon liggen. Maar ik dacht zelf misschien een lager.

Nu is mijn vraag kan dit en wat kan ik eraan doen?

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

ErDee
Je hebt nog een oude pomp, die blijft altijd olie geven, dus als er geen olie afgenomen wordt moet de olie altijd vrij rond kunnen lopen in het systeem. Ik denk dat bediening van de hef niet meer vrijschakelt of het(de) ventiel(en).
Rega
Pomp ooit drooggelopen? (hydro)olie op niveau?
ramrod
Deze trekker heeft geen tandwielpomp.
Waarschijnlijk is de as tussen de krukaspoelie en de pomp aan onderhoud toe. Er zitten rubberen busjes in de flexibele koppeling en die willen wel slijten.
jmos
Quote @ramrod:
Waarschijnlijk is de as tussen de krukaspoelie en de pomp aan onderhoud toe. Er zitten rubberen busjes in de flexibele koppeling en die willen wel slijten.

dan zou die ook lawaai maken als je olie vraagt.
Husqvarna
@jmos
Dan heeft ie toch meer weerstand zodat de bussen niet gaan klapperen?
Onze 2140 heeft hetzelfde principe, als ik de hydrauliek een tijdje op druk laat staan gaat ie na een minuut de slangen naar de voerkar klapperen.
johooo
De pomp is bij mijn weten nooit droog gelopen en het oliepeil is ook wel goed. En de rubberen busjes heb ik al vervangen. Ik zie op zich t meeste in dat hij de olie niet rond kan pompen denk ik tenminste, maar t heeft dus niet met de overdruk te maken?
jmos
@johooo
overdruk volgens mij niet, dan zou er ook lawaai moeten zijn als je de hydroliekk gebbruikt.
ErDee
@jmos Nee juist niet want dan word de olie gebruikt en is er dus geen overdruk meer.

Dat trillen is trouwens cavitatie, en dat is niet goed.
jmos
@ErDee
dat bedoelde ik ook.
"dan" geeft aan dat het niet zo is maar als het wel zo is dan.....
ErDee
@jmos ow klopt ja
PatrickZ
@johooo
Moet je lennard ff bellen.. heb jou dat nummer laatst wel gedaan ja
jd user
@husqvarna,

Ik denk dat je geen retourleiding naar de hydrauliekfilterpot hebt.Als je deze retourleiding monteerd,dan is jou probleem verholpen.

@johooo,

De plunjers in jou hydrauliek pomp zijn aan vervanging toe.Is op zich niet zo'n hele klus.Rondom de pomp zitten moeren.Daaronder zitten de plunjers.Deze vervangen en dan is het over.Soms kan het ook te maken hebben met het retourfilter.Deze moet wel op zn tijd vervangen worden.

succes ermee!
johooo
@jd user

Het retourfilter zit dat in dat filterhuis of is dat die zeef die onder in de bak zit?
jd user
@johooo,

Het retourfilter zit in de grote pot rechtsonder de versnellingsbak.Past enkel maar sleutel 19 op.Deze losdraaien,en hij gaat wel los.WEl vasthouden ,anders krijg je bramen als ie op de grond valt.

Het aanzuigfilter zit ook aan die zijkant .Je kunt er een dopsleutel in doen.In dat vierkantje.Daarna trek je de aanzuigfilter er zó uit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
21