Kubota B6000 - Frees

Hallo,

Ik ben binnenkort de trotse eigenaar van een Kubota B6000 en wil hier zo snel als mogelijk mee aan de slag. Ik ben alleen helemaal nieuw met tractoren en moet mij nog overal in verdiepen. Ik heb gekozen voor de B6000 omdat ik vanuit veel reacties had opgemerkt dat dit een betrouwbare tractor is. Op dit moment ben ik op zoek naar een frees voor de tractor (2de hands of nieuw) van tot 1 meter breed. Nu zijn er de standaard Kubota B6000 frezen alleen ik kan deze bijna nergens vinden, ik weet ook niet welk type kubota frees op dit type past? Ook zijn er veel nieuwe frezen te krijgen alleen welke? Links of rechts draaiend en wat voor bevestiging? Weet iemand welke frees geschikt is voor de B6000 en waar ik deze eventueel kan kopen mag ook 2dehands.

Alvast bedankt voor de hulp.

vrgr. Erik van Strij de Regt
estrij

Reacties

de yanmarman
Je gehebt een links draaiende frees nodig, de jouwe draait andersom dan een normale.
christelthijssen
Gemiddeld kost een frees tussen de 150 en 250 euro...
lange4571
Opgelet!!! er zijn veel namaak kubota's in omloop waarbij de cardan wel met de klok mee draait...
schreeuwertje
Ik heb er 1 gekocht bij van Noord machines. Goede machine voor een normale prijs
schreeuwertje
Deze frees is speciaal voor de b6000.
KubotaB6001
@lange4571 Alle kubota's hebben een rechtse cardan, alleen de B6000 draait linksom...
christelthijssen
Volgens mij moet je dan een kubote 850 hebben
fstokman
Wat maakt het nou uit?? ik heb zelf een B6000 gehad en hadden daarvoor een vrees gekocht van 105 cm en dat was een delmongie ofsow maar dat hebben we van tuin machines thijs. wat maakt dat nou uit en als je hem anderom wilt draaien moet je gewoon de overbrenging andersom er op zetten van de vrees.
estrij
Bedankt voor alle informatie! Ik begrijp dat ik of een linksdraaiende frees moet hebben of een rechtsdraaiende en hem dan de andere kant moet laten opdraaien. Ik heb bij Thijs tuinmachines gekeken maar die hebben hun winkel voorlopig stilgelegd wegens persoonlijke redenen en noordmachines kan nog niets vertellen aangezien meeste leveranciers op vakantie zijn.

Is er geen standaard verloopstuk verkrijgbaar die het mogelijk maakt om de cardan via de verloop de andere kant op te laten draaien.
fstokman
Is er geen standaard verloopstuk verkrijgbaar die het mogelijk maakt om de cardan via de verloop de andere kant op te laten draaien.

hoebedoel je??
Beste Erik, ik heb een frees voor linksdraaiende aftakassen te koop.
Indien nog nodig: mail naar kvmalder@gmail.com
mvg, Koen
+1
Yanmarthomas
@koen-van-malderen ehm dit topic is 5 jaar oud misschien heeft ie dr al een 😀
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!