Boer laat ballonvaarders niet van weiland

Artikel op lees meer link !!

Deel dit topic

Reacties

boerekebart
Hahaha, das nog eens nen echte onderhandelaar sé 😃
Snaky Bill
In North amerika en Canada is landen met hete lucht of met gas ballon 250 $ per landing vaste prik
Brabant
´n onderhandelaar? N triest ventje da vin ik t.. alweer slechte reclame voor de boeren.. wanne zeikzak bah
renault651-4
@Brabant
Hoe zou jij reageren als die lui ff in je tuin zouden landen en al je planten naar de klote helpen,
Vindt t te gek voor woorden dat je dan zomaar overal en nergens mag landen. Tenzij t en noodlanding is dan.
kees 956
@renault651-4

normaal vragen ze altijd om toestemming als ze willen landen in je weiland.
en als je gras niet al te lang is heb je er echt geen schade van hoor.
thijs k
Dat is hier vlak bij. in dat dorp wonen wel meer "vreemde" personen :mrgreen:
deutzfancrissie
Ah jaa maarja ik begrijp die vent ook wel miss heet het wel een verleden. hier ook zo hier hoeven ze het ook niet meer te proberen 2x hun belofte niet nagekomen.
de 1e x hadden ze geland met vrij veel wind op een perceel wat net opnieuw ingezaaid was en die *** ff een greppel van 60 meter trokken .
we waren druk met melken dus die man kwam langs en die zij van we zijn geland op dat stuk zwart bouwland dusja wij schrokken al en zijden van ja prima maar als er schade is kom je het dan even melden.
naja alles opgeladen gingen wij kijken waren ze met 2 auto's het land door gecrost je weet wel hoe dat gaat in losse grond helemaal achter in het perceel ter wijl we ook nog gezecht hadden dat we dat niet wilde ze hadden er een karretje voor met brede banden.
dusja wij klaar met melken gingen we ff kijken kwamen we ze tegen en alles goed gegaan jaa alles was prima niks aan de hand wel ff zn nummer gevraagd kwame we daar we konden wel janken voor jan lul daar dag en nacht bezig geweest en een vermogen dr in geknald!! en waar voor voor een krat bier nouw beetje jammer hoor en die gasten gebeld ja alles goed en best alles beloven maar betalen hoo maar.

en dit een jaar later weerr nou dan ben je dr wel aardig klaar me!
deutzfanJos
Dis al oud nieuws..
rickjd
Idd, dit hoorde ik pas ook al op de radio
tractorquintentje
Bij ons, komen ze het eerst vragen voor ze landen... Tussen de koeien hebben ze ooit ook geprobeerd, maar dat is nooit een succes geworden 😃
maar opzich is dr niks mis mee, zolang je precies weet waar ze kunnen landen...
dehandigesmeerlap
Ik weet niet hoe hier de mentaliteit is maar om zomaar even bij een ander in huis of op het erf maar wat uit te gaan spoken vinden we hier nooit chique dat doen we hier liever niet.

En voor ballonvaarders geld daar zitten goede en slechte tussen en veel slechte verpesten het voor de goeien.

Er loopt hier veel vee in de buurt en met branders tussen vee is gelijk een ban
fendt-vario
Oud nieuws ? ga over wat anders zijken jo.
JohnDeere 1640
Nou, aan die politie heb je ook niks....
DB_jansen
Bij m'n oma is er toen een Warsteiner ballon geland, toen kregen we een vat bier, een blikje fris, en een ijsje 😃
NHSanderJD
Dat is hier in de buurt gebeurt.
Adri-JD850
Die ballonvaarders hebben nooit geen geld bij terwijl voordat er mensen meevaren met die ballon ieder minstens €350.- af moet rekenen x 10= €3500.-, er is een stichting waar die ballonvaarders bij aan gesloten zijn en daar kun je reclameren als de ballonvaarder zich niet netjes gedraagt,er moet ewoon een bepaalt bedrag bepaald worden wat er aan schade verschoeding gegeven moet worden en dit zou eventueel ook nog per gewas kunnen zijn.
Valtrapowerr
Bij de buurman mogen ze hem op zondag niet opladen. maandag wel
Valtrapowerr
@Brabant tis net hoe je het in het nieuws brengt he
uit gemonde
Hier in de buurt is ooit een luchtballon geland op een perceel want nog geen kwartier geleden bemest was met koeienmest. vraag me af hoe ze dan die ballon schoon maken haha
chrizzie6230
Tja net hoe je et bekoikt in oostwod was er een tijdje terug een landt die lande eest op een skaap die was dood. en toen schraapte ie het veld een stuk open voor ruim 500 euro aan schade en betale ho maar. laat ze lekker ergens ander lande inplaats van d weilandn steeds stik te mke
chrizzie6230
@Adri-JD850 er is een vast bedrag van 27,50 volgens ht noordholland dagblad
Fiat-Fendt
@Adri-JD850 egt gin 350 euro ons pap en ons mam zijn ook ooit mee gewest toen zijn er bij ons 2 balonnen opgestegen en dat was 166 euro pp ofzoiets keer 18 personen in zoon grote a3 ballon en dan twee balonnen tel uit oe winst
NewHolland94
Laatst sprak ik ook met een paar ballonvaarders en die gaven de boer altijd een flesje wijn of kratje bier 😄
1046
@Fiat-Fendt winst?????? zal wel meevallen, komt heel wat bij kijken , die gaste zijn heel de dag al in de weer met die tocht van s'avonds, et regelen van vergunningen om op te stijgen , spullen klaarmaken, controleren ,noem maar op
zo'n ballon kost nie niks , moet ook regelmatig gekeurd worde
N-Htvt155Wessel
Bij ons in de regio vragen ze nooit om te landen, maar komen wel altijd netjes bij ons te melden, maar idd ze moeten wel geld geven als ze schade maken!
Adri-JD850
Fiat-Fendt dit wil dus zeggen dat de ballonvaarders wel geld bij zich hebben, waar zijn dan onze belangen verenigingen om hier wat aan te doen,die mogen zeker elk jaar een keer mee zolang ze maar niks zeggen.
KHD Deutz-Fahr
Zegveld is bij mij om de hoek, in de buurt van Schiphol zitten we hier, en dan mogen ze niet verder vliegen (in verband met de veiligheid), met mooi weer komen ze met bosjes uit de lucht vallen. Als ze echt in het lange gras zijn geland, vind ik een schade vergoeding terecht.
driver-roy
Haha net goed, die lui komen zo overal de lucht uit donderen, laat ze het eerst maar is vragen!!
Vroem Vroem
Het schijnt dat het in de ballonvaart wereld niet zo best gaat i.v.m. de economische crisis. Er zijn al een aantal bedrijven omgevallen, en de bedrijven die het hoofd nog wel boven water houden hebben veel minder klandizie. Mensen bezuinigen toch het eerst op dit soort dure pleziertjes.
Rega
Groot gelijk die boer, die gasten ben bomvrij met die dikke 4x4 bussen, denken dat ze alles mogen!
fendtjuh
Kansloos die man. Ten eerste landen ze nooit in mais/tarwe of weet ik het, en zowel slaat 100 euro ook nergens op. Zeg dan niks of doe het goed want dit is gewoon treiteren...

Jammer dat zulken het imago naar beneden halen.
Valtra-Fordpower
Juist.

Een ballon vaarder mag op niet landen voordat er toestemming is gevraagd! De auto die altijd mee rijd moet de eigenaar van het land vinden en voor toestemming vragen, daarna mag de ballon landen of weer opstijgen.

Een vergoeding hier is ongeveer 75 euro, en een vrijkaart een een ballonvaart.
Brabant
@fendtjuh jij snapt t helemaal
KHD Deutz-Fahr
Quote @fendtjuh:
Jammer dat zulken het imago naar beneden halen.

Sorry hoor maar ik vind jouw reactie een beetje kansloos. Waar het gebeurt is, is bij mij om de hoek. Bij ons is ongeveer de grens dat ze moeten landen, om het vliegverkeer vanuit Schiphol niet in gevaar te brengen. Zomers is het wel gebruikelijk dat je er een stuk of 5 aan de horizon ziet, en ze komen hier werkelijk waar met bosjes uit de lucht vallen. Toestemming vragen hebben ze nooit van gehoord, ze landen waar het ze uit komt. Lang gras of niet ze ploffen er gewoon neer. Ze zijn bij ons vier keer geland, waarvan twee keer in lang gras, en dan crost er meteen een bus het weiland in, zonder toestemming te vragen. Misschien heb jij het idee dat we over een speelgoed ballon praten. Maar nee, dit zijn dingen van tientallen meters. Als ze eenmaal klaar zijn, en de boel hebben opgerold, en in de kar hebben geladen. Ligt er een halve hectare gras plat, die je er amper meer van af kunt maaien. En als dank krijg je dan een fles graanjenever...

Je kent de omgeving niet, je kent de gevolgen niet en het halve verhaal weten wij niet eens. Als die ballon in lang gras is geland, vind ik 100 euro nog aan de magere kant. Heb je het überhaupt wel eens meegemaakt :?. In het veenweidegebied komen ze met bosjes uit de lucht zetten.

Dat je om imago denkt prima, dat hebben we hard nodig! Maar dat jij het toelaat om telkens over je heen te laten lopen, is ook niet gezond. Misschien is een baan bij de LTO wel iets voor je 😃!
fendtjuh
@KHD Deutz-Fahr

Nou nou het zit jou wel hoog zeg... Er is hier wel eens een geland, bij 2 buren, heb zelf in zo'n ding gezeten die bij ons zelf is opgestegen dus weet wel waar ik het over heb...

Waar ik het over had is die 100 euro, dat slaat nergens op, als ze je halve land platgooien maakt 25 of 100 euro niet uit, het staat niet in verhouding. Regel dan iets met de organisatie maar ga niet kansloos de boel tegenhouden en onderhandelen om een paar tientjes.

Dat ze bij jullie zomaar landen en in't land crossen, ja daar wordt je niet zo blij van. Hier is het niet zo erg dus telkens over me heen laat lopen? Man pak een pilsje en doe niet zo aangebrand!
fendt-412
Hier komen ze anders altijd netjes aan de deur om te vragen of ze hier mogen landen. Zetten de ballon strak tegen het betonpad aan zodat de auto niet het land in hoeft. Zetten vaak alleen het bakje aan de grond, en vragen dan of het perceel past.

Ze komen vaak in de zomer, de kans dat er dan heel dik gras staat is ook vrij klein. Zijn hier al wel een aantal geland, ook wel lui uit andere delen van het land en daar viel ook gewoon mee te praten. Alsof je van 100euro wel blij wordt en 50euro niet, beetje kansloos.
Tja.
als je seriueze schade hebt, dan heb je aan 110 euri's niet veel.
dus doe het goed, of niet.
dit ruikt een beetje naar zeikerigheid, ondanks dat ik de situatie niet ken.
newholland6640
Quote @KHD Deutz-Fahr:
Misschien is een baan bij de LTO wel iets voor je

alsof dat helpt! 😛
KHD Deutz-Fahr
Quote @fendtjuh:
Hier is het niet zo erg dus telkens over me heen laat lopen? Man pak een pilsje en doe niet zo aangebrand!

Beste Fendtjuh, sorry, mijn excuses, zo bedoelde ik het niet!! Mijn reactie kan wel wat genuanceerder, nogmaals mijn excuses! Ik heb gisteravond net een verjaardag achter de rug waar dit onderwerp ook uitvoerig werd besproken, en boeren werden echt door de stront gehaald. Voor dat ik woord kon zeggen, misschien dat ik daarom zo reageerde.

Je hebt twee soorten ballonvaarders, de nette die dingen komen vragen, en die zo maar het land in vliegen en nergens naar om kijken.

Maar ik vind dat je wel erg makkelijk zegt, imago schade voor boeren. Soms moet je gewoon een daad stellen, en voor je zelf op komen. En WIJ weten het halve verhaal niet eens, het is maar een kort bericht. Wie weet stond er wel lang gras, dan is die 100 euro misschien schraal, en dekt het nog niet de onkosten, maar je stelt wel een daad tegen zulk soort figuren.

Dat is net het probleem is dit land, je hoort je collega's te steunen, geef ze het voordeel van de twijfel, en niet meteen roepen dat iemand kansloos bezig is.
KHD Deutz-Fahr
Quote @newholland6640:
alsof dat helpt!

Daarom zeg ik het ook 😃, LTO is een club van ja knikkers, alles wat ze opgedragen word van hoger hand, doen ze gewoon, ook al is de achterban massaal tegen. Het lidmaatschap is tijdens de MKZ crisis dan ook met plezier de deur uitgetrapt 😉.
newholland6640
@KHD Deutz-Fahr

Hebben wij ook gedaan met de melkcrisis. Kost nog een bonk geld ook. Bellen ze op: waarom wilt u geen lid meer zijn? Wij vinden jullie stand punt in het quotum heel slecht. En het vernacheld de sector. Ja maar.... We doen toch ook nog heel veel goeie dingen.... Als de hoofdzaak fout is. maken de bijzaken dat niet meer goed! Dag tot ziens! 😃
KHD Deutz-Fahr
Quote @newholland6640:
We doen toch ook nog heel veel goeie dingen....

Ik loop 24 jaar rond op deze aardkloot, maar ik heb ze nog nooit iets zien doen, bij een grote crisis, wat me beviel....
newholland6640
@KHD Deutz-Fahr

Daarom juist. Beetje 'bijzaken' en geld verdienen. Heb er geen goed woord voor over!
fendtjuh
Denk dat ze meer doen dan dat iedereen denkt.
KHD Deutz-Fahr
Quote @fendtjuh:
Denk dat ze meer doen dan dat iedereen denkt.

Het niet presteren van de resultaten van de acties die ondernomen zijn door de LTO, dat is toch het zelfde als in je eigen voet schieten, zoals het spreekwoord luid. Ze hebben een ledenblad (we krijgen de Nieuwe Oogst nog wel eens van de buurman), en dan presenteren ze amper iets in.

Als een organisatie als de LTO nu eens goed in kaart brengen, wat ze doen en presteren, bijvoorbeeld in hun ledenblad, dan kunnen ze veel beter hun leden vast houden.
newholland6640
@fendtjuh

'bijzaken' die dus ook bijna niemand ziet en weinig aan hebt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
46
DEELNEMERS
32
WEERGAVES
1