Gezocht: hydraulische remventiel

Hallo,

ik wil graag een hydraulische remventiel op mijn international 1246 heeft er iemand een setje liggen of onderdelen ervan, liefst helemaal compleet. is dit moeilijk te monteren? wat heb ik allemaal nodig?

ik hoor het wel.

mvgr,

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Misschien weet@wvdh dit wel 😄
maan820tms
Marktplaats,kramp,granit ?
dx11
Ik wilde bij onze Deutz dx160 een gewoon electrisch gesuurd hydrauliekventiel opbouwen, en deze schakelen met de remlichten. Dit moet volgens mij vrij makkelijk en goedkoop zijn.
schluter
Hallo,

Ik heb nog een orgineel remventiel voor een inter 1246 liggen, je kunt deze zo plaatsen naast de hydrauliekventielen. je hebt alleen langere inbusbouten nodig. Misschien heb ik die ook nog wel. Dit hangt namelijk af wat er al op jouw trekker gemonteed is.
Even een t-stuk in de remleiding monteren en aansluiten op dit remventiel. Aan de andere kant een stukje hydrauliekleiding en een speciale koppeling voor de rem.
(deze is erbij).

Je kunt me bereiken op: 06 54297550
Dit ventiel staat ook op marktplaats:
Advertentie 578282273

Vriendelijke groet,

Schluter
Joop3
@dx11 Niet doen! Is niet te doseren. Kost je elke keer als je remt een voorruit....
Gewoon een universeel remventiel van Safim bij kramp bestellen. Ben je voor nog geen 200 euro en een paar leidingen en koppelingen klaar. Deze bouw je in de leiding van de hydrauliekpomp naar het standaard ventielenblok. Een leiding trekken naar de retour, en 1 naar achteren, naar de remkoppeling. Ook een stuurleiding maken vanaf het hydraulisch remsysteem van de trekker. De boel even ontluchten, en klaar! Heeft ook als voordeel dat je nog remmen kunt als de stroom uitvalt....
dx11
@Joop3 Ja, daar heb ik nog niet aan gedacht nee. haha, stom is dat, maar je hebt wel gelijk. Ik zal eens informeren naar een Safim ventiel.
hakkert6
Let even op de soort remolie volgens mij heeft een 1246 dot 3/4 remolie en zijn de meeste remventielen geschikt voor hydrauliek olie.
Valtrapowerr
Quote @Joop3:
Kost je elke keer als je remt een voorruit....

en een paar dagen koppijn 😃
Joop3
@hakkert6 Bedankt voor de tip. Had ik even niet aan gedacht. De Safim ventielen kun je ook krijgen met een afdichtsetje wat wel voor Dot-olie geschikt is.
Machineman
@dx11 of er moet een regelbare smoring en een drukregeklklep bij tussen!!
dx11
@Joop3 @hakkert6 webshop.amacoo.nl/hydraulisch-remventiel-voor-trai…

Is dit wat? Of is dit ook rommel? Hoe sluit je dit aan? Drukschakelaar verbinden met het rempendaal, een slang vanaf de pomp, een terug naar te tank en een naar het remventiel ofzo?
Joop3
@dx11 Lijkt mij lastig doseren, zo'n ventiel. Als je trekker een hydraulisch remsysteem heeft, zal ik altijd een "echt" remventiel aanbevelen. Beter nou een paar euro meer uitgeven, dan dat je je later ergert, elke keer als je remt.

Dit ventiel lijkt mij wel een leuk alternatief voor oude trekkers, die nog met een stangenstelsel remmen. Je schroeft dit blok op een plek onder het rempedaal, zodat het bij remmen ingedrukt wordt, en je wagen remt. Leuk, maar zoals gezegd, het heeft niet mijn voorkeur.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
32