Veldspuit met middelen

Hoi,

bestaan er systemen die het mogelijk maken om op een getrokken veldspuit, thuis bijvoorbeeld een bigbag kunstmest (voorbeeld) te laden om deze op t veld bij te voegen? Dus een soort van bunker voor spuitmiddelen bovenop je spuit.

Ik hoor t graag.

Groeten

Deel dit topic

Reacties

selten
Waarom meng je het er niet meteen doorheen?
old man jose
Misschien even een stoomcursus chemie doen?

Chemicaliën mengen vraagt toch de nodige kennis.
jasper01
Hm tank voorop de trekker
selten
@old man jose
Meen je dat? Dan spuit je toch 2 keer?
staaf
Omdat dat teveel is, ik tank regelmatig 6 a 7 keer bij, dus dan heb je er niets aan als je alles thuis al laadt.
Fendt_John Deere
Wij hadden op onze oude Douven spuit een bak voor de spuitmiddelen bovenop de spuit, spuit staat tevens nog te koop.
staaf
Ja, maar dan heb je gewoon de spuitmiddelen nog in de verpakking neem ik aan? Wij willen gewoon thuis een middel in die buffertank doen en dan op t land langzaam leegspuiten.
Fendt_John Deere
Ja klopt gewoon in de verpakking.
staaf
Ja, dat hebben wij nu ook, maar als ik kunstmest moet bij spuiten, dan wil ik niet al die 25 kg zakken mee.
Valtrapowerr
Je bedoelt dat je thuis al (bijv) 3 verpakkingen erin gooit en op het land water bij tankt en het spuitmiddel er bij laat lopen?
jelledexta
Injectiesysteem bedoel je? Was pas met een proef bezig met spuiten met sensispray, de ontwikkelingen van injectie gaan niet zo hard, maar als je het mij vraagt gaat dat er zeker komen. Zeker met sensispray (heeft greenseeker) is dat zinvol.
fiatfan
Bekend probleem, veel op en neer rijden of spuit met heel grote tank zoeken. alleen met kunstmestzakken kun je voorop de trekker wel wat meenemen, of op de middelenbak. als je vooraf in een aparte bak heel geconcentreerd gaat aanmaken, dan kun je wel een aanzuigventuri tussen je pomp bouwen, maar het komt best wel nauw, je moet dan al een bak van 1 of 1,5 m2 hebben. zet die maar eens op je veldspuit. wordt een heel circus denk ik....
agriko
Kun je geen fronttank voorop doen? Amazone heeft een 1000 liter tank voor in de fronthef. kun je daar het mengsel in doen. dat kun je dan naar achter zuigen en aanmengen met slootwater. of water wat voor handen is.
fiatfan
Ja idd, hardi heeft zelfs een 1300 ltr fronttank
JD3010
Begrijp ik het goed dat je kunstmest in korrelvorm op wilt lossen om te kunnen spuiten? Zoja, waarom neem je dan geen vloeibare kunstmest?
staaf
Uhm, alvast bedankt voor de reacties, de meeste begrijpen het. Uhm, we spuiten ook korrels wat geen kunstmest is, dat heb je niet in vloeibare vorm. Een fronttank is niet echt een oplossing, we moeten vaak omkoppelen en hebben soms krappe dammen. Maargoed, we zoeken nog even verder.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2