B&S motor slaat niet aan

Mijn motor wilt niet aanslaan iemand een idee ? Hij zit los en draait rond met de startmotor maar wilt niet draaien op naft, de bougies, batterij, enz... Zijn vervangen carburateur proper gemaakt + nnieuwe dichtingen. Heeft iemand een idee wat ik nog kan doen of nakijken ? Ik goor het graag

Deel dit topic

Reacties

boerekebart
Best. als ie slaat moet je terugslaan 😃
jmos
Heeft hij wel een vonk, dit kun je controleren door de bougie eruit te halen en in de bougiekabel te doen en op het blok(ijzer) te leggen en dan te starten, als het goed is kun je dan een vonk zien.
jammermaarhelaas
Heeft ie recent nog wel gedraaid?

Is het luchtfilter schoon (niet te verstopt waardoor deze de motor verzuipt) ?
ADB996
Wil hij niet lopen, maar slaat wel,
of hoor je hem helemaal niet slaan?
Fokke
Is de bougie nat na een tijdje starten ? Ja, dan krijgt hij brandstof maar verbrand het niet (geen vonk of verzopen). Nee, dan krijgt hij dus geen brandstof en zit waarschijnlijk je carburateur verstopt of krijgt ergens valse lucht. Dan moet je dus de carburateur reinigen en zo nodig pakkingen en membramen vervangen.
jammermaarhelaas
@Fokke

Quote:
carburateur reinigen en zo nodig pakkingen en membramen vervangen

Hij schrijft in zijn topic dat ie dat al gedaan heeft...?
chiel-fendt 936
Als hij vonkt en niet verzopen is laat je een heel klein beetje benzine op de luchtfilter lopen omdat er dan geen brandstof bij de motor zit en dan zuigt hij het niet goed aan
Fokke
Oke, daar heb ik even overheen gelezen. Maar tussen schoonmaken en schoonmaken zit ook verschil. Leg hem desnoods een nachtje in carburateur reiniger om los te weken.
Fendtatje
Ik denk dat hij niet verzopen is ofzo maar hij is 2dehands. Maar wat als hij wel verzopen zou zijn ?
jammermaarhelaas
@Fokke

Daar heb je zeker gelijk in 😄
jammermaarhelaas
@Fendtatje

Of hij verzopen is kun je zien aan een natte bougie (zoals al gezegd door anderen).

Heb je de adviezen allemaal gelezen? Er staat ook een advies bij je luchtfilter te controleren, desnoods een nieuw droog element (als dat er op zit) erin te zetten, en te controleren of het eventueel aanwezige natte filter (spons wat om het droge filter kan zitten, indien aanwezig), niet te vuil is, dan weet je dat deze hem niet kunnen verzuipen.

Maar het kan ook andere oorzaken hebben, zoals door anderen gezegd. Omdat je vertelde allerlei dingen nieuw gemonteerd te hebben, was ik er even van uit gegaan dat je wel een goede vonk hebt (van de bougie), en je carburateur (en alle openenigen daarin zoals bv. sproeier) schoon is, dichte pakkingen ertussen en zo. Dit moet uiteraard allemaal wel oke zijn.
martijnzm
Als je motor wel draait en niet aan slaat en je bougie vonkt, kan het het startrelais zijn. Daar kom je heel simpel achter. Verbind de polen van het startrelais, slaat die dan wel aan, zit daar het probleem.
jmos
@martijnzm
als het relais niet werkt zou die helemaal niet rondraaien.
Wimsumar
Beste Fendatje: Is dit die Briggs & Stratton die onlangs vast is gelopen?
Het vliegwiel zou "van tijd" gedraaid kunnen zijn.
samie
Zit er wel benzine in de tank
selten
Spuit met een gewone spuit wat benzine in je cilinder. Bougie erin. En laten draaien. Start hij niet is het je ontsteking of compressie. Ervan uitgaande dat hij eerder wel draaide, zal het wel je ontsteking zijn.
fendtinterfan
Iik zou eerst eens wat remmenreiniger in de carb spuiten en dan kijen of die een plof geeft
johndeere6230
Of koop mijn zitmaaier 😛
johndeere6506
Staat de ontsteking wel op tijd?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
69