Fendt 102 S - Hulpje bij hefinrichting ?

Beste,
ik heb eeb f-Fendt Farmer 102 S van '73. Nu zou ik graag weten wat de functie is van : Ik heb geen handboek, dus probeer ik het te omschrijven. Op de bovenkant van het karter, thv de hefarmen van de hefinrichting, zit een vertikaal stiftje, naast de ontluchtingsdop van het karter. Dit stiftje kan je(bij kon je dit vermoedelijk, want het geheel zit muurvast)via een handgreepje bedienen, als je tussen de hefarmen staat kan je er gemakkelijk aan.Het stiftje gaat het karter binnen thv de handgreep voor dieptekontrole of standkontrole van de hefinrichting.Dit laat bij mij vermoeden dat het een hulpje is om, als je een gereedschap wil aanhechten en je staat achteraan de trakter, je met dit levieetje de hefinrichting lichtjes kan laten zakken of zo om de hefarmen te laten passen op het wertuig. Maar misschien is dit wel wishful thinking.
Bedankt alvast voor uw reactie.
Groeten.
Rik
rik farmer 102 S

Reacties

Dr Fendt
Zou je misschien een foto kunnen maken, en deze uploaden?

Quote:
...een foto zegt meer dan 1000 woorden...

misschien dat ik je dan helpen kan..
menke
Als ik het zo lees, kun je hiermee de hefblokkeren. De hef op hoogte instellen, het heveltje optillen en kwart slag draaien. En nu kan de hef niet lager als dit punt.
Wimsumar
Beste Rik Farmer 102S: Dit stiftje is inderdaad van de mechanische hefblokkering. ( Alleen de bediningshendel ontbreekt lees ik in jouw omschrijving).

De werkwijzijze is als volgt:
1] Doe de hefinrichting in onderste stand.
2] De begrenzerhendel naar beneden drukken (hendel daalt + /_ 5 cm en stiftje komt + /_ 3 cm omhoog).
3] De hefinrichting gaat nu hydraulisch nog maar tot halverwege omhoog ( reageert ook 'vreemd' op de hefbedieningshendel doordat het op halve afstand reageert).
4] De hefbegrenzer blokkeert nu mechanisch de hefinrichting verder omhoog te gaan.

5] (Erg belangrijk) Naast het inschakelen van de begrenzer wil het uitschakelen ook alleen als de hefinrichting weer geheel in onderste positie staat.
blacke95
@wimsumar jij hebt gelijk ben net zelf ook even aant uit probere geweest en inderdaad dan gaat hij nie hoger als de helft
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 102 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!