Mc-Cormick D 326 - restauratie

Ik wil mijn Mc-Cormick D 326 opnieuw spuiten waar moet ik op letten/rekening mee houden?
E Delcroix

Reacties

Fendt Farmer 2E
Is hij technisch in orde? als je het mooi wilt maken, haal dan alles ervan af, goed schuren en alles strak plamuren en grondverf dr op en daarna aflakken.
afbrekerke
Zorgen dat werkelijk ook alles is gespoten dus haal onderdelen als starter radiator en dingen waar je moeilijk achter kan er af en spuit ze apart ook de brandstoftank de rest netjes afplakken en dan komt het wel goed beter een uurtje teveel aan de voorbereiding werken dan te weinig das dubbel genot op het einde.
E Delcroix
Technisch is hij helemaal prima. voordat ik hem begon te demonteren heb ik er een middag flink mee gereden zodat hij weer eens goed warm werd, toen kon ik zien waar hij lekte. daar heb ik vervolgens nieuwe keeringen en pakkingen is gestoken etc. ondertussen is hij al helemaal gedemonteerd en geschuurd. nu gaat het mij er een beetje om hoe ik het beste kan spuiten, welke verf ik nodig heb, hoe ik aan de kleur kom etc.
Fendt Farmer 2E
@E Delcroix het best is 1x of 2x primer erop te spuiten als het strak is geschuurd en geplamuurd (waar nodig is) en daarna aflakken, je kunt verf bestellen bij granit parts of bij kramp, of als je het heel mooi wilt maken met 2 komponentenlak spuiten, doe je het zelf spuiten met de compressor?
E Delcroix
Ja da strak zetten plamuren en zo heb ik me nog niet mee bezig gehouden, ik wil het liefst eerst mijn blok en losse delen zoals tank en radiateur spuiten zodat dat allemaal terug in elkaar kan zodat ik aan de bedrading kan gaan beginnen. ik heb zo het idee het plaat werk voor het laast. maar ik heb ook gehoord dat 2komponentenlak wel een heel mooi eindresultaat geeft. maar het is de bedoeling dat ik hem thuis in de schuur of buiten spuit, ik weet niet wat het best is?
pruttelpower
Ik weet niet hoe origineel je het wilt doen, maar als je er lang van wilt genieten zou ik blanke lak door de gewone lak mengen, scheelt een keer spuiten, maar hij blijft wel heel lang mooi. Het is misschien niet zoals vroeger, toen gebruikten ze geen blanke lak, maar anders is ie over tien jaar weer dof.
E Delcroix
Dat zoals vroeger maakt me niet echt uit, maar ik wil hem wel proberen te spuiten dat hij wel echt binkt en niet wat je zegt na een paar jaar dof is dat lijkt me dan zonde vande moeite. maar ik weet niet hoe ik aan de kleur nummers kom. en het spuiten zelf buiten of binnen!
306LS
In een spuitcabine das natuurlijk het beste maar ergens binnen waar toch genoeg ventilatie is is normaal geen probleem en mag je een radiator enzo gewoon spuiten?
ErDee
Kleurnummers zijn ral3003 en ral1015
Fendt Farmer 2E
@306LS ja idd radiateur afplakken, het beste is binnen spuiten waar je uit de wind staat.
306LS
@Fendt Farmer 2E ja denk ook dat het beter is
E Delcroix
Mijn bedoeling was om het buiten gedeelte van de radiateur te spuiten en de koel kanalen afteplakken. ik denk ook dat ik heb binnen spuit en de trekker in de deuropening zet zodat het toen een beetje ventileert en zo gauw ik klaar ben de deur dicht doe
E Delcroix
@ ErDee

bedankt ik kon ze namelijk nergens terug vinden
Fendt Farmer 2E
@E Delcroix dat is wel t beste voor de radiateur. moet wel n bietje ventileren, dan nevelt het niet zo.
clemens1967
Als je harder gebruikt kun je door meer harder toe te voegen meer glans krijgen.
Hoe je moet spuiten kun je op internet wel vinden.
Wat ze ook wel eens doen is het plaat materiaal te verwarmen tot een graad of 50 dit zou een beter effect en hechting geven.
Buiten spuiten valt vaak tegen bijna altijd waait het net iets te hard voor een goed resultaat.
E Delcroix
Iemand trouwens een idee hoeveel liter verf ik nodig heb? rood en wit? ik denk dat ik wel voor de 2k. lak ga voor een mooi eind resultaat en langer plezier dan maar wat duurder uit!
E Delcroix
Iemand enig idee hoeveel liter voor zo'n trekkertje?
Fendt Farmer 2E
@E Delcroix grondverf zou ik bruine pakke en dan ongeveer 6 blikken van 1 liter, om 2 keer in de grondverf te zetten en dan wel altijd verdunnen met wasbenzine, en dan 2 blikken wit en 5 rood. kunt beter teveel hebben als te weinig
E Delcroix
@Fendt Farmer 2E ik snap wat je bedoeld het is vrij lullig als je op het laatst te kort komt tijdens het spuiten! nu moet ik alleen de kleur nummers nog achterhalen jij een sugestie een site ofzo waar je dat kan vinden?

Gr erwin
Fendt Farmer 2E
@E Delcroix kleurnummers, weet ik zo niet, wij hebben t bij granit besteld voor ons opa zn cormick. dah was IHC rood, daar hebben we heel de trekker mee gespoten.
E Delcroix
@Fendt Farmer 2E
oke ik snap het misschien dat ik daar ook wel verf bestel maar mijn bedoeling was eigenlijk om 2k lak te laten mengen!
E Delcroix
@ErDee die kleur nummers waar kun je dat ergens vinden als ik het vragen mag?

b.v.d. Erwin
Fendt Farmer 2E
@E Delcroix oke, die 2K is wel duur, maar ik heb t daar besteld via ons pa zn werk, dus dat scheelt ook al weer.
E Delcroix
Bedankt voor het mee denken allemaal!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 326 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!