Fendt 306 LS - dot 4 remolie aflaten

Hallo

Ik heb pas gehoord dat je beter geen DOT 4 remolie gebruikt omdat dit de dichtingen oplost en ik heb er DOT 4 in zitten nu wou ik dit vervangen door minerale olie maat weet niet juist hoe ik alle remolie eruit haal, ik was van plan om zo veel mogelijk uit het bakje te halen en dan de remleiding los te doen en dan de rempedaal hele tijd intrappen. Misschien heeft hier iemand meer ervaring mee.

Alvast bedankt
306LS

Reacties

dennis fordson
Heb je die DOT 4 er zelf in gedaan of zat dat er al in sinds de fabriek
appie1967
Welke knuppel heeft jou wat wijs gemaakt daar hoor hoort gewoon dot 4 in mineraaal zou juist problemen opleveren optijd remvloeistof van het voorgeschreven soort vervangen is wel aan te raden maar zomaar op advies van de eerste de beste van alles gaan doen lijk me niet zo listig
vraag bij twijfel altijd bij een dealer
Wimsumar
Beste
Quote @Appie1967:
vraag bij twijfel altijd bij een dealer

Of hier op het T.F.-forum. Het antwoord kan dan zelf nog wel beter zijn als bij de dealer 😄 ( En het kan, zonder enige verplichting, zelfs op 23:00 uur in de avond. 😄
306LS
@dennis fordsondeze heeft er al altyd ingezeten
en in de handleiding staat ook dot4 dus weet het niet zeker
moarten
Je moet er op letten als de rem cilinders BUITEN de achterbrug zitten gaat er MEESTAL dot 4 in, zitten de rem cilinders in de achterbrug dan is het meestal minerale olie, dit word gedaan om te voor komen dat als er een cilinder lek is dat je dot 4 rem olie bij de achterbrug olie krijgt, want dot 4 rem olie kan keeringen aan tasten.
Remi_91
Als deze er altijd heeft ingezeten zou het dus al eerder prijs zijn geweest. Als het in de handleiding staat is het vrij duidelijk.

Dot 4 kan zeker afdichtingen aanpassen, als je dit in een systeem voor minerale olie gooit, geen twijfel over mogelijk.

Als er dot 4 in kan en mag, betekent dit dus dat de afdichtingen hier gewoon voor gemaakt zijn.
306LS
@moarten de remcilinders zitte buiten de achterbrug
bedankt
306LS
@Remi_91 bedankt voor reactie ik ga niks veranderen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!