Illustratie van:

Deutz-Fahr Agrotron TTV 1160 - hoog "jankend"geluid in hoogste gang (50KM) bij TTV 1160

Hallo, zijn er mensen die ervaring hebben met een TTV 1160? ik ben bezig met de aankoop van een tweedehands 1160 uit 2004 met ruim 5000 uur. bij de testrit viel me op dat er een jankend/ fuitend geluid uit de transmissie komt in de hoogte gang. dit geluid is toerenafhankelijk, als je het gas loslaat wordt het langzaam minder. Is dit normaal? of moet ik me zorgen maken over de vario bak?

Deel dit topic

Reacties

ramrod
Is de 4wd wel uitgeschakeld? Maak bij langzame snelheid een scherpe bocht met de 4wd ingeschakeld, en schakel dan na minimaal een halve omwenteling de 4wd uit. Dit moet dan te voelen zijn, of te zien aan de spanning op de voorbanden ivm de voorloop.
Als bijvoorbeeld de zekering van de remmen er uit ligt. schakelt de 4wd niet uit namelijk, en dat geeft gejank bij hoge snelheid
boertjelammers78
Zat niet in 4wd, hebben de voorloop getest, ik he ber een alroud tester aan gehangen en deze geeft de laatste 2000 uur geen meldingen meer aan uit de bak, lijkt dus volgens electronica goed te zijn. Echter mijn gevoel zegt dat et geen normaal geluit is, heb laatst op een 1145 gereden deze heeft het geluid zeker niet zo hard. het geluid komt ook uit de kont van de trekker, met achterraam dicht valt het mee. maar klinkt niet normaal.

gr. JWL
MyztR
De achterbruggen van Deutzen gillen/janken naar mijn mening altijd wel erg, vind t een hinderlijk iets maar er valt weinig aan te doen. Vooral tijdens t remmen word t geluid harder.
keesje trekker
Bakken gaan zelden kapot
Achterbrug van die 1160 zal wel iets mee gebeurt zijn.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron TTV 1160 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
268