Illustratie van:

John Deere 510 - John Deere 510

Hallo,

Ik heb op marktplaats een john deere 510 zien staan. Hiervan is alleen de electra naar de startmotor aangesloten. De eigenaar zegt dat hij voor het starten remmenreiniger of startpiloot gebruikt omdat door de ontbrekende elctra niet gegloeid kan worden. Iemand uit t dorp met een 510 vertelde me dat een 510 niet hoeft te gloeien maar direct hoort te starten en dat de zuigerveren gewoon versleten waren. De eigenaar schreef er wel bij dat de motor gereviseerd was door de vorige eigenaar, maar dat kan makkelijk gezegd worden...
Komt het door de electra of is de motor gewoon versleten?

wie kan mij helpen

Groet

Wiltie63

Deel dit topic

Reacties

ErDee
Versleten. waardeloze eigenaar.
jmos
Ik lees hier op de site veel dat als er vaak met startpiloot gestart word de motor eraan verslaafd wordt. en dus niet meer zonder start.
ErDee
Ga eens kijken, en start zonder remmenreiniger of andere zooi. Elektra kan ik voor je in orde maken mocht je hem kopen 😉
wiltie63
@ErDee electra is ook geen probleem maar ik wil geen tractor met slechte motor kopen
ErDee
@wiltie63 Dat merk je wel aan hoe hij start zonder die zooi en loopt en rookt 😉
JD3010
Deze trekker moet nu zonder hulp van gloeien, startpiloot oid. makkelijk starten. Als dat niet kan, is er wat loos.
ErDee
@JD3010 Zie de 'Lees meer' link 😉
ErDee
@JD3010 Hij stond er al de hele tijd bij mij 😉
ErDee
@wiltie63 Alhoewel Zuid-Holland erg ver is om 'even' te gaan kijken...
wiltie63
@ErDee ik wil met de trein gaan maar vanaf het station naar de eigenaar is wat lastig
MF65
Heb een 710 gehad, was ook geen vlotte starter. Zat helemaal geen gloeierij op. Daar heb ik zelf een vlamstart op moeten bouwen om het ding beneden de 5 graden aan de praat te krijgen.
Inter1246fan
@wiltie63

dat ie gewoon hoort te starten zonder te gloeien is klare onzin. Een john deere wil, net als MF65 zegt, onder 't vriespunt echt niet starten zonder te gloeien. Kwaaltje van 't merk. Koop je maar een intertje ofzo. Starten tenminste. Heb je ook wat.
dirkao
We hebben vroeger een 310 gehad, zat géén gloei installatie op. er zat wel origineel een dingetje op waar je een bus met startpiloot aan kon schroeven (die moest specifiek hiervoor zijn) daarvandaan een leiding naar het inlaatspruitstuk. wij hebben het nooit gebruikt, gebruikten gewone startpiloot. en inderdaad als dit trekkertje had horen vertellen dat het wel eens koud kon worden, dan startte hij al niet.
JD3010
@Inter1246fan Vriest het nu bij je dan? Hier niet. Wel of niet starten zonder te gloeien is sterk afhankelijk van de staat van de motor. Deze trekker moet je nu gewoon kunnen starten zonder te gloeien of wat dan ook.
wiltie63
@JD3010 idd de john deere 510 hoeft niet voorgegloeid te worden met deze temperaturen
timvdh
Ik heb ook nog een 510 gehad. Deze moet bij dit weer inderdaad makkelijk starten zonder te gloeien!
Inter1246fan
@JD3010

nee nu niet nee snuggere, maar als die in de winter eens ermee op pad wil, niet dat hij er dan al mee over de weg mag, maargoed. Dan krijg je hem echt niet aan.
JD3010
@Inter1246fan Bedankt voor je compliment. 😉 Je zorgt zelf voor het misverstand, omdat je zegt dat starten zonder te gloeien klare onzin is.
Ik heb een aantal oudere JD-trekkers en de 1 start makkelijker als het vries dan de ander, maar de meeste zijn bij vorst, tot -5, zonder gloeien te starten hoor.
Inter1246fan
@JD3010 Staan ze bij jou in de winter binnen? En zijn ze motorisch gereviseerd?
deeremeneer
Quote @Inter1246fan:
Een john deere wil, net als MF65 zegt, onder 't vriespunt echt niet starten zonder te gloeien.

Over klare onzin gesproken.
Inter1246fan
@deeremeneer

klare onzin? kom in de winter maar eens bij mij op 't werk kijken. Die zijn met geen mogelijkheid aan het lopen te krijgen. Daarom gebruiken we de deutz D aan de kuilvoersnijder. Die start tenminste wel.
JD3010
@Inter1246fan Ja ze staan wel binnen, maar daar vriest het ook hoor. Van 1 is de motor bij ruim 3000 uur los geweest, de rest niet. Ze staan nu tussen de 5000 en 700 uur.
Inter1246fan
@JD3010

ohke. Ja op m'n werk staan ze in weer en wind buiten. Dus die krijg je echt niet aan de praat in de winter.
JD3010
@Inter1246fan Wat het er dan voor 1? Het ligt dan meer aan de trekker dan aan het merk.
Inter1246fan
@JD3010

2x 1120
jmos
Dat een motor moet kunnen starten zonder te gloeien is onzin. dat hangt gewoon van de motor af. thuis trekkers met deutz en mwm motors starten altijd maar heftruck van kennis (weet niet zo wat voor motor) moet je zelfs met 30 graden nog gloeien. (al zal daar de motor niet al te best van zijn.)
JD3010
@jmos Dat klopt, dan heeft die heftruck een motor met een voorkamer, oftewel een indirect ingespoten motor. Die moet je bijna altijd gloeien.
deeremeneer
@Inter1246fan Dus omdat die van jullie niet starten als het koud is wil dat zeggen dat alle JD's dat niet doen.
goeiedag eem
Wat ik nu mooi vind he!! inter1246fan zegt dat inter altijd start, ook in de winter, maar heeft een deutz d serie voor de kuilvoersnijder staan omdat die altijd start. Bij ons is het in de buurt zo van inter start niet in de winter, tenzij je hem tussen de koeien het staan in de schuur en met een opgevoerde startmotoir zodat hij sneller rondgaat met starten. Sorry moest even haha
jmos
@JD3010
Dat zou kunnen. Volgens mij is het een duitse heftruck met een lettergreep een A. En in claas groen. weet niet wat voor motor er in zit. maar onze deutz d8006 start altijd en laat dat net nou de enige trekker zijn die we in de winter niet gebruiken. 😛
goeiedag eem
@ wiltie63. Als ik jou was ging ik er niet eens heen kijken, jammer van de tijd, zon startpiloot trekker spandeerde ik geen rooie cent aan, als er iets slecht is voor een motor is dat het wel, en je koopt zo bijna voor 100% zeker de ellende van een ander,. Je kunt beter een paar cent meer uitgeven en dat je een goed hebt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 510 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
31
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
18