Verwarming voor trekker?

Hallo,
ik heb een ford 4100 met cabine maar zonder verwarming. nu is mijn vraag weet iemand waar ik een verwarming kan kopen voor mijn trekker? liefst een verwarming die lucht neemt aan de motor en niet van enkel in de cabine.
alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

deeremeneer
Hoe bedoel je lucht neemt van de motor? Je wilt met de warme lucht om de motor je cabine verwarmen?
jelledexta
Huh? Je hebt toch de motorwarmte? Als je dan wat maakt met een pijp van motor naar de cabine met ventilator heb je een verwarming 😄
stannetje96
Of je leid je uitlaat door je cabine en dan aan de achterkant er weer uit 😃
nee, maar kan je niet zo'n klien kacheltje erin zetten met een stekker in die 'stopcontact'? of zit die niet in zo'n cabine?
jelledexta
@stannetje96 haha dan heb je na 15 min geen kachel meer nodig 😛
dx11
Quote @jelledexta:
Je hebt toch de motorwarmte?

Als je een luchtgekoelde motor hebt is het erg makkelijk ja. Anders moet je al warme lucht achter je radiateur weg hebben ofzo.
Pauls
Dan ga je met een bache moeten werken rond de motor tot tegen de cabine. Tegenwoordig wordt bij de meeste trekkers een aftakking gemaakt op het watercircuit, die via een regelklepje, water afgeeft aan een radiator in de cabine. vervolgens kan je lucht door de radiator blazen vanuit de cabine, Als het een volledig afgesloten cabine is en je handig bent kan je misschien een verse luchttoevoer voorzien en zo de cabine op overdruk zetten.
Ik zou vooral eens bij de dealer gaan horen wat hij aanraadt, of misschien heeft ie wel iets in occazie liggen.
veel succes
jelledexta
@dx11 ja iets inventiefs maken met flexibele pijp en ventilatortjes. Lijkt me een leuk project voor de winter
jelledexta
@Pauls da is een slimmigheidje om koelwater af te tappen. Ook een goede oplossing ja. Moet je wel zorgen dat het water blijft stromen dat je dus aftapt.
Valtra-Fordpower
@jelledexta

Inventief? Mwa, zou eens gaan kijken bij een oude luchtgekoelde Deutz Fahr trekker, die heeft dat systeem van verwarmen al.
jelledexta
@Valtra-Fordpower ja oke, maar zeg zelf, het is toch veel"cooler" 😛 als je er zelf wat op verzint
marco steyr
@Frederik_Ford ga naar een autosloper, haal de kachel radiator en een ventilator (zitten beide achter het dashboard) uit een auto en bouw ze op de gewenste plaats in de cabine (eerst de ventilator en dan de radiator, zodat de ventilator de lucht door de radiator blaast die daardoor opwarmt). daarna hoef je alleen nog maar een lucht inlaat voor je ventilator te maken en twee slangen te leggen waar je koelvloeistof door kan lopen.
Frederik_Ford
@stannetje96 neen het is een trekker van 1975
Frederik_Ford
Ik denk dat ik het beste naar een auto afbreker ga en daar een radiator en ventilator ga halen lucht van in de cabine nemen, want als je lucht van aan de motor neemt ruikt die dan niet?
Valtra-Fordpower
@Frederik_Ford Waar zou dat naar moeten ruiken?
Pauls
Als je reeds opgewarmde lucht (vanuit de cabine) verder moet opwarmen, zit je sneller op een hogere temperatuur, dan dat je steeds verse lucht aanvoert en opwarmt.
Het idee van 'marco steyr' is aan te bevelen
Frederik_Ford
Naar motor en olie enzo
Wimsumar
Beste Frederik_Ford: Je kunt heel veel warmte (helaas ook lawaai) in de cabine krijgen door een "jas" om de motorkap te maken en deze zorgvuldig sluitend aan de voorkant van de cabine vast te maken.

Om een idee te geven:

agrikoop.nl/Webwinkel-Product-1691176/…
Frederik_Ford
@Favorit614 da werkt op diesel?
Favorit614
Frederik_Ford
Toch liever iets op electro
leo en irm
Kjik eens bij heftrucks en onderdelen deze hebben complete kacheltjes voor in de cabine op koelwater compleet met ventilator.
Pauls
Dan ga je eerst moeten zien of er een dynamo op staat of een alternator, dynamo geeft meestal iets minder wattage, dan alternator. Maar waarom eerst energie opwekken (dynamo) om het dan ergens anders (electro verwarming) af te geven als je al warmte hebt van de koelwatercircuit, en een ventilator verbruikt bijna geen vermogen.
deutz6007
@Favorit614 daar heb ik ook al eens naar zitten kijken alleen de prijs viel wat tegen bijna 1000 € 😃
KHD Deutz-Fahr
Quote @Valtra-Fordpower:
Inventief? Mwa, zou eens gaan kijken bij een oude luchtgekoelde Deutz Fahr trekker, die heeft dat systeem van verwarmen al.

En ik kan je vertellen het werkt voor geen meter 😃, en je krijgt ook nog eens een hoop herrie er bij, als je de klep voor de verwarming open trekt. Ik heb in mijn DX 3.30 SE inmiddels een klein elektrisch kacheltje wat werkt op 12 volt.
assink
Kachel uit een heftruckcabine is het mooiste ja, dit is een complete unit waar je alleen 2 slangetjes hoeft aan te sluiten op het koelcircuit en 1 draadje voor je stroomvoorziening.
Frederik_Ford
@assink waar vind je da z'n kacheltje van een heftruck?
assink
@Frederik_Ford Denkt dat je ff rondbellen moet met heftruckdealers/slopers in jouw omgeving. Weet geen adressen daarvoor in het belgische land.
goeiedag eem
Wat je ook zou kunnen doen is een kachel uit een unimog, pakken, die werkt ook via het koelwater kun je er zo tussen plaatsen, en er zit een elektrische aanjager in met 2 standen, voor zoiets kun je terecht bij www.unimogdonald.nl. Die heeft ze vast en zeker wel liggen
menke
Je hebt ook van die kacheltjes op 12 volt 2 standen er op. Dingen willen ook wel warm worden. Heb ze 2 jaar geleden met carnaval is op een deutz 4006 gehad. Wel goed te doen in de cabine, terwijl het buiten een paar graden vroor.
basjohndeere
@KHD Deutz-Fahr werkt zo'n kacheltje op 12 volt een beetje?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
31
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
34