Rijbewijs(belgie) loonwerk

Beste

Ik had een vraagje.
In belgie voor bij een loonwerker te gaan rijden is dan een belgisch G rijbewijs voldoende of is het zo dat je een CE nodig hebt? omdat het dan voor transport is?

Bram

Deel dit topic

Reacties

BEboer
CE omdat het transport voor derden is...
nicolass
Ik rij bij een loonwerker met men G rijbewijs niks mis mee 😉
JD7530-Ford
Ik doe ook van alles, gwn met trekker certificaat, maar dat is in nl dan.
KubotaB6001
In de regel moet dat CE zijn (voor grondwerken zeker) maar in het seizoen volstaat G wel 😛
BEboer
Heb ik ook altijd gedaan maar even met de goede vrienden van de wegpolitie gesproken, deze wisten mij te vertellen dat een g rijbewijs enkel voor landbouwdoeleinden is, dus ik vroeg vb mais hakselen en transport naar andere boeren, dit viel er niet onder zij hij ga je ploegen bij een loonbedrijf dat kan allemaal nog maar transport... Maar iedereen moet het voor zijn eigen weten ze gaan je nooit tegen houden en zeg eens manneke toon eens u rijbewijs, het is enkel als je een ongeluk hebt dat ze je tot de laatste letter van de wet controleren... eigenlijk is een g rijbewijs iets nutteloos als je voor derden wilt gaan rijden....
WimVJ
Grond dumper sowieso CE en mais normaal ook maar ik rijd bij mijn loonwerker gewoon met men G rijbewijs
simon369
@BEboer
Dat is ook weer zo een geldklop spelletje van de overheid.
Bij de invoering van het rijbewijs G (5 jaar geleden ofzo)is er duidelijk de vraag gesteld of vervoer voor derden (indien landbouw gericht) mocht. Dit was geen enkel probleem.
Wat je nu krijgt is een rijbewijs dat eigenlijk gelijk is aan hetgeen ze vroeger al hadden. Traject hoeve-veld en puur theoretisch enkel nuttig voor een boerenzoon.
Datje voor Gronddtranport en andere binnen de industie een CE nodig hebt wegens oneerlijke concurentie, allemaal goed en wel, maar de rest is overdreven als je het mij vraagt.

Nu moet je voor bij een loonwerker te rijden CE afleggen, wat een zeer dure grap is voor iemand die anders welicht bijna nooit met een vrachtwagen zal rijden. Typisch België hé.
KubotaB6001
@simon369 Het hele systeem is inderdaad zo absurd als het maar kan zijn, heb je rijbewijs G mag je tot 44 ton rijden maar als je dan met je B rijbewijs met een remork van 751 kg mtm durft rijden trekken ze je rijbewijs in...
J0hnDeere7930fan
@KubotaB6001

Het heeft niks te maken of je nu grond verrijdt of iets anders, eens je voor derden rijdt, heb je een CE rijbewijs nodig.
fendt-vario
Ook lekker vaag in belgie dus.
KubotaB6001
@J0hnDeere7930fan Ja dat weet ik wel, maar in het maisseizoen bv zetten de loonwerkers al eens vaker chauffeurs met alleen G in om toch voor derden te rijden.
BEboer
@KubotaB6001 Maar stel dat er een fiets onder je maiskar komt zal de loonwerker wel niet tegen de persoon in blauw uniform zeggen van hij is in orde met zijn g rijbewijs...
Palmie-MF
Idd, CE rijbewijs verplicht als je bij loonwerker wilt rijden of gewoon al voor derden. En ik ken er die al zijn tegenhouden om enkel het rijbewijs en papieren te controleren!

Er is nu trouwens een nieuwe wet die zegt dat studenten geen enkel landbouwvoertuigen meer mogen besturen zolang je nog ingeschreven bent als student. Iedere student die denkt vakantiewerk te doen of etc. mag op zijn werk geen landbouwvoertuig besturen ook al heb je G of zelfs CE rijbewijs! Kan ook alleen maar in België...

Tenzij je in het donker wilt gaan rijden, maar als er dan iets gebeurd, byebye verzekering...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
18