Unimog 421

Hallo ik heb een probleem met de versnellingsbak van mijn unimog als ik hem in z"n eerste en derde versnelling wil zetten begint hij heel even te rijden en dan begint hij te ratelen het is alsof hij net niet in de versnelling gaat. en ook gaat ook de schijf voor de front aftakas draaien zijn er mensen die er wat van weten?

alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Hij staat niet volledig in zn versnelling dan, mischien de pook iets verbogen anders je tandwielen versleten ..
fendt the boss
Pook is gewoon goed
unimog_kevin
Jij bedoelt de 1ste versnelling waarmee je ook nog mee achteruit ken, de 1ste hoge gang versnelling
Steyr thomas
Koppeling afstelen dat je een cm of 3 vrije slag op je pedaal hebt. anders ligt je koppeling er uit. 1 en 3e versnelling hebben de zelfde synchromesh ring. deze ligt er ook uit.
unimog_kevin
@Steyr thomas hebben die ook zelfde tandwiel, ken zijn da tandwiel te ver is afgesleten, was ook probleem bij mijn vorige bak
Steyr thomas
@unimog_kevin
geloof het wel, maar je mof en gaffel kunnen ook versleten zijn. als je eenmaal aan een versnellingsbak begint kom je altijd meer tegen. dat wordt een duur grapje.
unimog_kevin
@Steyr thomas jah, ik weet er alles van
Steyr thomas
@unimog_kevin
sprong hij nog niet uit versnelling dan?
unimog_kevin
@Steyr thomas sprong nie, maar ik kon um nie terug gooien voordat ik stil stond, bij 4de versnelling gooide hij um er wel uit, als je gas los liet en 2 laag gooide hij um der ook uit maar gewoon tijdens het rijden zelf
Steyr thomas
@unimog_kevin
ik ken bijna geen 1 unimog die ik terug van 4 naar 3 kan schakelen rijdendeweg. die van mij ook niet. ik ga hem volgendjaar zelf reviseren denk. hij wil ook al wel eens uit zn 1 en 2 springen.
unimog_kevin
@Steyr thomasmaar als ik um in zun 4 wil terug schakelen, dat ging ook niet, moet normaal ook gaan. teminste bij die van die maat van mij wel
Steyr thomas
Naar zn 4 wel ja, dan is jouw bak al flink begaffeld haha 😛
unimog_kevin
@Steyr thomas idd hahahhah daarom ook andere derin gezet
goeiedag eem
Over welk type versnellingbak gaat het een 6 bak (1,2 laag en 3,4,5,6 hoog)of een landbouwbak met voorschakel en alle andere erop? Met een 6 bak heb ik wel ervaring mer dit probleem en als het is zoals met onze was is het heel simpel op telossen.
Nick poos
Toevallig gister nog over gehad brammetje had precies t zlefde met de unimog die hij heeft verkocht, bleek alleen naaldlager versleten tezijn de rest prima!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
7