Voerveger

Voor een onderwerp van mijn eindwerk zou ik een voerveger maken die werkt met een oude tractorband. Ik zou hem zodanig maken dat hij past op de pelikaanbak van de verreiker zodat we die bak niet altijd moeten afkoppelen. Hiervoor moet ik enkele merken vergelijken qua kostprijs enzo, ook zou ik mijn versie namaken van die merken als het een beetje kan. Maar hiervoor moet ik enkele merken kennen die dit hebben, ik heb al gedacht aan Holaras maar ik zou nog enkele merken willen. Heeft iemand ideeën en eventueel tips?

Deel dit topic

Reacties

dx11
Kemp sowieso, mischien wifo? Of AP?
newholland6640
Zorg dat je 2 banden hebt, anders is het waardeloos!
jmos
Ik wou net zeggen. kemp maakt ook zulke systemen ja.
jmos
@newholland6640
of een soort van mechanische vergrendeling als je hem neerlegt zodat hij dan niet heen en weer kan en als je hem optilt je hem heen en weer kunt zwenken van links naar rechts.
steyrTom
Als je er een maakt is het net zoals newholland 6640 zecht handig als je 2 banden hebt en je ze een klein beetje scheef zet ( aan de binnen kant om hoog en de buiten kant omlaag zo dat die makkelijker draait).
newholland6640
@jmos

Werkt niet, je hebt er hydrauliek voor nodig of het gaat gewoon te langzaam.
newholland6640
@steyrTom

dat werkt in theorie mooi, maar na een paar maand staan de banden weer vlak 😉
johndeere6230
steyrTom
@newholland6640 M'n buurman heeft er zo een voor een klant gemaakt omdat hij er wel een had (AP) maar dan moest hij van bak wisselen en dat was niet makkelijk dus hebben we er eentje gemaakt die hij in de knie bak kon doen. Werkt mooi en heb er ook nog geen problemen van gehoord. Hoe zouden de banden weer vlak komen te staan dan?
newholland6640
@steyrTom

Owja, dat het mooi werkt is zeker. Maar dat komt omdat hij gewoon tegen het voor rolt/drukt. Als de banden bijna 24 per dag het gewicht van de constructie op zich krijgen gaat hij vanzelf weer liggen. Tenzij je steunen binnenin de band maakt 😉
steyrTom
@newholland6640 Denk dat je er niet zoveel last van zal hebben maar mischien is het dan voor een lange levens duur een optie om er een zoort spanner op te maken. Om hem weer iets schuiner te zetten.
jmos
kempmachines.com/index.php/dubbele-veegband/

dit is de pagina van de kemp veegband uit het bovenstaande filmpje.
newholland6640
@steyrTom

Banden schuinzetten is niet nodig. Als je het 10 keer gedaan hebt weet je de goeie hoogte en is het een fluitje van een cent.
jd4050
Qmac
jd4050
Quote @newholland6640:
Zorg dat je 2 banden hebt, anders is het waardeloos!

op het werk hebben we met 1 band voor op de trekker en dat werkt prima.
newholland6640
In de fronthef ?
jmos
@newholland6640
en trouwens. een band hoefd niet waardeloos te zijn. als je aan maar aan een kant voerhek hebt of je achteraan kunt draaien heb je aan een band genoeg.
jd4050
@newholland6640

nee een met een frame aan de trekker vast omdat er geen fronthef op zit.

caseih.weblog.nl/files/2007/…

een beetje op deze manier maar wel simpeler(aan 1 kant maar)
newholland6640
@jmos

Gewoon waardeloos dat draaien! Werkt voor de meter niet! Kost tijd, en die paar honder euro die je er meer voor kwijt bent..... Daar komt bij dat de arm waar je hem aanpikt ook kan gaaan 'lopen' Heb nu een dik jaar dit. Maar wil nooit meer anders!
newholland6640
@jd4050

Jup, dat kan mooi. Maar als je het aan een pelikaan bak wil aan de verreiker is dat gewoon waardeloos. Moet je hele tijd slangen omwisselen.
RvM96
Zoals @jd4050 al zei, een band is zeker genoeg 2 banden is zeer onpraktisch ten eerste zijn er maar weinig bedrijven waar alle voergangen even breed zijn, en de 2de band dus niet past tussen de voergang (bij een smalle) of te smal is waardoor de 2de band onzinnig is en alleen maar wat over de grond veegt. En niet alle voergangen zitten tussen 2 voerhekken, er zijn er ook waar de voergang aan de buitenkant zit waardoor een 2e band alleen maar onpraktisch is.
jd4050
@newholland6640

daarom is het mooi dat die aan de voertrekker zit.

je bent maar 1 trekker nodig voor voeren met mengwagen en voorop zit de band.

hoef je ook niet altijd de andere machine of wat dan ook weer buiten te zetten om te voeren.
jmos
@newholland6640
ik ben het met @RvM96 eens.
newholland6640
@RvM96 @jmos @jd4050

Ligt er maar net aan wat voor maat band je neemt 😉
Ik heb de indruk dat je het topic maar half gelezen hebt, want heb gaat hier over een verreiker.
jd4050
@newholland6640

op het werk zit er een redelijk grote band op en dat is wel belangrijk ja.
newholland6640
@jd4050

Draait sowieso makkelijker 😉
RvM96
@newholland6640
de breedte van de band heeft toch helemaal niks te maken met of je 1 of 2 banden gebruikt en of er verschil zit in de breedtes van voergangen waardoor een voorbandaanschuiver met 2 banden niet praktisch/mogelijk is. :? :?
newholland6640
@RvM96

Ooh, ik begreep je verkeerd. Ik bedoel dat je met 2 banden niet hoeft om te draaien of hoeft om te steken 😉 Want dat is gewoon waardeloos! Maar je moet er met 2 banden vaak alsnog 2 keer langs als je voer aan 2 kanten hebt.
deerecase
Met een band kan ook wel. maar op het laatst werkte die niet meer goed en hebben we een schuif aan de snelwissel van de verreiker laten maken. en draaien is bij ons geen probleem hebben ruimte zat.
Fendt__power
@newholland6640 of je hebt te weinig gas 1x gedaan bij mn oom maar een kind kan de was doen! Enkelband achter in de hef!
David512c
@johndeere6230 die je als eerst ziet op dat filmpje hebben ze ook bij de boer waar ik werk, alleen dat kan je m vast klemmen met de pelikaanbak (;
newholland6640
@Fendt__power

Het gaat hier over een verreiker!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
32
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0