Mc-Cormick D 439 - Snelgang

Wie weet daar wat van?
Is het te krijgen?
Past er niet iets van het volgende type?

groet Toppunt
toppunt

Reacties

HanomagR228
Welke maat wielen heb je erop?
deutz110
De snel gang zie je niet veel en denk niet dat er echt een snel gang is
ErDee
Ik heb nog nooit gehoord van een versnellingsbakombouwkit voor een tractor
ErDee
@ErDee Wel is het zo dat als je een Hochrad hebt dat je het pignonwiel van een normale erin kunt zetten dan rijdt hij sneller.
KubotaB6001
@ErDee Ik weet dat het voor de ZF A216 bak zoals in mijn Deutz te krijgen is, maar ook wel niet bij ZF zelf, is een duitse firma die dat maakt.
HanomagR228
Zou je eens bij onze oosterburen moeten informeren.
Misschien een duitse cormick dealer die zou het toch moeten weten dan
RF-HanomagR19
@ErDee
Zijn er aardig wat. Voor lanz, fendt dieselross en bij een fahr heb ik het ook al gezien.
Ga er misschien van de winter ook 1 inbouwen. Setje kost 300 euro en dan gaat ie 30km/uur (10km harder dan normaal) hoef je met toertochten niet meer volgas te rijden.
IHC-power
D-439'ers met snelgang zijn wel gebouwd, maar er zijn er niet zo veel van. Die 439'ers hebben in plaats van een toerenteller een snelheidsmeter. De kabel zit dan niet vanvoor op de motor bevestigd, maar op de rechtse remtrommel. 😄 Voor snelgang moet je een achterbrug type "D" hebben. Staat erin gegoten. Er zijn tandwielen te koop (als je wat zoekt) waarmee je de achterbrug kunt ombouwen naar een een D type.
Ruud1988
@IHC-power
Ik heb zelf ook een D439 en ik wil hem ook ombouwen naar snel loop. Ik heb in een onderdelenboek gezocht en ik zag dat de pignonas, de differentiaal de kleine tandwielen ervan en de grote achteras tandwielen dat daar verschil in zit. Ik weet welke onderdelennummers ik moet hebben. Weet jij waar ik deze tandwielen nog kan bestellen of tweedehands ergens nog zijn te krijgen?
IHC-power
@Ruud1988 die ombouwstukken zijn nogal lastig te vinden. Het is goed mogelijk dat je daar lang naar moet zoeken. De grootste kans om ze te vinden, is een oproep lanceren op het forum van mccormick-freunde of op het forum van ihc.de 😄
Ruud1988
@IHC-power Ik zie op beide forums dat mijn vraag al vaker gesteld is, maar meestal wordt de vraag beantwoord om dan de bandenmaat aan te passen om wat sneller te lopen. Niemand verteld echt iets over de vertanding zelf. Eén iemand zei dat er wat op ebay stond van tandwielen set, maar na die antwoord is de discussie afgelopen. Ik kan zelf niks vinden op ebay.de. Ik heb wel op het forum een mail adres gevonden van een persoon die de tandwielen zou leveren, maar eens mailen. Ik ben er al langer op zoek. Heb naar verschillende bedrijven gebeld, maar niemand heeft die vertanding.
IHC-power
@Ruud1988 hm die onderdelen zijn nu eenmaal niet zo gemakkelijk te vinden. 😄 Laatst was er wel nog 1 die de tandwielen had liggen geloof ik. Maar dat vind ik ook niet meer trug..
IHC-power
@Ruud1988 je moet op mccormick freunde de post van 03-09-2012 over "suche schnellgang getriebe d-getriebe" es lezen. Daar zijn mensen met tandwielen bij! 😄
Bert VE
@Ruud1988

Hallo,

Ik was op zoek naar info over de snelgang bij een D439 en kwam jouw vraag tegen.

Hoe is het afgelopen? Is het gelukt om stukken te vinden of om op een andere manier de tractor sneller te laten rijden?

Groeten,

Bert Van Eesbeik
Ruud1988
@Bert VE
Hallo,
Sorry voor de super late reactie.
Ik heb helaas niks meer gevonden. Alleen een pignonas maar helaas geen andere delen.
Ik heb nu een IHC 724 gekocht, wat snel genoeg loopt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!