Ford 1004 super 6 - orgineel?

Ik zag net een ford 1004 super6 tekoop staan op marktplaats maar ik vraag me af of die orgineel is en zo ja is dit dezelfde achterbrug als een 5000

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Zoals ik het bekijk is dit een County super six van de eerste generatie 1000 serie, in deze serie zijn nooit 6 cilinders gebouwd. Ik den dat de aangedreven vooras verwijderd is of dat er een motor en motorkap van een County gemonteerd is. Ook zie ik dat de achterbrug van een County is. Ziet er goed uit maar is meer een eigen bouw dan een echte 2 wd.
Ik denk dat het deze is:
agritrader.nl/tractoren/tractor/…=
jmos
Voor 4000 euro lijkt mij deze niet origineel (aangezien dit een heel erg onbekend zou moeten zijn en dus veel geld waard moeten zijn). Maar @ford5000 kan het waarschijnlijk wel zeggen.

maar die vooras, ben ik de enigste die hem zo laag vind zitten?
interbriels
@jmos jhaa ik vond het ook al zo raar zitten en er is 4000 geboden dat wil niet zeggen dat hij dit waard is he
jmos
@interbriels
Oohh. Je hebt gelijk maar 4000 is alsnog niet veel voor wat een zeldzame trekker zou kunnem zijn.
interbriels
@jmos nee idd maar ik zou willen weten of je de vooras er ook fatsoenlijk onder krijgt en dat frame waar de gewichtendrager aan zit er af zou kunnen laten dan zou het op zich een mooie trekker zijn
Robert87
@old man jose

Die trekker in de link van jou komt me erg bekend voor Jos! Heeft bij ons in het dorp gelopen. Die trekker was origineel een 4 wiel aangedreven maar daar is de vooras door een ongeluk afgeknapt. Deze hebben de mannen zelf vervangen door een 2wd vooras van een 10 serie. De motor, bak en achterbrug zijn nog wel in de originele staat. Overigens is die trekker verkocht in onderdelen en kan niet dus niet die gene zijn die op marktplaats te koop staat.
Maargoed even om op interbriels te reageren : Dit is na alle waarschijnlijkheid een zelfbouw project
stuifzand

Ik denk dat die opgekrikt is voor trekkertrek (weet het haast wel zeker)
DB_jansen
Deze trekker liep als laatst bij ons in het dorp, hij is zo goed als alleen maar gebruikt voor trekker-trek. De eigenaar ken ik wel, hij werkt bij Arends uit Didam daar is de trekker ook weer een beetje opgeknapt enz 😉 De trekker rookt niet extreem ofzo hoor 😄
stuifzand
Herkende hem ergens van.
Wil je zoiets verkopen zet het er bij waar die voor gebruikt wordt of is gebruikt.
Kun je dit soort topics voorkomen.
ford5000
Deze is zelfbouw met onderdelen afkomstig van een 1004.
De opbouw is duidelijk anders als van een 1004 zoals ik het bekijk.
@RPCounty kan hier ongetwijfeld het juiste antwoord op geven.
RPCounty
Is gewoon een vroege 1004 of 954 county zonder originele aangedreven vooras. niet meer en minder. zelfs de carterpan is nog van een county. de trompetten zitten er zelfs nog van de originele trekker op.
old man jose
@Robert87
Moet je toch heel even naar de stand van en de demper kijken. Dan valt je vast iets op.
En er zijn nog wel meer gelijkenissen .
RPCounty
Chassisbalken is eigenbouw.voorblok is county. motor is ook niet uit een county. oliefilter zit op een andere plek. Zit een bosch brandstofpomp op dus vermoedelijk een motor uit een ford cargo vrachtwagen. kan zelfs een dover diesel zijn ipv een dorset. maar daarvoor moet je de motor beter bekijken
Robert87
@old man jose

Idd wel erg verrassend als je echt goed gaat kijken. Zal die man nog een vragen waar die gelopen heeft. Of het is puur toeval of het is wel de oude die hier in de buurt liep.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
11