Keuze klepelmaaier

Beste

Wij zijn op zoek naar een klepermaaier we gaan deze nieuw kopen maar weten nog niet juist welk merk en welk een goed merk is we hadden gedacht aan kuhn en machio denken dat deze goed zijn, ook hadden we eraan gedacht dat deze hydrolisch kan verschuiven in breedte heeft er hier misschien meer ervaring mee zou ik het graag horen.

Alvast Bedankt
Dimitri

Deel dit topic

Reacties

deutz dx 470
Heb wat ervaring met mashio zijn wel fijn om mee te werke en hakselt mooi klein 😉
306LS
Had ik ook gezien dat deze het goed kapot hakselen kuhn heb k nog nie bezig gezien
deerefan
Votex 😉
mf 35X driver
Perfect
JD 6320
Ik vind kuhn een handige
DETAIL_MAN
McConnel werkt ook wel, zo'n maaiarmpje is wel ideaal, eerst even wennen met een paar van die hendels, maar als je het eenmaal onder de knie hebt werkt 't mooi. Dan kun je ook iets verder van je af maaien en heb je er soms beter zicht op.
fendtdie 97
Wij hebben thuis een maschio brava 140 klepelmaaier voor aan men fendt farmer 2e van 40 pk en dat doet mooi werk en ik heb ook de optie erop van verschuiven 20cm kan hij dan verschuiven maar je kan ook zo'n giraffe kopen he
306LS
Zo een maaiarm zijn we nie naar op zoek heb hier een link van kuhn zoals we een in gedachten als je hem kan verschijven in breedte is handig voor aan de kant of ergens tussen

kuhn.de/de/range/…
ADB996
Ik raad je heel sterk aan om Van Wamel-Perfect. dit zijn hele sterke degelijke maaiers. waar je voor al aan moet kijken/denken is het bok. die willen wel eens schuren.
dit is bij de meeste merken een koker profiel. maar bij perfect is dit een platen constructie met schoten er is voor de stevigheid. onze fendt 306 wil nog wel eens voor van de grond komen op ongelijke stukken met heffen: zo als de dijk maaien en de slootskanten.
wij hebben hem sinds 2007 en nooit probleemen gehad.
wij hebben een uitschuifbaar die zowel achter als naast de trekker kan maaien maar ook recht op bv voor de heg.
ik raad je een 2.10 m aan om dat je dan het beste uit komt met de sloten en zo.
bakker kawasaki
Een sicma klepelmaaier. zijn zeer sterk en nog prijselijk ook. en hakselen zeer fijn tot grof
jmos
Dat side-shift is vooral erg handig met bijv. onder de stek klepelen. kun je om de stekpalen heen zonder rare bochten of voor/achteruit te hoeven gaan.
306LS
@ADB996 bedoel je bij het bok het systeem voor deze hydrolisch opzij te kunnen schuiven?
ronald852
Ik zou voor perfect W kiezen zijn top machines ! en stamt af van eigen bodem 😉 hahaha
gertdl
Sicma, degelijk, zwaar gebouwt, maaien heel mooi, en zijn heel prijslijk vergeleken met kuhn en machio.
t6010plus
Of een robert zijn ook degelijke machines
roelie91
Als je puur gras wil maaien zou ik een votex kiezen. Als je wat meer takken of struikgewas of onkruid staat zou ik kiezen voor een ducker. Gebruiken de ducker nu ander half jaar op de luchthaven schiphol en nog niks stuk aan gegaan. Maar is wel zwaar en moet je ook wel een redelijke trekker aan zetten om hem op gang te houden. de kleppels slijten niet zo erg als een votex maaier.
ekenhorsie
Wij hebben Kuhn maaier zins kort prima ding.
deze zoals JD 6320 al laat zien.
malcon
Tierre klepelmaaier. Goedkoop en degelijk..
favorit515c
Kuhn
InterLadyMarijke
Wij hebben thuis een Breviglieri Hyper Master 220 XL.
Is een heel goede machine, is zeer zwaar en sterk gemaakt.
Bij ons hangt die achter een 1455 XL, iets lichter moet je er niet aanhangen 😄 en draait heel zoet en stil in de buurt hier heeft een boer een mashio giraffa en hij zegt zelf dat die heel veel lawaai maakt en niet zo mooi draait. En je zou zelfs met de breviglieri door een bos kunnen rijden met dikke takken heeft hij geen probleem! 😄
cxdriver
Kuhn type vkm of bpr met hydraulische verschuiving is het beste machine, heeft heel wat voordelen tov de concurrentie!
ADB996
@306LS ja: maar die ik bedoel zijn dat ze achter hangen. die zo wel achter als rechtse zijde van de trekker kan hangen
ADB996
Dit is wat ik bedoel en je moet hem 2.10m breed hebben.
idiaal die dingen
fiatjuh
Een perfect,zeer degelijk en oersterk,wij hebben dan een perfect snoeihoutversnipperaar met 2,2 kg klepels,daar kun ook je takken en struikgewas mee versnipperen tot 7 cm ,maar je kunt er ook gras mee klepelen uiteraard. die van ons is 1.50 en kan mechanisch in verstek,je hebt ze ook breder die gaan dan vaak hydraulisch zoals bovenstaand
.
jd greenpower
Neem een perfect zoals hierboven. Goeie kwaliteit, maait super en je kan tot onderin de sloot komen door de brede uitschuif.
cornee13
De ouwe votex zoizo goed me vader heeft nog bij votex gewerkt
306LS
Ok bedankt allemaal voor de reacties ik ga het nu eens allemaal tegoei bekijken
fiatfan
@306LS ik zou ook eens op de site van Farmstore kijken. deze zijn importeur van Alpego. dit is een heel erg degelijk Italiaans merk. Ik had er vroeger ook niets mee, maar onze dealer was naar de fabriek geweest, en zelfs het waterschap die echt heel veel maaien hebben al hun votexen ingerolen op alpego. en verassende scherpe prijs! en zeer stevig, kan nooit uitscheuren!
fiatfan
@306LS dit is hem

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
29
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
45