Illustratie van:

Fordson Dexta - ff voorstellen, maar ook wat vragen.....

He,allemaal,Maik uit Brabant,ben nieuw hier, en heb onlangs n Dexta gekocht.Deze als opvolger van mn Suzuki Samurai, t is ook mn eerstre trekker.(tje). Wel wennen eerlijk gezegd, t is iets anders.... Om meer malen per week n paardenrijbak glad te strijken. Wil wel wat dingen doen, oa de olien en filters vervangen. Msaare, waar tap ik de bak etc af? Motorblok zie ik de plug wel. Enne, hoe kan ik/ waar kan ik checken of ik olie druk heb. Of dat de pomp draaid...Heb gelezen dat het nivo via en bout aan de zijkant te zien is? en er mag 10W 30 of 40 in? geld ook voor de bak en het hef deel? allemal de zelfde olie? Dit was t ff, als ik meer wil weten kom ik er op terug. Thx!

Deel dit topic

Reacties

ford5000
Welkom.
Lees even het topic in onderstaande link en je hebt antwoord op het meerendeel van je vragen.:

tractorfan.nl/topic/48375/
Dr Fendt
Nondeju wat een verhaal 😛

en probeer volgende keer eens, een paar keer op enter te drukken, ipv steeds komma's te gebruiken.
ik kon na 2á3x lezen je verhaal begrijpen!

EN: WELKOM~! 😄

succes met je dexta, goeie degelijke trekkers!
RF-HanomagR19
@Dr Fendt
Nou dat valt ook wel mee, gewoon nederlands met wat spreektaal.

In de bak kan wel 80w90.
Misschien heeft iemand online wel een handboek waar de niveaupluggen en aftappunten staan aangeven. ( @Gerrit GBo )
Wimsumar
Beste MaikdeBaik: Handleiding:

fordsontractorpages.nl/manuals/…
lcboom58
@Dr Fendt
Hoofdletters geven het begin van een nieuwe regel aan.
roalt97
Als je je olie wilt verversen moet je onderop de carterpan een moer los draaien. Ik zou wel even een emmer of wat anders er onder zetten anders heb je alles onder de olie 😛.

En ook even je brandstof filter en olie filter vervangen als je dit doet
maikdebaik
Heb al redelijk wat opgezocht / gelezen,oa hier, en op andere sites.Wel wat discussie over de olie soorten/ viscositeiten. Maar waar zit de oliedruksensor, waar zit de oliepomp, want mn lampje ( rechts op "dashboard"" ) gaat niet uit, en mn laadstroom lampje gaat nie aan. Kan natuurlijk ook niet aangesloten/ veranderd zijn.....maar wil t wel even checken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!