Illustratie van:

Fiat 415 - hoeveel en welke olie

De lift(hef) van mijn fiat 145 werkt niet meer. ik zou eerst willen beginnen met de olie eraf te laten.
Eertse vraag: waar ergens op de traktor kan ik die best aflaten.
Dan nieuwe olie erin.
tweede vraag: langs waar giet ik die er best in?
derde vraag: welke olie? De verdeler waar ik mijn wisselstukken haal blijft beweren dat het dezelfde olie moet zijn als de boit-olie omdat dit samenhangt, maar in de manual staat dat de transmissie olie SAE90 moet zijn, terwijl er voor lift-olie staat SAE20 en dat lift en transmissie gescheiden zijn. Verder staat er de hoeveelheid: 3.2kg. De verdeler heeft mij een bus van 25L verkocht.
vierde vraag: hoe en waar kan ik controleren of er te veel/genoeg/te weinig olie in de lift zit?

Deel dit topic

Reacties

Polderjong
Er zijn twee verschillende types hefinrichting mogelijk op de Fiat 415. De vroegere modellen hadden een systeem met het olie reservoir in het hefblok onder het zadel. De latere modellen gebruikten de olie uit de achter brug. Om vast te stellen of je een vroeg of laat model hebt moet je even kijken waar de toevoer leiding van de oliepomp vandaan komt. Als deze zijn olie onder uit het carter van de achterbrug haalt heb je een laat model,komt deze direct van het hefblok onder je stoel dan heb je een vroeg model. De vroegere modellen hadden een beperkt volume aan olie van inderdaad ongeveer 3 ltr. Het oliepeil kan je bij deze modellen controleren door de grote ontluchtings stop rechts onder je zadel eruit te draaien, je ziet dan direct het olie niveau, dit moet bijna vol zijn. Via de onluchtings opening kan je ook bij vullen.

Bij de latere modellen moet je zorgen dat het oliepeil in de achterbrug voldoende is, dat is te controleren door een check-plug aan de linker kant van de versnellingbak.

Verder had het latere model (olie uit achterbrug) een filter in de toevoerleiding naar de pomp, de vroegere modellen hadden dit niet.

Als olie soort kan je het beste universele STOU tractorolie gebruiken met een dikte van 20W40.

Verder is het nuttig om het oliefilter in het hefblok schoon te maken, dat zit onder je stoel aan de linker kant op het hefblok, plaatje met drie boutjes losmaken dan zie je het direct. Succes ermee Johan T.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 415 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
3