International B47 hooipers!

Hallo.
Ik heb toevallig vandaag zon pers gekocht, maar nu vraag ik mij af of er kunstof touw in kan?
Zijn er trouwens nog meer mensen hier met ervaring met deze persen? Hoor soms niet altijd te beste verhalen over de knopers. Alle info over de B47 is welkom.
MvGr

Deel dit topic

Reacties

B - W
Jij hebt toevallig vandaag een pers gekocht? apart... :lol:
international xl
Ja is dat appart of zo?
mooiwar
Toevallig? dus je kwam hem opeens tegen en je dacht die koop ik meteen?
johndeere6506
@international xl volgens mijn opa die zo'n pers had waren het rot knopers meer losse balen dan strakke.
international xl
Nee was er al langer meer bezig.
international xl
@johndeere6506, Hehe de eerste met een antwoord waar ik om vraag! Bedankt!
fendt-farmer
Wij hebben jarenlang een b47 gehad, vorig jaar verkocht. Deze werkte perfect met kunstof touw.
Zwagemer
Heb er persoonlijk heel slechte ervaring met de B47 betreft het knoopapparaat.
stuifzand
Het knopen laat nog wel eens te wensen over.
Je kunt het altijd proberen met kunstof.
Kunstof wil nog wel eens over de knopers glijden vooral wanneer ze te glad zijn.
De pick-up tanden die zijn moeilijk te krijgen.
johan6640
@international xl als je er kunstof touw wil gebreuken dan boeten er volgens mij andere touw houders op.dat is bij new holland wel zo in iedergeval
case 745 xl
Er kan volgens mij geen kunstof touw in een b47 een 440 international daarintegen kan dat wel aan maar die hebben een verbeterde knoperij met zwevende touw messen
IHC-power
Knopers van B-47 zijn inderdaad niet de beste. Wij hebben op onze B-47 knopers van een 440 zitten. Dat gaat perfect, ook met kunststof.
looman
Het knopen gaat gewoon goed als de diverse afstellingen allemaal juist staan. Dat krijg je alleen goed met een werkplaatshandboek als handleiding. Daar staat ook in welke aanpassingen nodig zijn voor kunststof touw. Zelf heb ik alleen ervaring met sisal touw. In mijn profiel staan wel filmpjes van persen met de B47. Mijn B47 heb ik tegen schrootprijs gekocht omdat het knopen niet werkte. Vervolgens alles hersteld wat afgebroken was, afgesteld, van de 700 waren er 3 los. Dat gebeurd ook bij de nieuwste Welger nog. Succes er mee, lees graag hoe het afloopt !
international xl
@looman, Bedankt voor je reactie! Maar zon handboek is daar nog aan te komen? Heb jij die toevallig? Vooral voor het afstellen van de knopers? Aankomende zaterdag ga ik de pers ophalen en dan komen er ook wel fotos, dus we zullen zien hoe het gaat. Wat is sisal touw precies? ook een soort kunstof? Is dat touw gewoon te koop?
MvGr
kievitjeburen
Borga knopers zijn zelfde als die van Mc. Cormick..........www.borga-appingedam.nl
kievitjeburen
Goed passende pickuptanden kan ik wel leveren. Deze komen uit Duitsland. Ook andere onderdelen en van andere merken kan ik wel leveren...........www.kievitjeburen.nl............Sommige onderdelen worden alleen gemaakt als er genoeg orders voor binnen zijn, je hebt dus dan een levertijd van weken..............

(klik om te vergroten)

Klein Rot
Hallo International xl.
Ik heb nog een werkplaatshandboek en een onderdelenboek liggen in het duits onmisbaar om de pers goed af te stellen. Zijn beide te koop tel: 06 37408760
international xl
Hoi, ik heb de b47 1 jaar geleden al verkocht, heb nu een welger ap 52.
alsnog bedankt
Glenn IH
@international xl hoe komt het dat je de b47 verkocht hebt? Last blijven hebben met de knopers?
looman
@international xl hoet gaat het met de ap52? Heb je al net zo'n mooi filmpje als van de B47?
+1
international xl
Nee persen en knopen ging altijd perfect, ook nooit geen last mee gehad. maar wou een pers met meer capaciteit en bredere pickup en fijnere tanden. ik heb hier op tractorfan wel fotos van de ap 52 maar helaas geen filmpje.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
8