Deutz D4005 - dynamo

Heeft iemand al een dynamo vervangen door een alternator op dit model tractor? deutz 4005.
en past deze nieuwe alternator dan op de originele bevestigings punten van de eerdere dynamo of moet hiervoor nog aanpaswerk gebeuren?
en wat met de bekabeling naar de regelaar die dan niet meer nodig is, en-of de nieuw te voorziene kabels tussen accu en alternator?
heb een "passende" alternator van bij kramp op het oog maar had graag geweten of iemand hiermee al ervaring had.
kamiel

Reacties

ErDee
De enige bekabeling die je nog nodig hebt is de dikke draad die naar de startmotor gaat (de laadkabel, B+) en de dunne (D+) die naar het controlelampje in het instrumentenpaneeltje gaat.
kamiel
En is het nog nodig om een massa kabel naar de alternator behuizing te trekken of zou de massa via de montage steun voldoende zijn?
iemand ervaring met de ombouw op zich...is het nieuwe onderdeel pasklaar op de eerdere bevestigingspunten?
ErDee
@kamiel Massa meer als zat als het goed is.
casejxu
Heb vrijdag nog gedaan... Dynamo monteren en de dikke draad die aan de oude !!geschroefd!! zat over zetten op de grote aansluiting ( m6 meestal). Daarna van de stekkerverbinding die aan de dynamo zit de bedrading volgen. Hiervan gaan er 3 of 4 naar voren( de regelateur zit namelijk aan het kopschot geschroefd) en 1 naar achter ( dashboard ) Deze monteren aan de kleine aansluiting. Zorg er wel voor dat wanneer het contact aan staat het laadlampje brand. zoniet zal ook een nieuwe dynamo niet gaan werken
ArneC
Beste allen,
De dynamo op mijn D4005 is stuk en zou deze nu graag vervangen door een alternator...
Ik vond op een forum dat deze tecparts.com/werkstatt-und-elektrik/elektrik/… geschikt zou moeten zijn? Klopt dit?

Verder heb ik ook helemaal geen kaas gegeten van elektriciteit ed. maar zou ik deze zelf kunnen monteren? Als ik de oudere reacties hier zou lijkt dit nogal mee te vallen, maar het is me ook niet helemaal duidelijk. Zou iemand dit nog eens stapsgewijs kunnen uitleggen alsof het voor een kind was? 😉

Alvast bedankt!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!