Accu wordt niet opgeladen

Beste tf'ers,

Wij hebben een Hummel staan die niet bij laadt. M.b.v startkabel is de trekker zo aan de loop. De accu is verrot, de dynamo geeft 13.89 Volt aan, dus die is goed.

Nu heb ik begrepen dat de spanningsregelaar kapot kan zijn. Heeft iemand enig idee waar dit ding zit en hoe ik dat kan doormeten? Eventueel is het ook mogelijk dat accu lekstroom geeft. De trekker is van mijn buurman en die heeft aldoor problemen met de lege accu.

Volgende week ga ik eerst een nieuw accu halen, het is alleen de vraag wat nog meer vernieuwd moet worden.

Alvast bedankt!

Groeten,
Robert

Deel dit topic

Reacties

Leo-NH
Zet er eerst maar eens een nieuwe accu op en kijk dan maar weer!!
Johndeere6210r
Probeer idd eerst maar eens met een nieuwe accu.
old man jose
Dat doet een accu nooit, de dynamo laadt bij en de accu wordt "opgeladen".
Maar na het plaatsen van een accu met stroom kan het zijn dat de regelaar niet werkt, deze tezamen met de dynamo even laten afstellen.
robert_fendt
Goed, ik zal eerst zorgen voor een nieuwe accu!
ramrod
Als de dynamo 13.89V geeft is er toch weinig aan de hand met de regelaar? Een kapotte regelaar geeft in principe een veel te hoge spanning; hoger dan de maximale 14.4V
IH214d
Doet het acculampje het ook?
Als die het niet doet, zal de accu nooit bijladen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1